הגיע החורף.
מצד אחד, אוף - שונאת חורף רק ורטוב ומגעיל.
מצד שני - אפשר להתחיל להכין ולאכול אוכל אמיתי.
אז לכבוד החורף שהגיע, החלטתי לשלב שתי אהבות
אוכל ובדס"מ.
מהיום אפרסם כל יום מתכון שיגרום לקיבתכם לרטוט
לפיכם לרייר, ולמוחכם להצטער שאתם לא אדוני.
שיגרום לנשלטים , להיות מוכנים להצליף
לשולטים, למוכנות לספוג הצלפות
רק כדי לא לאבד את הביס האחרון...
והיום: חריף אש
חומרים:
2 פחיות חלב קוקוס
חצי קג' פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3 *3 סמ' או טופו קשה
חצי ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות כנ"ל
1 חציל בינוני, שטוף חתוך לקוביות כנ"ל או קצת יותר גדולות (בעוקץ, תשתמשו למשהו אחר...)
כוס גרגרי אפונה קפואים או מקופסת שימורים (לשטוף היטב במים)
1-2 כפות תערובת קארי ירוק (Green cary paste) זהירות, חריף!!!!!!!
3-4 כפות סויה (נוזל)
1 כפית רוטב דגים (למליחות)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח (זהירות...המרכיבים מלוחים! לטעום לפני שמוסיפים)
הכנה.
מטגנים את הקארי בשמן שתיים שלוש דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד
מוסיפים את פיסות העוף או הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהם רכים למחצה.
מוסיפים את החצילים ואת האפונה הקפואה ומבשלים מס' דקות נוספות.
מתבלים בסויה, רוטב דגים, כמון וכורכום.
מבשלים ברתיחה מטונה עוד מס' דקות.
אוכלים.
ונהנים.
זהירות!!!
1. חריףףףףףףףףף.
2. נגמר מהר מדי. תמיד.
ובפרקים הבאים:
מתוק
מלוח
והטעם החדשני...דיאטטי.
לפני 18 שנים. 31 באוקטובר 2006 בשעה 21:59