פינת המתכונים שלי חוזרת לפעולה שוב, והיום.. החלטתי לעשות משהו מועיל חוץ מלשבת במחשב ולישון ולאכול ולהשתין.... אז נזכרתי שקניתי בטטות, והן במקרר וצריך להשתמש בהן. אז חשבתי על לטגן אותן בחמאה.. אבל זה כל כךךךךךךךךךךךך משמין שאני מה זה לא צריכה את זה עכשיו. (אני בכלל אמורה להיות בשביתת רעב השבוע לכבוד המסיבה)
אז התקשרתי מיד לאישתי האהובה והמוכשרת, שממנה טעמתי בטטות בתנור..
והיא הסבירה לי בזריזות איך לעשות אותן... אני כמובן הוספתי ושיניתי, עמך הסליחה אישתי.
אז להלן המתכון לבטטות בתנור:
לוקחים בטטות.
ושמים בתנור.
חחח סתם..
מקלפים בטטות וחותכים לעיגולים די עבים.. אבל לא יותר מדי... עובי של ס"מ או שניים..
אני הוספתי גם עיגולי גזר..
מפזרים על תבנית, משקים בשמן זית (ככה שיכסה בשכבה דקה את תחתית התבנית)
מלח, פלפל, פפריקה (אני במקום פפריקה שמתי תבלין ירקות טעים כזה שמוסיף טעם לכל דבר... דומה למרק עוף רק יותר ירקותי כזה.. לא משנה אין לכם כזה אז פשוט שימו פפריקה)
ופיזרתי עלעלי וזלין.
רגע, לא וזלין... איך קוראים לזה?
אה כן, רוזמרין!
התנור חיממתי ל220 מעלות (יותר נכון אמא, כי לי אין מושג בתנורים.)
והכנסתי התבנית עם הבטטות והגזר לבפנוכו, מכוסה בנייר אלומיניום... (כדי שיתרככו ויספגו טעם וריח של המה שמו הוזלין הזה)
אחרי בערך 20 דקות בדקתי שהן כבר רכות... אז הורדתי את נייר האלומיניום
והשארתי אותן ככה בתנור. לאיזה 20 דקות עד חצי שעה...
סתם כי לא ידעתי מתי להוציא אותן חח
אז זהו. עוד לא טעמתי... אבל יש לזה ריח טוב וזה נראה לא רע. חחח אז אני מקווה שיהיה פסדר. אם לא, אני אודיע לכם. מבטיחה!
אה, הנה לכם טיפ: איך בוחרים בטטות??
בטטה צריכה להיות כמה שיותר אדומה, ועם כמה שפחות עיגולים \ סימנים שחורים עליה.
ועדיף גם גדולה, אבל זה תלוי בכם.
אה, ואם היא כבר מגדלת כל מיני גידולים עליה, אז סביר להניח שהיא לא בדיוק טריה.
והנה משפט יפה לסיום שמושי שלי אמר לי : "תזכרי שתמיד יש פה מי שאוהב אותך. לא משנה כמה את עצבנית או כמה את מייבשת.."
כפרעליו. אנחנו כבר מתכננים את החתונה שלנו... חחח מטורפת עליו. הוא הגבר של חיי.
תאמינו או לא, הפעם אני רצינית. אפילו אני לא מאמינה עד כמה 😄
מושי, יא טיבה לובלו!!!!!!!
לפני 17 שנים. 24 בדצמבר 2006 בשעה 17:48