פיז'ונס קון ספינק- שעועית עם תרד.
תבשיל טעים לימי החורף הקרים.
זה מתכון שסבתי העבירה לאימי וכמובן שזה עבר גם אלי.
סבתי נהגה להגיש את התבשיל ביום שישי בארוחת ערב.
כמובן שהשולחן היה ערוך בחגיגיות כיאה ליום שישי בערב, קבלת שבת.
וברור שארוחת ערב שישי לא תוגש לשולחן ללא בקבוק אוזו או ערק אשר נימזג לכוסיות קטנות עם קובית קרח. כיאה לבית טורקי ויווני.
רק כאשר הנכדים הגיעו לגיל בוגר סבי נהג למזוג גם לנו אוזו או ערק עם קרח, לא אשכח את הפעם הראשונה שלי :-))) עיני דמעו וגרוני שרף.
אני אנסה לדייק בכמויות היות ואני מבשלת לפי "העין" ולא לפי כמות.
למי שאינו אוכל בשר ניתן להכין את התבשיל ללא בשר ועצמות.
* לא לבשל אתו התבשיל עד שהמים מתאדים לחלוטין, זה תבשיל עם רוטב.
(אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים ומתבלים)
חומרים:
1/2 ק"ג שעועית לבנה
1 בצל יבש גדול קצוץ
1.5-2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר – נתחי שריר או שייטל או פילה מדומה
4 כפות שמן
3-4 יחידות עצמות בקר, רצוי עם מח
1 צרור של עלי תרד טריים, עם אין טרי אפשר קפוא אבל לא מרוסק.
מלח ופלפל אבקת מרק עוף, לפי הטעם.
הכנות מקדימות
יש להשורת את השעועית כל הלילה במים. לאחר מכן מרתיחים במים, מסננים ושוטפים.
1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא הופך להיות שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר נסגר מכל הצדדים. והבצל הופך להיות בצבע זהוב, (לכן התבשיל הוא בצבע חום כזה כמו צלי בגלל הבצל המטוגן).
2. מוסיפים את השעועית ועצמות הבקר. מכסים את הכל עם מים.
3. מבשלים על אש גבוה עד שזה רותח ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף.
משנים מאש גבוה לאש הנמוכה ביותר, וממשיכים לבשל במשך 2-6 שעות על הגז, זמן הבישול תלוי בסוג השעועית שבחרתם.
4. כאשר התבשיל מוכן השעועית רכה ואכילה, מוסיפים את התרד.
5. שוטפים את עלי התרד הטריים טוב טוב במים , חותכים אותם(רצוי בידיים) לחצי ומוסיפים לתבשיל.
יש להמשיך בבישול באש נמוכה 10 דקות לערך, לא יותר מזה.
והתבשיל מוכן .
אפשר להגיש את התבשיל בתוספת של אורז לבן.
בתאבון:-)
ושבת שלום.
לפני 14 שנים. 17 בדצמבר 2009 בשעה 22:53