סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חמממ....

לפני 3 שנים. 21 באפריל 2021 בשעה 6:00

אוקיי, אז לאחר כמה בקשות – מתכון חדש:

קוואס (מתכון מופשט עם שמרים)

בהמשך אכין עוד מתכון, מתקדם יותר ללא שמרים ועם תמונות / ווידאו.

 

קוואס (Kvas) זה משקה רוסי, בטעם בירה קלה / סיידר / לימונדה, עם אחוז אלכוהול מינורי כלשהו.

שנה שעברה למדתי והכנתי כמה נגלות (6 ליטר כל אחת) של המשקה, מאוד קל להכנה די טעים לקיץ ומחליף את הבירה לגמרי.

 

*המתכון כולל תסיסה – אז הכל על אחריותכם.*

 

אז מה אנחנו צריכים:

צנצנת זכוכית ראשונית (1 ליטר ) – יש באיקאה, אפשר להחליף במשהו אחר, כמו סיר מתכת.

צנצנת זכוכית שניונית (4+ ליטר)

בקבוקי זכוכית עם פקק ( 1 ליטר כל אחד)

נייר סינון / מטלית נקייה מאוד לסינון

לחם שיפון *מלא* (תבדקו אחוזי שיפון, 15% שיפון לא מתאים, מצאתי בחנויות 85% שיפון מלא)

שמרים יבשים/חיים

סוכר

צימוקים

לימון

 

התהליך בגדול:

קודם כל בגלל שהתהליך כולל תסיסה – חשוב שלא יהיו שום חיידקים אחרים בכלים שלכם, על כן נדרש לחטא/לעקר אותם.

הכי פשוט ויחסית די עובד – להעביר עליהם מים רותחים (בזהירות)

אפשר גם להרתיח אותם במים בתוך סיר גדול

אפשר גם לחמם אותם בתנור

אל תחממו או תקררו את הזכוכית במכה – זה יכול לסדוק/לפוצץ אותה.

 

אז ככה:

1.      חותכים 2 פרוסות של לחם שיפון, ואת הפרוסות חותכים למלבנים

2.      את המלבנים מכניסים לתנור, מפוזרים על משטח – נותנים לעם איזה 20 דקות בטמפרטורה 150, עד שהם הופכים לצנימים, וקצת חומים, זהירות לא לשרוף אותם שלא יהיו שחורים!

3.      מכניסים לצנצנת מס 1 , מוזגים מים רותחים , מכניסים 100 גרם סוכר על כל ליטר מים ומערבבים. משאירים להתקרר

4.      בצלוחית בצד שמים מים פושרים, בטמפרטורה חמימה – 38 מעלות, לא רותחים, אפשר לערבב קצת מים רותחים שנשארו עם מי ברז, עד שיהיו חמימים

5.      מכניסים לשם כפית סוכר, מערבבים, ושמים חצי כפית/כפית של שמרים יבשים ומערבבים קצת. ממתינים שנוצר קצת "קצף" או בועיות למעלה – זה אומר שהשמרים חיים, וטוב להם והם ויוצרים CO2.

6.      כאשר צנצנת מס 1 בטמפרטורה טובה של כ 38 מעלות – מכניסים לתוכה את מה שיש בצלוחית ו 5-7 צימוקים ומערבבים.

7.      מכסים, אך לא אוטמים את הצנצנת, כך שגז בפנים יוכל לצאת, אבל שום דבר לא יפול פנימה. משאירים בפינה חמה בבית.

8.      לאחר כ 24 שעות תראו שהחתיכות לחם צפות כולן למעלה, יש מלא בועות שעולות כל הזמן. – זה סוג של "זאקוואסקה" סטרטר מלאכותי. – אפשר לטעום, אם יש לזה טעם טעים יחסית, לא חמוץ, קצת מתוק ועם ריח שמרים/לחם חזק – כנראה שזה מוכן. למטה יש שכבה לבנה - אלו רוב השמרים מרוכזים שם.

שלב הבא:

9.      מכינים צנימים במים חמימים בצנצנת 2 הגדולה כמו קודם, שלב 1-3 (לא מלא לגמרי, להשאיר 1.5 ליטר למעלה ריקים)

10.  מעבירים לצנצנת הגדולה את כל הלחם מהצנצנת 1 , ואת המים העליונים, נראה לי כדאי להשאיר את שכבת השמרים בצנצנת הראשונה ולזרוק, יש יותר מידי שמרים, ובלחם יש מספיק גם ככה.

11.  מערבבים ואוטמים, שמים באזור חם בבית ל24 שעות (אם משאירים ליותר, זה יפסיק להיות מתקתק ויהפוך להיות חמצמץ, אז לפי הטעם. אפשר להוסיף כאן לימון.

12.  מסננים לכלי אכסון (בקבוקים) – כמה שתסננו יותר טוב יהיה יותר טוב, אני סיננתי דרך בד חדש נקי ומזגתי לבקבוקים שנאטמים ושמתי למקרר.

13.  אחרי כמה שעות שזה מתקרר – אפשר לשתות. תהליך התסיסה ממשיך גם במקרר, אז אל תשאירו יותר מידי זמן, נראה לי אחרי 5 ימים זה יתחיל להתקלקל.

14.  לרוויה :-)

'''''''''' - הוא הולך להיות הכוכב של מכבי תל אביב העונה, הקוואס הזה. הוא וקניקובסקי.
לפני שנתיים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י