אחרי כמה פניות אדומות בהן התבקשתי לומר מה זה השוט הירוק שהתכוונתי אליו בפוסט הקודם.... אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את הלהיט החם הבא... " הפריקי ".
בין שלל המאכלים הטבעיים שאנו נחשפים אליהם בתקופה האחרונה, בולט במטבח הישראלי
הפריקי.... מדובר בחיטה ירוקה הנקצרת בתקופה שאחרי פסח, כשהיא עדיין ירוקה וטעמה מעט מתקתק.
בעבר הניזונים העיקריים ממנה היו הטבעוניים, והצמחונים, אבל היום כבר ניתן למצוא אותה
יותר ויותר בבתי אב רבים, ובמסעדות רבות ברחבי הארץ.
" הפריקי" הוא חומר גלם שקל מאוד לעבוד איתו, ועם מעט יצירתיות ניתן להגיע לטעמים ולתבשילים מדהימים.
בעל שימושים רבים, הן בסלטים קרים או חמים, והן כחלק מתבשילים ותוספות.
" הפריקי " מצויין גם במרק חורפי, וכעת עם בוא הקיץ ניתן לשלב אותו בסלטים המכילים ירקות טריים, רטבים, ובשילוב "עלי בייבי".
הבישול של "הפריקי" דומה לבישול של אורז...בגלל שטעמו של "הפריקי" עשיר מאוד, אין צורך להעמיס עליו תבלינים.
ניתן להשיגו בשווקים, ובייישובים ערביים [ ידידותיים לסביבה].
קיימים שני סוגי "פריקי" בשוק הישראלי.... "פריקי" גרוס גס וגרוס דק.
הגס נראה כמו בורגול גרוס אלא שצבעו ירקרק... וטעמו אירומטי ומעושן יותר.
איך נדע שקנינו "פריקי איכותי"?.... חשוב לקנות ממקום שבו תהיו בטוחים כי החיטה מאוחסנת, וסגורה .... אחרת הטעם והניחוח נעלמים ומקבלים משהו דומה לחיטה מלאה .
"הפריקי" בריא יותר מאשר חיטה מלאה.
כמעט ואינו מכיל גלוטן והגרעינים הירוקים עשירים בחלבונים, מינרלים, וסיבים תזונתיים, בניגוד לפחמימות שבהן עשירה החיטה הרגילה.
טיפ לסיום:... עופיון ממולא באורז בסמטי, ופריקי מתכון מנצח ... קל להכנה וטעים .
וזה באמת " שוט ירוק מנצח "... ממכר,וגורם לטועם/ת להרגיש במיני ספייס.!
לפני 14 שנים. 7 ביוני 2010 בשעה 19:08