לפני 70 שנה בדיוק (30/9/1938) נחתמו הסכמי מינכן, שעסקו בבעית המיעוט הגרמני בחבל הסודטים. שלשת מליון הגרמנים שישבו בחבל הסודטים היוו 30% מאוכלוסית צ'כיה, ובכך היוו בעיה דמוגרפית קשה עבור מדינה זו.
שתי המעצמות הארופאיות: בריטניה וצרפת כפו על בת בריתן צ'כוסלובקיה את הנוסחה של שטחים תמורת שלום, ואילצו אותה להעביר לידי גרמניה את חבל הסודטים המאוכלס ברובו בגרמנים.
נויל צ'מברליין חזר ללונדון נופף במטריה והכריז "הבאנו שלום לעולם בדורנו" וכך כזכור נמנעה מלחמת העולם השניה.
חבל הסודטים ההררי והמבוצר, היה רצועת המגן של בוהמיה המישורית, ולאחר חצי שנה במארס 1939 פלש היטלר לצ'כוסלובקיה חסרת ההגנה. מליון וחצי חיילים צ'כיים לא הצליחו לעמוד מול הצבא הגרמני ללא ביצורי הסודטים, וללא עזרתן של בריטניה וצרפת שנמנעו מלהצטרף לבעלת בריתן, וכך שוב נמנעה מלחמת העולם השניה.
רק וינסטון צ'רצ'יל האיש עם הסיגר מחה ואמר "אנגליה יכלה לבחור בין חרפה לבין מלחמה, היא בחרה בחרפה, ותזכה במלחמה". עיתון "הארץ" של אותם ימים ה'לונדון טיימס' כתב אז על צ'רצ'יל "את מחרחר המלחמה הזה יש להעמיד לדין ולירות בו או לתלות אותו!"
הראשון שעלה על ההקבלה המופלאה בין זכות ההגדרה העצמית של הגרמנים הסודטים, לבין זכות ההגדרה העצמית של הערבים הפלשתינאים היה אדולף היטלר עצמו, שאמר את הדברים הבאים 12 יום לאחר חתימת ההסכם: "אני לא רוצה בשום אופן שכאן בלב גרמניה תקום פלשתין נוספת. הערבים המסכנים הם חסרי הגנה ונטושים. הגרמנים בצ'כוסלובקיה אינם חסרי הגנה ואינם נטושים"
ועכשיו לקטע האופטימי:
שלושת מליון הגרמנים הסודטים טרונספרו על ידי הצ'כים מיד עם תום מלחמת העולם, הדור השני והשלישי שלהם מתגורר בבואריה ושכחו זה מכבר את מולדתם צ'כיה.
צ'כיה - שנפרדה בנתיים מסלובקיה היא דמוקרטיה מערבית שלמה, שלווה, שוחרת שלום, משגשגת, ובעיקר נקיה מגרמנים.
לפני 16 שנים. 28 בספטמבר 2008 בשעה 13:40