סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סתם כל מיני שטויות שיש בראש

אהבה אמיתית היא לצעוד יחד

אל עבר האופק בלי כל פחד.

לטפס על הרים, לעבור גאיות,

אמיצים ככל שאפשר להיות.

לעבור מכשולים וקשיים מכל צד

והלאה ללכת, יד ביד.

לטבוע בדמעות, ליפול לעומקים,

ואחד את השני למשוך ולהקים.

למעוד- ולתמוך, לאחוז, לחבק,

לדעת להעריך, וגם לחזק.

העיקר להמשיך ולא להיות לבד,

כי שניים שאוהבים-הם שניים שהם אחד..
לפני 17 שנים. 7 באפריל 2007 בשעה 7:46

ג`ינג`ר: ברפואה הסינית הוא שייך לצמחים המחזקים את הצ`י (האנרגיה שזורמת במרידיאנים). בשילוב עם שום עשוי להוריד את רמת הכולסטרול. מצוין להעלמת בחילות. עשוי להגביר את תנועתיות מערכת העיכול כשזו איטית מבחינה כימית. הוא מכיל חומרים אנטי-מחמצנים בעלי השפעה חזקה ומסייע להגנה על הכבד. מסייע במקרים של כאבי בטן, עייפות, התקררות, ליחה בריאות ועוד.


שום: ברפואה הסינית נחשב למחמם מאוד. מוריד כולסטרול ולחץ-דם לכן טוב למניעת הסתיידות עורקים. בעל השפעה אנטיביוטית ואנטי-פטרייתית מתונה. מדלל את הדם.


כורכום: יש כמה סוגי כורכום ולכל סוג יש טמפרטורה שונה. מכיל כורכומין, חומר בעל פעילות אנטי-מחמצנת חזקה מאוד וגם פעילות אנטי-סרטנית. נחשב לצמח אנטי-דלקתי.

מצוין בעיקר לדלקות פרקים. מרגיע כיבים בקיבה ובתריסריון.


מלח: המלח מקרר. כמות מתונה טובה לכליות ומאפשרת להן לווסת את נוזלי הגוף וללחלח במצבי יובש. מלח מנטרל השפעות מזיקות של רעלים במזון. מעט מלח מחזק את תפקוד מערכת העיכול ואת תנועתיות המעיים. למלח יכולת ריכוך של גושים קשים בגוף, בשרירים ובבלוטות לימפה. האופי הבסיסי שלו מסייע לאזן חומציות של שעועית, קטניות, דגנים, בשר ומזונות חומציים אחרים ומצבים אחרים של עודף חומציות בגוף, אולם יש להיזהר ולצרוך אותו בכמות מתונה כי עודף שימוש במלח עלול לגרום ללחץ דם גבוה, להצטברות נוזלים בגוף ולבצקות. הוא עלול להפריע בתהליך ההרזיה ולגרום לצריכה עודפת של מתוקים בגלל חוסר האיזון שנוצר. מבחינת הרפואה הסינית צריכה עודפת של מלוחים יכולה להראות על חולשת כליות הקשורה גם לפחדים או לחוסר ביטחון. בכל מקרה כדאי להשתמש במלח-ים לא מזוקק המכיל מינרלים שונים.


זרעי חרדל: תבלין מחמם מאוד, חריף, מעורר ומשתן. משפר את תפקוד מערכת העיכול, בעיקר במצבים של קור במערכת העיכול. טוב לייבוש ליחה קרה בריאות

.

פלפל שחור: תבלין מחמם. מעורר זרימת אנרגיה חמה בגוף. מחמם במיוחד את הבטן וטוב למצבי קור במערכת העיכול. בעל השפעה מגינה על הקולון נגד התפתחות סרטן.

מסייע לגוף בתחילת התקררות: הוא פותח את בלוטות הזיעה ועוזר לתהליך ההזעה, שמבחינת הרפואה הסינית עוזר להוצאת התקררות בשלבים המוקדמים. מיטיב עם הריאות ועוזר להן להתמודד עם זיהומים ויראליים כמו שפעת או התקררות. טוב למצבי הרעלת מזון או לבעיות עיכול. לא מומלץ לסובלים מחום, מהזעת יתר ומבעיות עיכול.


קינמון: מעכב התפתחות בקטריות ופטריות, מעורר באופן כללי וטוב לכאבים ראומטיים. על-פי הרפואה הסינית קינמון נחשב לצמח מרפא שמגיע לכל ערוצי האנרגיה בגוף, מחמם ולכן טוב גם נגד כאבים.


חילבה: בעל יכולת לאזן את הסוכר בדם. מצוין לחולי סכרת ולאנשים בעלי נטייה לבעיות איזון של רמת הסוכר בדם. ידוע כמוריד כולסטרול. מסייע בבעיות אסטמה וסינוסים ומוריד היווצרות ליחה. מזרז הפרשת חלב בנשים מניקות ומזרז לידה ולכן לא מומלץ לנשים בהריון.

מיורן: מפזר גזים במערכת העיכול, מונע חמצון, מגביר הזעה ולכן מוריד חום, משתן, אנטי-ויראלי, מונע עוויתות. מומלץ לשימוש במצבים של הצטננות, שיעול, גזים, כאבי בטן.


מרווה: בין התבלינים האנטי-בקטריאליים החזקים ביותר. ישנם זנים מסוימים שבמינון נמוך מרגיעים את מערכת העצבים ובמינון גבוה מאוד גורמים לשיתוק של מערכת העצבים. מרווה משולשת לא מוגבלת במינון. הוא גם אנטי-ויראלי, מרפא דלקות גרון, אנטי-פטרייתי, סוגר פצעים ועוצר דימום, מפחית הזעה ומוריד גלי חום, נוגד עוויתות ואף הוכח כמשפר את פעילות המוח והזיכרון. התבלין לא מומלץ לנשים מיניקות ולא כדאי לצרוך ממנו יותר מ-5 גרם ליום.


קורנית: ממריץ זרימת דם, מכייח טוב, מוריד גזים במערכת העיכול, נוגד תולעים, מחטא חזק. טוב לטיפול בשיעול, גם עם ליחה, לאסטמה, לדלקות ולזיהומים בדרכי השתן. בשימוש חיצוני: מסייע להקלה על כאבי פרקים וטוב לחיזוק השיער.


מליסה: מרגיע את הנפש ואת מערכת העצבים, מצוין להפרעות שינה ולמתח (כדאי לשתות חליטה ממליסה לפני השינה). מגביר הזעה, מונע התכווצויות. אנטי בקטריאלי, בשימוש חיצוני - אנטי ויראלי (בעיקר נגד הרפס). לטיפול בכאבים עוויתיים, להורדת חום, להרגעת כאבי בטן, אנטי-דיכאוני.


קמומיל: מאזן את הקיבה, מרגיע הפרעות עיכול ואת הנפש. בעל פעילות אנטי-דלקתית מסוימת כשמניחים על האיזור הכואב (למשל: לדלקות עיניים). עשוי לעזור לריפוי פצעים. צמח מתון ובטיחותי לשימוש.


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י