אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

עיוות בזמן

מחשבות, הרהורים, שירה וכול מה שביניהם.
לפני 8 שנים. 3 בנובמבר 2015 בשעה 16:26
 מרק גולש 
המתכון הוא במידה מסויימת שלי אישי והוא שונה במקצת ממרק גולאש מקובל, הוא מאוד חריף. (מי שלא אוהב חריף אז במקום פפריקה חריפה שישים פפריקה מתוקה ושלא יכניס פילפל סודני בכלל לגולאש)
המתכון הוא שילוב בין הגולאש של אמא שלי ושלי.
מרק גולאש הוא מאוד אישי לכל אדם עם ריח שמסוגל לשגע רחוב שלם והטעם שלו.... עוד לא המציאו את המילים בשפה העברית לתאר את הטעם ואין כמוהו ליום קר.
המרק הזה הוא ארוחה מלאה בפני עצמה. 
                                                                        
............חומרים לסיר 6-7 ליטר..........
1.0-1.5 ק"ג בשר בקר צלי חתוך לקוביות קטנות,
נקניק קבנוס (וכל המרבה בקטע הזה הרי זה משובח)
2 בצלים גדולים (קצוצים)
2 כפות פפריקה חריפה  (כפות מלאות בנדיבות)
1/2 כפית מלח 
(או במקום המלח על כל 2 כוסות מים, כפית שטוחה של אבקת מרק זך פרווה)
3-4 שיני שום מומלץ (אבל זה לפי הטעם האישי של כל אחד בעיקרון)
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לפי כמות הסועדים.
2 פלפלים ירוקים חתוכים ל4 חלקים (פלפלים ירוקים!!! יש כאלה ששמים אדומים)
גזר אחד חתוך בעיגולים ולא רצועות
פלפל סודאני חריף רצוי טרי בצבע אדום (הכמות על פי החריפות הרצויה)
3 כפות קמח (על מנת לעבות את התבשיל, ממש לא חובה. אני אישית מעדיף בלי. )
יש כאלה ששמים במקום רסק עגבניות, (אני ממש לא)
 אופן ההכנה 
 
1. מטגנים את הבצל והשום במרגרינה עד שהוא מזהיב קלות יחד עם הקבנוס והבשר שחתוכים לעיגולים קטנים ולקוביות, 
מוסיפים את הפפריקה החריפה ובוחשים כחצי דקה ומוסיפים כוס מים.
2. מוסיפים את כל יתר המיצרכים ומוסיפים 3 כוסות מים מעל לתפוחי האדמה.
(לאחר הרתיחה מבשלים שעה וחצי שעתיים עד שהבשר מוכן.)
*** אם רוצים מרק גולאש ולא רוטב, מוסיפים עוד 6 כוסות מים ואו יותר, תלוי באיזה סמיכות חפצים את המרק ודואגים שהמים לא יתאיידו כמובן,
*** אם חפצים בנזיד גולאש אז מספיק רק 3 כוסות מים ודואגים שהמים לא יתאידו.
הריח משגע והטעם מעולה.
שימו לב....
מי שלא אוהב חריף שלא יחשוב על פלפל סודאני חריף כי הוא יחווה הפתעה שלא מהעולם הזה וממש לא מהסוג המתוק.
ישנם שמוסיפים 2 עגבניות חתוכות למרק במקום הרסק (אני לא)
                          ולמי שיש סבלנות אז...
ולהונגרים בהחלט בקטע הזה יש סבלנות....
איך לעשות "נוקאדלי"
מכינים בצק מ-3/4 כוס קמח ו-1 ביצה.
לשים היטב עם מקצפת  מנסיון ביד יותר טוב ממכונה אבל זה הרבה עבודה כך שלעצלנים שבנינו ההמלצה שלי במכונה.
הבצק מוכן כאשר הוא  נידבק לסיר ולא נוזל למטה כאשר הופכים את הסיר, והסימן השני למוכנות, זה כאשר הוא מייצר בועות, ניתן לראותם בהקצפה ידנית.
קורעים בכפית מכוסה בקמח (על מנת שהבצק לא ידבק לכפית) פיסות קטנות מאוד של הבצק וזורקים אותן במים מומלחים רותחים.
תוך 3 דקות הם מוכנים, ואז מוציאים אותם מהמים במסננת או מצקת מחוררת. מעבירים למרק או לנזיד הרותח ומגישים מיד.
בתאבון.
.............................................
חברים,
אלפים כבר נכנסו למתכון הזה בבלוג שלי בתפוז ולא טרחו לכתוב ולו מילה אם אהבו או שכרגע הם מחפשים עם שיפודים מורעלים ומבט רצחני בעיניים.
אכיר תודה למי שיטרח וינסה לבשל את הגולאש מה דעתו אם לחיוב ואם לשלילה.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות לדביר שושן אלא אם צוין אחרת .
אשת לפידות n​(שולטת) - יאמיייי
לפני 8 שנים
אשור - הרבה יותר מכפי שאת מתארת לעצמך, והריח....
כל הבניין יבוא להריח ולהזיל ריר.
לפני 8 שנים
owl27​(נשלטת) - בהחלט אנסה את המתכון בקרוב, בלי חריף ושמן במקום מרגרינה.
לפני 8 שנים
אשור - לא ממליץ על שמן, תעשי עם המעט שבמעט מרגרינה, ממש רק "להרטיב" את הבצל בשמן ובמחבט טפלון שלא ידבק
לפני 8 שנים
owl27​(נשלטת) - שמן זית הולך נפלא עם בשר אבל התכוונתי לקנולה. עשיתי הרבה מרקים וזה לא משאיר שום טעם לוואי. חמאה עדיפה על מרגרינה בכל מקרה.
לפני 8 שנים
אשור - המתכון מבוסס על המתכון של אמא שלי.
עשיתי בו שינויים על פי הטעם האישי שלי, גם נתתי בו כמה אופציות שציינתי שאני לא משתמש בהם.
אם ייקחו את המתכון כבסיס לשיפורים אישיים, יצא לבסוף תבשיל גולאש טעים על פי טעם בעליו.
היופי בבישול שאפשר לשנות ולשפר ולעולם אין בזה די. גם אם בסוף הניסוי לא טעים, לומדים מה לא לעשות והיכן לשנות.
לא כול דבר מצליח תמיד, אבל ההתמדה יוצרת לבסוף תוצאה רצויה.
לפני 8 שנים
owl27​(נשלטת) - זה מה שכיף בבישול. אני אוהבת לקחת מתכון ולשנות אותו ולנסות.
יש טעמים שתמיד ישארו לנו בזיכרון בעיקר תבשילים של אמא. נדיר שיוצא לי משהו לא טעים אבל אולי זה רק אצלי :)
לפני 8 שנים
אשור - את אוהבת את התוצאה?
דייך.
מה אכפת לך מה חושבים האחרים?
תמיד תזכרי שאת הכי חשובה בעולם, ומי שלא נאה לו...
אני אדם מבוגר ולא רוצה לקלקל נשים צעירות ותמימות :-(
אז לא אכתוב מה הם יכולים לעשות עם עצמם ביד או בויברטור.
לפני 8 שנים
לילימיי​(שולטת) -
אנסה את המתכון שלך,
אולי עוד הערב.

שבת מבורכת, אשור (:
לפני 8 שנים
אשור - תודה.
תכתבי איך יצא.
באתר תפוז נכנסו למתכון הזה מעל 3000 אנשים ואף אחד לא הועיל לתת חוות דעת.
מתסכל ברמות.
אוהב... סבבה.
כתוב איזה מילה בשביל החיוך,
לא אוהב... לא צריך.
אין כעסים.
הרי לא כול היקום מחובר לחוש הטעם שלי.
אני אוהב.
לפני 8 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י