לפני 3 שנים. 26 במרץ 2021 בשעה 13:23
מתכון פילמני ללא גלוטן
לכבוד קלירלי, בתאבון ;-)
(אף פעם לא הכנתי כזה, אז זה מהאינטרנט + קצת ממני)
בצק:
כ 250 גר' תערובת פיצה ללא גלוטן / תערובת אורז ללא גלוטן
1 ביצה גדולה
שמן קנולה
70 מ"ל מים חמים
אפשר להוסיף קצתת פאסיליום לתערובת
פארש -
תערובת של בשר קצוץ עם בצל קצוץ, תבלינים, שום וכ.ד.
אפשר מעט לטגן את הבצל, והשום, טרם עיברבוב הפארש.
לערבב את כל רעיבי הבצק היטב, עד שזה ממש בצק, להשתמש בתערוכת פיצה על כל משטח הערבוב שזה לא ידבק.
לפרוס כדורים ו כל כדור לשטח בעזרת הידיים.
כנראה יהיה קצת כשה כי זה ללא גלוטן.
להוסיף פארש באמצע ולסגור אותם היטב - להשתמש בקצת מים כדי להדביק את קצוות הבצק.
להרתיח מים, ולהוסיף להם מעט מלח, שיהיו טיפה מלוחים.
להכניס את הפלמני אחד אחד בעזרת כפית מעזץ שלא יתפרקו במגע עם מים.
לבשל ובתאבון!!