בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

Baby,It's a wild world

את כל מה שרציתי להרגיש,
מה שפחדתי להגיד, אפילו לעצמי
אני כותבת כאן ;)

סופר מיצמוציצי בפעולה..
זה לא מטוס, זה לא ציפור, זו חתוללללללללה! ;)

יש דברים שהם מעל לרצוני, ליכולתי, להבנתי.
שונאת להתבכיין...ובכל זאת עושה את זה פה.
לפני 17 שנים. 13 בנובמבר 2006 בשעה 17:13

הקוקוס!!

אגוז קוקוס הוא פרי דקל הקוקוס.
מקורו של עץ הקוקוס שנוי במחלוקת. רוב המקורות מציינים שמקורו בדרום מזרח אסיה אולם יש מלומדים הסבורים שמקורו בצפון מערב דרום אמריקה. מאובנים של דקל שהתגלו בניו זילנד וברג'אסטאן שבהודו מעידים על קיומו של העץ לפני למעלה מ-15 מיליון שנה.
הקוקוס אינו אגוז אמיתי - מבחינה בוטנית הוא פרי סיבי יבש בעל גלעין, בדומה לאפרסק.

משמעות שמו : בהסתכלות מקרוב, הקליפה הקשה ושלושת הנקבים מזכירים פנים של קוף. קוף בפורטוגזית הוא "מקאקו", שמקוצר לעתים ל"קוקו", ומכאן שם הפרי. משמעות השם הלטיני של המין, nucifera, היא "מניב אגוזים".
*בתאילנד משתמשים בקופים על מנת לאסוף את אגוזי הקוקוס, ובתי ספר מיוחדים לאימון קופים קיימים בדרום המדינה.*

שימושים של הקוקוס:
כל חלקי דקל הקוקוס ניתנים לשימוש. לדקל הקוקוס חשיבות כלכלית רבה במקומות בהם הוא גדל..
בסנסקריט מכונה דקל הקוקוס בשם "קלפה וריקשה" שמשמעו: "העץ הנותן את כל צרכי החיים". במלאית מכונה דקל הקוקוס בשם "פוקוק סריבו גונה" שמשמעו "העץ עם אלף השימושים".
שימושי העץ כוללים:

1- חלקו הלבן של אגוז הקוקוס אכיל ונאכל הן חי והן מטוגן.
2- "מי הקוקוס" המצויים במרכז האגוז מזינים ביותר ומכילים סוכר, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים.
3- חלב קוקוס המיוצר מטחינת קוקוס עם מים חמים או חלב חם, וכן קרם קוקוס הנוצר לאחר קירור חלב הקוקוס מהווים תחליף לחלב בבישול. לחלב הקוקוס כ- 17% שומן, והוא שמן יותר מחלב רגיל.
4- הסיבים הנותרים לאחר ייצור חלב קוקוס משמשים מאכל לצאן ובקר.
5- מצוף פרי הקוקוס ניתן לייצר יין דקלים המכונה בשם "טודי" או "טובה".
6- צמחי דקל הקוקוס צעירים הם אכילים ומכונים "כרוב דקלים" - אף שאכילת העץ הצעיר מונעת את המשך גדילתו.
7- לבבות דקל - אמצע החלק העליון ביותר בעץ נחשב למעדן - אף שאכילתו מביאה למותו של העץ.
8- מסיבי דקל הקוקוס ניתן לייצר חבלים, מחצלות, מברשות ואף סירות קלועות.
9- מקופרה - זרע הקוקוס המיובש ניתן להכין שמן קוקוס.
10- גזע דקל הקוקוס משמש לבנייה. בהוואי מקובל לבנות סירה מגזע שלם אחד של עץ דקל.
11- מעלי דקל הקוקוס ניתן לקלוע סלים וכן גגות לבקתות.
12- חלקו החיצוני של אגוז הקוקוס יכול להוות חומר בערה טוב.
13- משורשי דקל הקוקוס ניתן להכין דיו לכתיבה.
14- ברפואה המסורתית משתמשים בשורשי דקל הקוקוס להכנת מי פה, וכן תרופה מסורתית לדיזנטריה.
15- חצאי אגוז קוקוס מיובשים משמשים ככלי נגינה.
16- ניתן להשתמש בחלב קוקוס כתחליף לפלסמה בהיעדר תרומת דם.

כמו כן, לפרי הקוקוס תפקיד חשוב בדתות ההינדיות. קוקוס הינו פרי המוענק לאלים כמנחה בטקסים דתיים רבים.

אתם בטח חושבים- מה היא רוצה???
אז אני אסביר את עצמי. קודם כל, תמיד טוב ללמוד משהו חדש.
שנית, מכיוון שהחלטתי לבסס את ארוחת הערב לכבוד חגיגת החודש שלנו על קוקוס.. בדקתי מה משמעות הקוקוס בעצם.
שימו לב למשפט האחרון בסיכום. מודגש באדום.
אני מעניקה לאל שלי את ארוחת הקוקוס כמנחת תודה על החודש המדהים שעברנו יחד. :)

ועכשיו- Let the coocking begin!! 😉
תודה לכל מי שעזר, נתן רעיונות, תמך וכו'... אוהבת אתכם! }{

Venus in Furs - אבל למה כל האוכל שאת מכינה בימים האחרונים נגמר ב'קוס'?
לפני 17 שנים
Toxic Princess - מממממממ..... כי גם הקוס שלי רעב?? P:
לפני 17 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י