http://img2.tapuz.co.il/forums/1_163996557.jpg
בילדותי אני זוכרת שאת הארוחה לפני הצום היינו אוכלים אצל סבתי. מעין מסורת כזו של שנים.
סבתא שאהבה לארח היתה מכינה ארוחה "כמו שצריך".
קציצות בשר, מרק עם קניידלעך, עופות ממולאים, תוספות וגלידה ועוגת תפוחים
אכלנו בתאווה, אין על האוכל של סבתא וחוץ מזה ערב יום הכיפורים מי מאיתנו יעיז "להעליב" את סבתא ולא לאכול ממטעמיה...?
את התחושה שליוותה אותנו במשך הצום מיותר לפרט, כולנו התנהלנו בכבדות דובית אופיינית כשהעוף הממולא הכיסונים הקציצות ואפילו עוגת התפוחים מטלטלים להם באי נחת בכרסנו התופחת.
השנים עברו
התבגרתי! ( או אולי דוקא בעלי הוא זה שפתח לי את העיניים)
אין יותר בשר, אין יותר ארוחה כבדה ובטח לא עוף ממולא!
לא השקעתי ולא השתוללתי. סעודה מפסקת על טהרת האוכל הקל (אולי גם המזין, אבל את זה נשאיר למביני העניין)
סלט ירקות, סלט ביצים שמוגש בתוך חלבון ביצה מקושט
דג נסיכה אפוי עם עשבי תיבול, פסטה מוקרמת (חשבתי לוותר אבל היתה מחאה ביתית בעניין)
תפוחי אדמה בתנור
מרק בטטה
סופלה שוקולד וגלידה (בכל זאת שישאר טעם מתוק בפה)
http://www.hydepark.co.il/upload04/040924_115552-699_kipur.jpg