סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

***

לפני חודשיים. 5 בספטמבר 2024 בשעה 3:02

בהחלטה מודעת הפסקתי לצרוך מוצרי חלב מהחי. בחלב לא נגעתי מאז הילדות אבל מוצרי חלב מכל הסוגים והצורות, אני אוהבת. ומה הבעיה מהילדות? לאבא שלי הייתה רפת ואחת לכמה ערבים הייתי נשלחת להביא ממנה חלב פרה בכלי מתכת שיש לו ידית אחת. את הכלי טובלים בתוך מיכל החלב וממלאים, והוא מטפטף על אצבעות הרגליים כל הדרך הביתה, אבל זה עדיין לא סוף הזוועות. מניחים בתוך הכלי דיסקית מתכת ומדליקים את הגז. הדיסקית אמורה להתריע באמצעות צלילי נקישה שהחלב מתקרב לרתיחה ובקרוב יגלוש. מי שהריח את ריח החלב השרוף לאחר שגלש, ואת קרום השומן הדוחה שנוצר מעל החלב לאחר זמן מה, לא יגע בחלב לעולם. נחזור להחלטה. סיגלתי לעצמי סוג של הקשבה לאיתותי הגוף שלי. אם בא לי לאכול משהו, זה סימן. אם דבר מאכל או משקה מרגיש לא טוב, זה סימן. כך נגמלתי מקפה ומוודקה והוספתי עדשים וברוקולי. בינתיים אני מתרגלת ובודקת מה קיים בשוק תחליפי החלב. ואני חייבת לציין שעד כה לא מצאתי תחליף הולם לגבינת סקי טרייה וצחורה שכפית ננעצת בה.

התמונות ממוזיאון החמאה בקורק, אירלנד. (אמיתי, לא המצאתי :))

Subres​(נשלט){כ״ע} - כמו בחיים, תחליף לעולם ישאר תחליף, עדיף משהו אמיתי כמו טחינה :)
לפני חודשיים
שלג באביב - תחליפים זה אכן מבאס,
וטחינה זה סבבה אבל ממחלקה אחרת :)
לפני חודשיים
אביב נעורים - פעם היו תורנוית להביא את הכדים של החלב מהרפת למטבח. את הכדים היה שומר הלילה שופך לסיר נירוסטה מחומם על ידי קיטור. בחמש בבוקר היו מגיעים הזקנים שותים קפה, תה ושאר משקאות מוזרים עם עוגיות עבודה ואז יוצאים לעבוד בשדה.
אנשים מוזרים היו פעם, העיקר העבודה פרנסה זה בונוס😂
לפני חודשיים
שלג באביב - אוהבת את סיפורי הפעם...
לפני חודשיים
אישון מאוזן​(נשלט) - ממש מסקרן אותי מה המרכיב הסודי של הסקי? לכאורה מה כבר יכול להיות, כולה גבינה לבנה פשוטה. אבל עובדה שהאחרות לא מצליחות לחקות, לא את המרקם ולא את הטעם.
(אגב, גם אני בעבר עבדתי ברפת. כילד, ברפת של השכנים שמאז הפכה אימפריה (שגם הגבינה הלבנה שלהם לא מצליחה לחקות את הסקי). זכורה לי בעיקר האכלת העגלים הקטנים ויותר נכון הניסיון להמיר את אינסטינקט היניקה מעטיני הפרה לשאיבה מדלי. טבילת האצבעות בדלי ואז בפיות היונקים להפעלת האינסטינקט, ואז החיבור לנוזל בתקווה להמשך הפעולה)
לפני חודשיים
שלג באביב - זוכרת את חווית היונקים שתיארת.
ואין לי מושג לגבי הנדסת מזון, אכן מסקרן 🤍
לפני חודשיים
אנונה​(נשלטת) - אני מכורה לתמונות שלך
לפני חודשיים
שלג באביב - איזה כייף. לכן שווה לי להעלות. תודה ❤️
לפני חודשיים
לאכאןכמעט - לא אהבתי את ריח החלב השרוף, וגם לא את השומן שנאגר למעלה.. אבל זה לא גרם לי אפעם לא לאהוב חלב לגמרי...(לא הכרנו את הטריק של הדסקית מתכת...)
אותו סיפור אפרופו עם הבשר... הקושי לקחת את התנגולות לשוחט(כולל בכי על האפרוחים שגדלו) או הצפיה בשחיטת כבשים/עגלים, לא מנע ממני לאכול אותם אחרי זה...
אולי זה חוסר הרגישות אצלי... או העובדה שכולך לב רגיש
לפני חודשיים
שלג באביב - לא נוגעת עד היום בעוף שרואים שהיה עוף. שניצל בסדר אבל כל השאר, לא יכולה. אגב, גם אחי.
תוצאה של המפגשים בין סבתא, תרנגולת וגרזן...
אין שליטה על מה שמתקבע בילדות 🤷‍♀️
לפני חודשיים
לאכאןכמעט - 🤷🏽‍♂️ לא עזרת מספיק בפירוק...😅😘
לפני חודשיים
שלג באביב - חחח, גם לא במריטה :)
לפני חודשיים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י