יום שישי שעבר לא עידכנתי על בישולי השבת.
אחרי השבת חיכו לי 6 אדומות רועמות, מנגינה מה קרה למאכלים, התאכזבנו.
אז
חס וכרפס שאני אשאיר כאן מישהו מאוכזב שלא רוצה להגיר ריר של שישי בבוקר
ולהסניף את ניחוחות מטבחי.
עזבתי את הפטריות והבצל על האש, את העוף המתבשל, ( חמסה חמסה שלא ישרף כלום)
ובאתי לעידכון קצר:
יאללה בלי הרבה גינונים, אין לי זמן!!!!!!
לפתיחה הכנתי דג מוסר מושרה בבירה ומטוגן בציפוי פרורי פאנקו, על זה יוזלף רוטב לימון וכוסברה.
לצד צלחת הדג יקשטו את השולחן קערות סלטים:
(לא קעריות, כמו ששמים באולמי שמחות, אצלי אלו קערות, כדי שיהיה הרבה מה לאכול ושלא יבקשו תופסת ,ירקות זה בריא אז צריך בשפע). הכל תוצרת עצמית כמובן, בלי כל חומרי השימור!
מטבוחה
סלט מלפפונים בשמיר
וולדרוף תפוחי עץ, אגוזים, אננס, כרפס וצימוקים
סלט עגבניות עם בצל סגול ופלפל חריף
חצילים מעוכים בשום
חציל בטחינה
חסה עם אפרסקים (זו לא העונה אבל יש משומרים)
עלי רוקט עם צנוברים ואגוזים
כרוב אדום עם מלא סוגי פיצוחים
גזר מרוקאי קצת חריף
טחינה
לעיקרית יש כמה סוגי בשר:
שוקיים בציפוי ביסלי
כרעיי עוף מבושלים ברוטב זיתים ומוקרמים בתנור עם תפוחי אדמה
חזה הודו ממלוא כבד קצוץ ומעוטר ברוטב פטריות, הפטריות על הגז מקוה שהן שורדות כל זמן שאני כאן...
לבשר תתלווה לזניה עם שכבות חצילים, בשר טחון ורוטב עגבניות.
אורז לבן
כרוב מאודה עם עיטורי קוביות גזר.
פשטידת קישואים ושמיר
כדי להשאיר טעם מתוק בפה קניתי מלונים קטנים ( יש עכשיו מלונים של סוף עונה קטנים ומתוקים, נהדרים) כל מלון יחצה לשניים ובכל חצי אמלא סלט פירות.
אמש אפיתי עוגת פירות ואני לא מרשה לאף אחד לפתוח אותה לפני שבת, כי אחרת עד שבת נגיד עליה קדיש. :)
הפיטריות זועקות לי לבוא להפוך אותן במחבת
אז שתהיה שבת טעימה ונעימה
שבת שלום לכולם
באהבה רבה רבה
ממני
}{
לפני 14 שנים. 12 בנובמבר 2010 בשעה 7:23