סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוהבת שירה.

לפני 14 שנים. 1 באפריל 2010 בשעה 21:25

* למען הסר ספק: אין לי מושג איך מבשלים. קחו אותי ועוד 99 אנשים אקראיים ותנו לנו ציון על יכולות הבישול שלנו, ואני אהיה במקום ה- 101. אני ממש גרועה בכך. ו... לא, אין לי בעיה לצחוק על חוסר הכשרון שלי.

* שיטוטיי בכלוב חשפו בפני כותבים וכותבות בעלי כשרון בישול אדיר. כשאני קוראת את הבלוג של גילי אני כמעט מתפתה ללקק את המסך. גם סוקובוס העירה בעבר כמה הערות שנתנו תחושה שמחבת וסיר אינן מילים מגונות עבורה. אני, להבדיל אלף אלפי הבדלות, סתומה לגמרי בתחום.

* בשלב כלשהו בחיי הייתי נשואה. בעלי לא ידע לבשל ואני חשבתי כי זהו תפקידי. ניסיתי, באמת שניסיתי. את המסקנות אני מביאה למען הדורות הבאים. נכון יותר, למען יראו וייראו.

* הנה כל הידע הקולינרי שלי, מתומצת ל- 13 כללים בהירים ונהירים. המקבילה שלי ל"שלושה עשר מידיא" מהגדת הפסח. על אחריותכם.

1. כשמערבבים שלוש כפיות של חזרת ממש חריפה, כפית וחצי מיונז וקופסת טונה מקבלים ממרח מגניב.

2. כשמטגנים פנקייק מלוח בשמן שנותר מטיגון המבורגר, מקבלים משהו מגעיל. אפילו סמי הכלב, שאכל זאת בסופו של דבר, הביט בי כמאשים.

3. קופסת גרגרי חומוס מסוננים, שתי כפות שמן זית, מיץ מרבע לימון, מעט מלח-פלפל-פפריקה והתבלין הסגול החמצמץ. לערבב ולטרוף.

4. אי אפשר לבשל מרק עוף כשהבסיס לו הוא עוף בגריל.

5. תמרים ממולאים באגוזי מלך זה נפלא.

6. אוכל קנוי תמיד טעים יותר מכזה שאני מכינה. אפילו אם תאריך התפוגה שלו חלף.

7. יצירתיות, מקוריות ותעוזה הן מילים מרנינות. לא במטבח שלי.

8. בורקס ממולא בחרדל זה נורא. להגנתי אומר שהבורקס היה קנוי.

9. 250 גרם גבינה לבנה 5%, 15 טיפות סוכרלייט, 4 קוביות שוקולד מריר מגוררות דק, שלוש טיפות תמצית וניל. לערבב ולחייך.

10. אסור לי לנסות לבשל מאכלים שאני לא יודעת איך לבטא את שמם נכון. אסור לי לנסות לבשל
מאכלים שאני כן יודעת איך לבטאם.

11. כנראה שאצליח להוכיח את השערת גולדבך לפני שאצליח להכין שקשוקה הגונה. אני לא אצליח להוכיח את השערת גולדבך.

12. "תפוז אפוי - אל תנסו זאת בבית". זו כנראה תהיה הכתובת שתיחקק על מצבתי.

13. אלא אם כן זו תהיה הכתובת האחרת – "אלוהים לא רוצה טבסקו בתוך אייס-קפה"

ים_yam​(לא בעסק) - טבסקו ואייס קפה? אלוהים אדירים! את ממש סוטה!
וסוכרלייט? איכס!!!
מי סוכר, אם את לא סכרתית המעט קלוריות האלו באמת שלא יזיקו.
לפני 14 שנים
Succubus​(אחרת) - סוכרלייט זה לא רע. יש לציין, אגב, שבארץ יש כמה פירמות שונות של סוכרלוז, ולכל אחת יש טעם קצת שונה. מומלץ לנסות ולגלות איזו הכי מוצלחת.
לפני 14 שנים
love69{miz hyde} - יקירתי
יש אוכל מוכן.
מסעדות.
ובא גואל לציון..
L}{
לפני 14 שנים
poetry lover - בפועל זה מה שאני עושה.
בזכותי המניות של מקדונלד'ס כה גבוהות.
ניסיתי.
"באתי, ניסיתי, נכשלתי" , בטח איזו דמות הסטורית אמרה משהו דומה.
לפני 14 שנים
poetry lover - חשבתי שהחריפות תעזור להדגיש את חוזקו של הקפה.
טעיתי.
גם ניוטון טעה. אני בחברה טובה.
סוכרלייט כי אני מנסה לשמור (לפעמים)
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - תשמרי על הבריאות, זה חשוב יותר (:
הממתיקים האלו רוצחים לאט אך ביסודיות את מערכת העצבים.
אני חייבת לארגן לך עותק של המתכונים הבלתי ניתנים להריסה שאספתי במהלך השנים.
זה בטיפול!
לפני 14 שנים
poetry lover - המתכון היחיד שאני לא מפשלת בו הוא חלה מרוחה בשוקולד נוטלה.
כל השאר בר הריסה.
:)
לפני 14 שנים
Succubus​(אחרת) - זה לא באמת נכון. עד היום אין אפילו מחקר רציני אחד שהצליח להראות שממתיקים מלאכותיים גורמים נזק משמעותי (אם כי בלי ספק יש הרבה מאד תעמולת הפחדה באינטרנט, שמכילה תערובת נפלאה של עובדות מפוברקות וסימוכין מדעיים כוזבים), ולעומת זאת יש כמות ענק של מחקרים שמראה כמה נזק - נוראי, מחריד ולעתים קרובות בלתי הפיך - גורם סוכר, בערך לכל מערכת בגוף. סוכר זה רעל. חד וחלק. הגוף האנושי מעולם לא נועד לצרוך אותו בכמויות שאפילו מתחילות להתקרב לכמויות שאיתן אנחנו מרעילים את הגוף שלנו.
זה היה יכול להיות מצחיק אילולא זה היה כל כך עצוב, שאת מסוגלת להמליץ למישהי לאכול סוכר כדי "לשמור על הבריאות".
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - גם סוכר וגם ממתיקים מלאכותיים בכמויות גדולות גורמים לנזקים.
יש הרבה מאוד מחקרים רציניים שהוכיחו את הנזקים של שניהם.
אבל בכמויות קטנות לגוף יותר קל לסלק רעלים טבעיים מאשר מלאכותיים.
הכי טוב בכלל זה סטיביה, יש לה טעם של ממתיקים מלאכותיים והיא טבעית ונטולת קלוריות.
לפני 14 שנים
Succubus​(אחרת) - אין מחקרים רציניים שהוכיחו את הנזקים של ממתיקים מלאכותיים. בחיי, אין, ואני מזמינה אותך בכל רגע שהוא להביא סימוכין כלשהם שיראו אחרת (אני אדם חשדן, אז ערכתי היכרות עם חלקים נרחבים מגוף הידע המחקרי בנושא, כדי לא לנהל את חיי על סמך "אומרים ש"). המקסימום שהצליחו למצוא זה שמגה-מינונים (הווה אומר, מינונים שאין לך אפילו שמץ של סיכוי להתחיל להתקרב אליהם גם אם תרכזי ביחד את כל הממתיקים המלאכותיים שאת צורכת בימי חייך) של ממתיקים מסוימים עשויים לגרום סרטן במינים מסוימים של בעלי חיים, ואחר כך לא הצליחו לשחזר את זה במינים אחרים. יש חילוקי דעות לגבי האפקט הגליקמי של ממתיקים מלאכותיים על בני אדם. זהו, בערך, בכל הנוגע לנזקים.
ובני אדם, יש לציין, לא צורכים סוכר "בכמויות קטנות". אפילו אם אנחנו נמנעים לחלוטין מלהוסיף סוכר לאוכל, כבר מה שאנחנו צורכים בפירות פלוס מאכלי חלב פלוס מזונות אחרים שמכילים סוכר טבעי זה הרבה. הכמויות שאנחנו מוסיפים במשקאות ובממתקים למיניהם הן מטורפות, יחסית למה שהגוף שלנו מסוגל להתמודד איתו.
זה ש"לגוף יותר קל לסלק רעלים טבעיים מאשר מלאכותיים" זה מיתוס נחמד אבל לא נכון - בדיוק ההפך. סוכר משפיע חזק מאד על מערכות הגוף משום שהגוף *נועד* להגיב עליו. לעומת זאת, חומרים סינתטיים הרבה פעמים אינרטיים מבחינת הגוף (כלומר, כמו שהם נכנסים, ככה הם יוצאים). וסוכרלוז הוא בכלל תופעה מעניינת, כי הוא בכלל סוכר שעבר תהליך כימי מסוים שהפך אותו אינרטי מבחינת הגוף.
לגבי סטביה, זכור לי משהו לגבי תופעות לוואי בעייתיות שבגללן מומלץ לא לתת אותו לבני נוער וילדים, אבל אני עסוקה כרגע מכדי לערוך חיפושים מרחיקי לכת בנושא.
לפני 14 שנים
poetry lover - סוקי, חמודה,
אני משוכנעת שים-ים אינה מנסה לחבל בבריאותי.
את לא צריכה להזעק באופן שכזה.
אולי סוכר אינו בריא, אני לא יודעת, אבל כעס מזיק לבריאות אפילו יותר.
לפני 14 שנים
Succubus​(אחרת) - ברור שהיא לא מנסה לחבל בבריאותך. אבל יותר מדי אנשים חיים על המיתוסים המזיקים האלה. ובחיי, הם מיתוסים, והם מזיקים.
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - למה שאת קוראת מיתוסים, אני קוראת חלק מלימודי התזונה שלמדתי במשך 3 שנים.
עברו מאז שנים ויתכן שמחקרים גילו דברים שסותרים את מה שהמחקרים של אז גילו, ובעוד שנתיים יהיו מחקרים שיסתרו את הסותרים של הסותרים...
זה מה שבאמת קורה בתחום הזה.
חוצמזה שעם קצת רצון טוב באמת שאפשר לצמצם צריכת סוכרים ומלחים גם בחיים המודרנים. זה לא עד כדי כך פרוייקט מסובך (:
לפני 14 שנים
Succubus​(אחרת) - 3. ב"התבלין הסגול החמצמץ", אני מניחה שהכוונה לסומאק. הוא נהדר גם בסלטים, וכמובן גם על עוף וירקות צלויים.

5. גם משמשים מיובשים ממולאים באגוזי פקאן או בשקדים לא קלויים.

9. למרבה הפלא, גם גבינה לבנה עם כפית-שתיים של טחינה גולמית, ממתיק וקוקוס טחון (אפשר גם להוסיף קקאו). לא מרגישים כמעט את הטעם של הטחינה, אבל היא ממצקת את העסק.

13. אני חושבת שאפילו אילולא הייתי אתאיסטית הסעיף הזה היה מזעזע אותי.
לפני 14 שנים
poetry lover - 3. זכרתי ששמו דומה ל"כוס-אמק" אבל לא הייתי בטוחה לגבי התעתיק הנכון.
5. ואללה? ואת חושבת שאצליח להתמודד עם זה? צריך לקלף את השקדים קודם?
9. ביום של אומץ אנסה זאת. את אחראית.
13. גם הקב"ה הביע התמרמרות.
לפני 14 שנים
קצרים - מבלי להעליב
אני מניח שלנסות את המתכונים שלך
אני לא אנסה
אבל אין ספק שאת מוכשרת ויצירתית ביותר
אם אפילו דברים בסיסיים ביותר המהווים אקסיומות קולינאריות הצלחת לשנות ולהעניק להם טעם אחר...
לפני 14 שנים
poetry lover - לא נעלבת כלל.
נחמד מצידך להלל את היצירתיות ולהתעלם מחוסר הכשרון.
תודה.
לפני 14 שנים
Bent - יש ל מישהוא להכיר לך :)
לפני 14 שנים
poetry lover - אתה שונא אותו?
:)
לפני 14 שנים
Cypris​(מתחלפת){חתול צללים} - הו, כל כך מוכר.... החתול תמיד צוחק עליי שהדבר היחיד שאני יודעת לבשל זה קורנפלקס... ומה שעצוב זה שהוא צודק!! ><
לפני 14 שנים
poetry lover - אחרי שהחתול שלי צחק עלי מכרתי אותו לחנות שווארמה :)
בקורנפלייקס אני דווקא מעולה. תמיד מצליח לי.
לפני 14 שנים
Cypris​(מתחלפת){חתול צללים} - אני תמיד שקלתי למכור אותו לשוק השחור... אבל עכשיו כשאת אומרת את זה, למכור אותו לחנות שווארמה נשמע הרבה יותר מהנה P=
לפני 14 שנים
האדון - מענין איך שאת מצליחה למשוך את כולם לאותו נושא כל הכבוד
מבחינתי נדמה אותך לאותו תבשיל ידוע
חמין-
זה שטעמו מבישול על אש קטנה -אבל המון זמן
יש אלף טעמים
ולכל אחד הטעם שלו
מעניין איך היית נראית/נוהגת/מתייחסת אחרי בישול ארוך כזה?
לפני 14 שנים
poetry lover - אתייחס באופן ספרותי.
היינה היה יהודי מומר שזכר את טעמי הילדות של הבית בו גדל.
הוא כתב שיר על חמין ובו הצהיר כי סוד הכנת החמין (טשולנט) נמסר למשה בהר סיני, לא פחות.
בתיאבון לך.
לפני 14 שנים
astaro - אני גדלתי אם אמא כזאת, זאת אחלה דרך ללמוד לבשל (חוסר ברירה).כמו כל דבר אחר כשעושים את זה בתשוקה ורצון זה יוצא מצויין, זה בהנחה שמוכנים נפשית לכשלון גורף על אף כל המאמצים מידי פעם.

יש לך אגב כשרון (טכניקה?) מעניין בכתיבה שלך למשוך אנשים להגיב, אני עדיין מנסה למקם בדיוק מה זה.

*blows some air into the balloon and swiftly escapes into hiding*
לפני 14 שנים
poetry lover - זו הבעיה שלי, גדלתי בבית בו כ-ו-ל-ם ידעו לבשל, אז אני גדלתי מפגרת בתחום.
אין ספק כי המצב שתיארת פיתח בך כשרון בישולי, שנאמר "אודך אלי כי אנפת בי מאד".

לגבי הכשרון למשוך תגובות, הא, תודה.
חכה עד שאכתוב על המתיחה המצחיקה של השנה (ספוילר: אזיקים, מצלמה נסתרת ומודעה ב- yad2).
לפני 14 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י