* למען הסר ספק: אין לי מושג איך מבשלים. קחו אותי ועוד 99 אנשים אקראיים ותנו לנו ציון על יכולות הבישול שלנו, ואני אהיה במקום ה- 101. אני ממש גרועה בכך. ו... לא, אין לי בעיה לצחוק על חוסר הכשרון שלי.
* שיטוטיי בכלוב חשפו בפני כותבים וכותבות בעלי כשרון בישול אדיר. כשאני קוראת את הבלוג של גילי אני כמעט מתפתה ללקק את המסך. גם סוקובוס העירה בעבר כמה הערות שנתנו תחושה שמחבת וסיר אינן מילים מגונות עבורה. אני, להבדיל אלף אלפי הבדלות, סתומה לגמרי בתחום.
* בשלב כלשהו בחיי הייתי נשואה. בעלי לא ידע לבשל ואני חשבתי כי זהו תפקידי. ניסיתי, באמת שניסיתי. את המסקנות אני מביאה למען הדורות הבאים. נכון יותר, למען יראו וייראו.
* הנה כל הידע הקולינרי שלי, מתומצת ל- 13 כללים בהירים ונהירים. המקבילה שלי ל"שלושה עשר מידיא" מהגדת הפסח. על אחריותכם.
1. כשמערבבים שלוש כפיות של חזרת ממש חריפה, כפית וחצי מיונז וקופסת טונה מקבלים ממרח מגניב.
2. כשמטגנים פנקייק מלוח בשמן שנותר מטיגון המבורגר, מקבלים משהו מגעיל. אפילו סמי הכלב, שאכל זאת בסופו של דבר, הביט בי כמאשים.
3. קופסת גרגרי חומוס מסוננים, שתי כפות שמן זית, מיץ מרבע לימון, מעט מלח-פלפל-פפריקה והתבלין הסגול החמצמץ. לערבב ולטרוף.
4. אי אפשר לבשל מרק עוף כשהבסיס לו הוא עוף בגריל.
5. תמרים ממולאים באגוזי מלך זה נפלא.
6. אוכל קנוי תמיד טעים יותר מכזה שאני מכינה. אפילו אם תאריך התפוגה שלו חלף.
7. יצירתיות, מקוריות ותעוזה הן מילים מרנינות. לא במטבח שלי.
8. בורקס ממולא בחרדל זה נורא. להגנתי אומר שהבורקס היה קנוי.
9. 250 גרם גבינה לבנה 5%, 15 טיפות סוכרלייט, 4 קוביות שוקולד מריר מגוררות דק, שלוש טיפות תמצית וניל. לערבב ולחייך.
10. אסור לי לנסות לבשל מאכלים שאני לא יודעת איך לבטא את שמם נכון. אסור לי לנסות לבשל
מאכלים שאני כן יודעת איך לבטאם.
11. כנראה שאצליח להוכיח את השערת גולדבך לפני שאצליח להכין שקשוקה הגונה. אני לא אצליח להוכיח את השערת גולדבך.
12. "תפוז אפוי - אל תנסו זאת בבית". זו כנראה תהיה הכתובת שתיחקק על מצבתי.
13. אלא אם כן זו תהיה הכתובת האחרת – "אלוהים לא רוצה טבסקו בתוך אייס-קפה"
לפני 14 שנים. 1 באפריל 2010 בשעה 21:25