סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 19 שנים. 10 בפברואר 2005 בשעה 20:13

אני מתבוננת על הכותרת שהקלדתי ותוהה ביני לבין עצמי... חזרה הביתה זה החזרה לצפון, הבית בו גדלתי ושבו המשפחה האהובה שלי והנופים האהובים עלי, או שהבית זה כאן, במרכז, הדירה השכורה עם השותפה והחיים שהשארתי כל כך בקלות מאחור כשנסעתי מותשת לצפון, או שהבית זה איתו, בחיבוק החם הזה שחיכה לי כשירדתי מהרכבת בת"א?
אולי בעצם כולם הם הבית לפעמים, והבית האמיתי היחיד הוא בתוכי... הוא סוג של תחושה שאני מרגישה בכל פעם כשאני נמצאת איפה שטוב לי...
נראה לי שלהרגיש בבית זה באמת משהו שאינו פיזי כלל, הוא משהו פנימי, ושלום חנוך ידע את זה כשכתב את "אדם בתוך עצמו הוא גר"...
כי כשהייתי אצל סבתא והניחוחות של הבישולים מילאו את המטבח הרגשתי בבית, וגם אצל אבא - איתו ועם אשתו ואחי הקטן הרגשתי בבית, וגם עם אמא כשראינו יחד סרט במיטה הגדולה או בישלנו יחד מרק פטריות הרגשתי תחושה חמימה של בית, וגם כשנסעתי ברכבת לכיוון המרכז החמימות הביתית עטפה אותי כשהחברה פתחה היום את הדלת והתחבקנו חיבוק ארוך ארוך ונרגש של געגוע שנגמר - שוב הרגשתי בית.

והטלפונים מהחברים - החיוך הזה שעובר בקול גם מבלי לראות...
והבית הזה הוא בית במתנה, בלי משכנתא מפה עד קזבלנקה, והוא קורה בכל מקום ובכל מצב אם רק ניתן לו להיות...

וכדי שגם לכם יהיו ניחוחות של בית חם בחורף קר - הנה המתכון למרק הפטריות

מרק פטריות
========
ירקות שורש
המון פטריות טריות (אפשר סוג ב' בתפזורת)
שמנת מתוקה/רוויון/קרם קוקוס
חמאה, שמן
תבלינים
מים

לחתוך לקוביות קטנות כמה ירקות שורש ולאדות בסיר גדול עם שמן וחמאה.
להוסיף את הפטריות החתוכות ולאדות גם אותן.
להוסיף מים ותבלינים.
לקראת סוף הבישול לשפוך על הכל חבילת שמנת מתוקה או רוויון או קרם קוקוס (תלוי בטעם האישי שלכם, אפשר גם לשלב בין המרכיבים).
אפשר גם להוסיף פטרוזיליה טריה קצוצה דק דק ולהגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.

בתאבון!


Dark Artist​(שולט) - "אין כמו הבית"
ציטוט של דורותי בארץ עוץ :-)
לפני 19 שנים
פייה{O} - "בית זה בסך הכל קופסה שגרים בה, קופסה ולא יותר..."
פרפר נחמד.
לפני 19 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י