לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

the meaning of life

לפני 3 חודשים. 28 בינואר 2024 בשעה 6:26

מסעדות שף/מפוארות/פופולריות 

תמיד מחפשות איך לא לשלם לך משכורת טובה,

מנסים לערבב אותך עם ברוטו,נטו וגלובלי,

רוצים שתגיעו ל250 שעות בלי למצמץ,

מעדיפים שלא לשלם לך שעות נוספות ושבת עד שיש להם תיק בבית דין לענייני עבודה,

לא אכפת להם אם אתה חולה העיקר שתגיע לעבודה לסחוט ממך כמה שיותר ולתת לך כמה שפחות בתמורה אבל העיקר לומר "תודה" בסוף היום כאילו זה שווה משהו בכיס,

סופ"ש חופש? חה!

תבקש לפחות שבועיים מראש ונחשוב עליך.

לאכול את מה שאתה מגיש? תמשיך לדמיין!

נכון שלא כל המסעדות כאלו אבל ברובן זה ככה. 

עבדתי במקומות נחשבים שלא יכולתי לתאר לאחיות שלי את האוכל בטעם כי אפילו לטעום לא נתנו לנו למעט את הרוטב בזמן ההכנה. 

 

עכשיו אני עובד במסעדת רשת של המבורגרים ומי היה מאמין שארוויח יותר כסף לשעה, אעבוד פחות קשה,

יש לי חופש קבוע בשבת כמו אדם נורמלי, סביבת עבודה שלא סוחטת ממך את הנשמה ואת הגוף ואפילו את ההמבורגר טוחנים במקום כל יום להבדיל מהרבה מסעדות נחשבות. 

 

מצטער שבזבזתי כל כך הרבה שנים על מסעדות שלא לימדו אותי כלום ולא נתנו לי כלום חוץ מסיבות לשנוא את הענף הזה. 

 

ואגב רוב הדמויות שאתם רואים בטלוויזיה הם כאלו,

נצלנים ומגעילים עם אוכל בינוני מינוס שממותג טוב. 

 

באמת שמכל העשרים שנים שאני טבח רק בארבע מסעדות (שתיים מהן היו כנער בניו יורק) באמת למדתי אוכל,

כל השאר בלוף. 

 

חלום שלי שמישלן יגיעו לארץ ותגלו את הבלוף של המסעדות. 

שקט1 - פעם אכלתי בטאיזו. ואז הבנתי את הבלוף...כל דוכן רחוב בתאילנד לוקח בהליכה כל מסעדה מופלצת מבחינת טעם על מחיר בכלל אין מה לדבר.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - אחי חצי מהשפים בארץ לא מסוגלים לפתוח בצק,
אף אחד לא מצליח בארץ להכין באו מאודה עם מילוי אז מכינים מזה כריך כמו בבית קפה.

תת רמה והמחיר לא תואם את המציאות,
הניקומן (לחמנייה מאודה יפנית ממולאת בבשר) שלי הייתה צריכה להיכנס למקום מאוד מצליח אבל אף אחד חוץ ממני לא הצליח אפילו לקפל את זה.

"שפים" במדינת ישראל.
לפני 3 חודשים
lilianna - כשצפיתי במשחקי השף, תמיד חשבתי שזו בעצם פלטפורמה למצוא עבדים למטבחים.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - זה יותר כדי לפתוח מסעדות שיביאו קהל אינסטגרם.
לפני 3 חודשים
שקט1 - ההשקעה העיקרית במסעדות היא ביחצנות ובמחירים.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - חד משמעית,
הכל עניין של מיתוג.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - איך אמרו לנו פעם בארה"ב
as seen on tv
לפני 3 חודשים
וולק​(שולט) - זה לא רק מסעדות אחי. זה התמצית של הסחטנות הישראלית. בענף המסעדנות זה מאוד בולט, אבל זה קיים ברמה כזו או אחרת כמעט בכל עסק פרטי.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - נכון,
אבל אני יכול להעיד רק על הנסיון האישי שלי.
לפני 3 חודשים
ע ו ק ד - אחלה שף שבעולם לא יחליף שווארמה על הדרך כשאני רעב .....
מצד שני כל אחד שיודע לטגן לוף חושב שהו שף .
שבוע מבורך .
לפני 3 חודשים
ve-ra{Q} - הפסקתי מזמן לחפש עניין קולינרי כשאני מגיעה לביקורים בישראל. רק פלאפל. יש כמה מישלן אירופאיות דרך אגב שעולות פחות ממנת פלאפל בשוק.
לפני 3 חודשים
Gaara​(שולט) - בעיקרון במישלן מקבלים כוכב על אוכל, כוכב על שירות וכוכב על נקיון ועיצוב.

יש הרבה חורים באסיה עם כוכב על אוכל והם לא רואים אותנו ממטר בקטע עצוב ועלוב.

תכלס אין על פלאפל. (;
לפני 3 חודשים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י