"ככה את מזניחה את הבלוג? איפה העידכונים השוטפים של הבישולים בימי שישי?..."
זו רק אחת מיני רבות של הודעות מחאה, שהפסקתי לעדכן על בישולי השבת.
האמת
פתאום נחת עלי חוסר זמן שכזה וגזל ממני המון דברים שאהבתי לעשות.
לא בסדר, לגמרי לא בסדר, ממתי הזמן משתלט עלי?
אז לכל מי שהתגעגע
לכל מי ששעת חצות הלילה פותחת לו את בלוטות הרעב
לכל מי שרוצה לרייר ( הרבה )
ובמיוחד לך, אמרת לי שתכנס ותקרא, אז איך אוכל לאכזב אותך ולא לעדכן?
ערב חג הסוכות
קצת אחרי חצות
רוב חלקי הבית חשוכים.
נחירות רועמות מכיוון חדר השינה
שקט מתוק מהול בריח נעים בוקע מהחדר של הקטנה
והמטבח חוגג
אור,כבאור יום
רדיו בקולי קולות
שלוש להבות על הגז לוחשות ומבשלות את המרחשות בסירים.
טורבו התנור עובד במרץ
ומנגינה אחת מנצחת בעייפות על תיזמורת הקולנריה.
ומה הולך לצאת משם?
למזלי התחלקנו בארוחות עם כמה חברים, כך שאני אחראית רק על ארוחה אחת.
לשולחן יסובו 18 איש, מתוכם שלושה חיילים מורעבים, שלושה גברים אוהבי בשר,
שלוש נשים חסידות הירוק והמון ילדים שרוצים אוכל קולי וטעים.
חתיכת פרוייקט האא?
מה פתאום פרוייקט, קטן עלי!
לפתיחה יוגשו תחתיות ארטישוק ממולאות בשר, צנוברים ושקדים
ולמי שיש בעיה אישית עם עיכול ארטישוק, יוכל להמיר אותו בבורקס ממולא כבד ברוטב פטריות
והגרגרנים ירצו בטח משניהם אז יש מספיק!
רגע אל תרוצו לעיקרית
יש סלטים מסביב:
מלפפונים בשמיר, גזר וקולורבי ברוטב לימון, שומר, כרוב עם פסטה( המצאה שלי), כרוב עם עשבי תיבול, סלט ביצים, סלט חסה עם מנגו, פלפלים קלויים בתנור, חציל קלוי בטחינה, חציל במיונז
עגבניות שרי וצנוברים ברוטב שום.
אל תדאגו, המסובים יקבלו הפסקה של רבע שעה, לעכל את המנה ולפתוח מקום לעיקרית.
ובעיקרית:
כל אחד יתכבד במנה של עופיון ממולא אורז, צנוברים ופיסטוקים.
אוהבי הבשר יכלו להנות גם מנתח פילה אדום ברוטב יין.
ליד הבשר: תפוחי אדמה ברוזמרין, במיה ברוטב עגבניות, פשטידת תפוחי אדמה,
עלי גפן וגלדי בצל ממולאים באורז ועגבניות.
עשר דקות לעיכול ( למי שזה לא יספיק יש לו בעיה ויגנבו לו את המתוקים )
כדי לחתום באוירה מתוקה הכנתי:
אגסים אפויים ברוטב יין מתוק, על מצע רסק תפוחים
גלידת סורבה
אם נשאר לכם עדיין קצת ריר בפה
תדמיינו את העוגה ב-3 שכבות של פירות, שהכנתי ועליה קצפת ודובדברים.
חג שמח ו...
מה לעשות גם משמין
:)
לפני 14 שנים. 21 בספטמבר 2010 בשעה 22:58