סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 16 שנים. 26 באוקטובר 2008 בשעה 19:20

אחד הסימנים הראשונים עבורי לתחושת חורף - הכנת סיר ענק של מרק ירקות, ממגוון הירקות שישנם בשוק.
כל עוד גרתי לבד לא היתה שום בעיה עם הטקס החורפי הנ"ל, אבל הזמנים השתנו ואני חיה עם גורונת מתוקה להפליא שדורשת (ומקבלת) המון תשומת לב, ובקומה מעלי אמא נהדרת שעוזרת כשצריך, אבל - אלרגית לשום, בצל, וכל משפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי ושאר ירקות...)
וזה קצת בעייתי ומבאס להכין מרק ירקות בלי הדברים האלו אז הייתי מוכנה כבר לוותר ולהסתפק בשוב מרק עגבניות או פטריות שאמא שלי מכינה שהם בלי רכיבים בעייתיים עבורה.
אתמול היא ריחמה עלי ואמרה שכיוון שמהעבודה היא ישר נוסעת לאנשהו ותחזור רק ב 17:00 בערך, שאנצל את זה ואכין מרק עם כל הדברים הטעימים שהריח שלהם כמעט גומר אותה.
התכנון המקורי היה לבשל את המרק בבוקר כדי שעד הערב כבר לא יהיה ריח בבית, אבל תוכניות השתנו והשכנה נזדקקה לשמרטפית לגורה הפרטית שלה, כך שאת שעות הבוקר העברתי בבידור שתי ילדות מתוקות להפליא, השכנה בת שנה וחמישה חודשים והקטנה שלי שרק בת 5 חודשים. זה די מתיש אבל כייף!
בצהרים הגורה שלי הסכימה לתפוס תנומה קלה ולאפשר לי להכין את המרק, מהר מאוד הבית התמלא בריחות שאני כל כך אוהבת ולצערי גם עושים את אמא שלי חולה. הייתי חייבת לפתוח את החלונות כדי לאוורר הכ לוזה לא לגמרי עזר. כשאמא חזרה עוד נשאר קצת ריח והיא ישר ברחה למעלה ושם טישטשה את הריח עם נרות ריחניים וקטורת.
בפעם הבאה אני אכין מרק כתום, שם אין בצל, שום, כרוב וכרובית וכו' אז זה לא יגרום לה להרגיש לא טוב...
גם מרק תירס סיני זו אופציה, אבל החורף הזה בימים שאמא נמצאת אני יכולה לשכוח ממרק עם שלל ירקות ובטח שגם ממרק בצל...

ג'ולי​(לא בעסק) - לא יפה ככה.

אם את כותבת על דברים שגורמים לרייר...

לפחות תצרפי מתכון.
לפני 16 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - זה מתכון מאוד גמיש:
כל הירקות שיש בבית/בחנות ואוהבים אותם במרק (הפעם זה היה בצל גדול, תפו"א, גזר, בטטה, כרובית, קישוא וסלרי. אפשר להוסיף גם כוס עדשים להשבחת הטעם ולאפקט הסמיכות, או כל דבר אחר כיד הדמיון הטובה עליך) ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, טבסקו, סויה ומוסקט מגורר (או בצורה אחרת שאוהבים, אני פשוט מתעבת אבקות מרק קנויות ומעדיפה תבלינים וירקות עם טעם חזק כמו שורש סלרי וכו').
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת הכרובית/ברוקולי אם יש לפרחים, מוסיפים מים, מרתיחים, מתבלים, מבשלים עד לריכוך הירקות הקשים ואוכלים בהנאה כמה שבא, כי כמעט אין בזה קלוריות וזה מחמם וכייפי לחורף!
לפני 16 שנים
ענתית - תנסי להוסיף תערובת חוואייג' למרק, לא מהמוכנות, אלא מהסוג שקונים בחנות תבלינים האפקט של זה מדהים. הכמות, לפי הטעם :) אני מוסיפה לסיר גדול בערך חצי כפית-כפית.
לפני 16 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - איכסה דברים קנויים! אני אחפש בשבת הבאה בשוק בדוכני התבלינים, אני גם צריכה לזכור לקנות אגוזי מוסקט, גררתי היום את הסוף של האחרון...
תודה על הטיפ }{
לפני 16 שנים
המלכה ננה NNA - יכולהלהכין מרק סלק אני הכנתי היום יצא טוב
לפני 16 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י