יומולדת לאח הקטן והגאון,
גרם לי להתנדב, בפרץ אלטרואיסטי,
לבשל בורשט (חמיצה) ירוק. הבורשט הירוק הוא המאכל האולטימטיבי לקיץ.
מרק קר, חמצמץ, בצבא לבן, שבין העלים הירוקים, נוצצות קוביות ת"א
וכמה כפות שמנת חמוצה, שמעניקות לו מרקם מרגש.
הבסיס לעניין, הוא שצ'ביל ברוסית או חמציץ בעברית.
הוא נורא טעים הבורשט הזה, אבל...
הר של עלים, דומים לתרד, אבל ירוקים, נכנסו כלאחר כבוד, אל האמבטיה
אחרי שריה של כחצי שעה במים קרים עם מלח, כמות השבלולים (כן, ברל'ך)
שטפסו על דפנות האמבטיה שלי, גרמו לי (לגרום לחוקי) לשטוף כל עלה בנפרד.
(מחר יומולדת רוסי/יווני. את האסקרגו שלי, אני מעדיפה במוסד צרפתי. תודה)
וכך, אחרי שטיפה של הרבה מאות עלי חמציץ,
ובישול לפי מתכון סודי של סבתא של אמא שלי (שרק אני יודעת אותו...חחח)
מחר, כעת חיה, נהנה מרביצה עם המשפחה המופרעת על המרפסת
ונהנה מהבריזה, הבורשט ומנה לא קטנה של נוסטלגיה.
נה זדרובייה.
לפני 16 שנים. 30 במאי 2008 בשעה 15:04