החוויה שעברתי בדאנג'ן ביום חמישי הייתה חוויה מלמדת. למרות ההרגשה שלי במהלך האירוע, שבו הרגשתי מבולבל, לא מבין עדיין את המקום שאני נמצא בו, זוהי הייתה חוויה שהיא עבורי חלק מהלמידה וההתפתחות שלי בתוך עולם הבדס"מ.
אני אדם מופנם בעיקרי, מודע לקשיים שלי בפאן החברתי, ולכן ידעתי שיהיה לי קושי כזה או אחר במהלך האירוע. אם זאת, עצם זו שזוהי הייתה מסיבה בדס"מית בדגש על שליטה נשית, ולא סתם מסיבה ונילית ג'נרית שבה רק רוקדים ושותים, גרמה לי להתעניין בזה יותר, ולדעתי אני יכול למצוא את עצמי הולך ליותר מסיבות כאלו. עם זאת, בעקבות תגובות והתייעצות עם אנשים כלפי ההתנהלות שלי במהלך המסיבה, אני חושב שכדאי לי להיות עם ליווי במהלך האירוע, כדי שיוכלו לעזור לי להכיר אנשים אחרים שעוסקים בתחום, וגם לראות ולהתעניין בפרקטיקות בדס"מיות שונות, גם אם אני לא מתחבר אליהם ממש.
היו כמה אנשים שחשבו שאני עברתי פגיעה נפשית. אני לא רואה או חווה את זה ככה. אני יכול להעיד שבמשך הרבה זמן, כמעט 4 שנים, מאז שיצאתי מהצבא והתחלתי ללמוד, הייתי מאוד מנותק מבחינה חברתית, והזנחתי הרבה תחומים שנחשבים נורמטיביים לאנשים בגילי, רק כדי להתמקד בלימודים. אני חושב שעם הכניסה שלי לבדס"מ (בנוסף לגורמים כאלו ואחרים), אני יותר מודע למצב שלי, ואני מנסה לצאת מתוך ההזנחה שעשיתי לעצמי, ועובד על אותם תחומים בשביל שהחיים שלי יהיו הרבה יותר טובים. בסוף צריך להנות מבדס"מ, ותמיד כשאני קורא פוסטים שמתארים אקטים או סשנים כאלו ואחרים, זה מרתק אותי לראות איך אנשים פשוט מצליחים להנות מזה, עם כל הכאוס שקורה מסביב.
אני דיברתי והכרתי הרבה אנשים בעולם הבדס"מ, הן שולטים/שולטות, והן נשלטים/נשלטות. אני לומד מהם הרבה, לומד את החוויות שלהם, הגישות שלהם כלפי בדס"מ, וכיצד הם פשוט נהנים מלהיות בטוח הסצנה הזו. אני גם השתתפתי במאנצ'ים שעבורי הייתה חוויה חברתית שלא חוויתי הרבה זמן, ואני גם נפגשתי עם אנשים שדיברתי איתם במהלך המאנץ' גם לאחריו. עבורי זה תחושת שחרור, שלפני כן לא הייתה לי את האפשרות להיות יותר פתוח, כי לא הייתי במצב המנטלי המתאים. עכשיו אני מרגיש שאני מסוגל להיות יותר פעיל חברתית, ויותר מסוגל לעבוד על עצמי בתחום הזה.
שבוע הבא אני מתכוון ללכת לאורדורה, מכיוון שאנשים המליצו לי להגיע לליין נוסף שהוא שונה מהדאנג'ן, ויכול להיות שזוהי תהייה חווייה אחרת ממה שאני מכיר. למרות שזוהי קצת בעיה עבורי להגיע לאירוע, במיוחד בתל אביב בסופ"שים, אני עובד על מציאת סידור שיעזור לי להגיע למקום בזמן. אני גם מתכוון ללכת למאנץ' בתל אביב שיתקיים ב09.04, ואולי אני שוב אבקר בדאנג'ן בחודש הבא, הפעם עם ליווי ועם הבנה נוספת כלפי מה אני מסוגל ואיפה להשתפר. אני גם מתכוון לעבוד על עצמי מבחינה בריאותית, אתאמן יותר ואוכל יותר בריא, וגם אתמקד בחיפוש עבודה.
מבחינתי, כל זה הוא חלק מההתפתחות האישית שלי, חלק שלא היה לי את הזמן או המנטליות לעבוד עליו. אני באמת מאמין שמתוך הבדס"מ, ומתוך עבודה בדברים אחרים, אני אצמח להיות האדם שרציתי להיות ולא הספקתי לעבוד עליו.