אתמול היה לנו דיון , קצת סוער, בהתאמה מסוימת למזג האויר - על כמות וסוג הצפרדעים שזוגות נשואים מאכילים איש את רעהו. לא ניכנס למהלך הדיון, או לתוצאותיו - כי לשם כך יהה עלי להודות בכמה אמיתות שאינן נוחות לי , וגם כי זה לא ממש מענין. שהרי לאותו דיון יכולות להיות תוצאות שונות אצל זוגות אחרים.
אבל, בעקבות הדיון, והשיחה המרתקת על צפרדעים שהתפתחה בעקבותיו, נזכרתי הבוקר שיש לי מתכון מ ע ו ל ה לכרעי צפדעים. המתכון לקוח מספר בישול חתרני למדי, שיצא בשנת 1963 על ידי רנה מוקדי ושמעון צבר.
אז, לאלה מכם שאינם מחוברים היום לחמין המסורתי, צאו לאחו, או לנחל הקרוב לביתכם, צודו לכם 2 תריסרי צפרדעים וצאו לדרך:
מורידים את הגפיים האחוריות של הצפרדעים בסכין חדה. מסלקים את הצפרדע ומשאירים את הכרעיים.
פושטים את העור ומורידים את קצות האצבעות.
משחילים את הכרעיים על חוט ( תריסר כרעיים כל כל חוט )
משרים במים קרים למשך 2 שעות ומייבשים
אחרי שהכרעיים יבשים בוזקים עליהם פלפל ומלח. מטבילים בחלב ומגלגלים בקמח.
מטגנים בחמאה חמה מאוד.
בעת ההגשה מפזרים עליהין פטרוסלינון ושום.
חברים נכבדים - אם צלחתם את המתכון הזה עד סופו, אתם מזוכיסטים מדופלמים לגמרי.......
שבת שלום ומבורך
לפני 13 שנים. 19 בנובמבר 2011 בשעה 7:50