לפני 9 שנים. 3 בנובמבר 2015 בשעה 16:26
מרק גולש
המתכון הוא במידה מסויימת שלי אישי והוא שונה במקצת ממרק גולאש מקובל, הוא מאוד חריף. (מי שלא אוהב חריף אז במקום פפריקה חריפה שישים פפריקה מתוקה ושלא יכניס פילפל סודני בכלל לגולאש)
המתכון הוא שילוב בין הגולאש של אמא שלי ושלי.
מרק גולאש הוא מאוד אישי לכל אדם עם ריח שמסוגל לשגע רחוב שלם והטעם שלו.... עוד לא המציאו את המילים בשפה העברית לתאר את הטעם ואין כמוהו ליום קר.
המרק הזה הוא ארוחה מלאה בפני עצמה.
............חומרים לסיר 6-7 ליטר..........
1.0-1.5 ק"ג בשר בקר צלי חתוך לקוביות קטנות,
נקניק קבנוס (וכל המרבה בקטע הזה הרי זה משובח)
2 בצלים גדולים (קצוצים)
2 כפות פפריקה חריפה (כפות מלאות בנדיבות)
1/2 כפית מלח (או במקום המלח על כל 2 כוסות מים, כפית שטוחה של אבקת מרק זך פרווה)
3-4 שיני שום מומלץ (אבל זה לפי הטעם האישי של כל אחד בעיקרון)
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לפי כמות הסועדים.
2 פלפלים ירוקים חתוכים ל4 חלקים (פלפלים ירוקים!!! יש כאלה ששמים אדומים)
גזר אחד חתוך בעיגולים ולא רצועות
פלפל סודאני חריף רצוי טרי בצבע אדום (הכמות על פי החריפות הרצויה)
המתכון הוא שילוב בין הגולאש של אמא שלי ושלי.
מרק גולאש הוא מאוד אישי לכל אדם עם ריח שמסוגל לשגע רחוב שלם והטעם שלו.... עוד לא המציאו את המילים בשפה העברית לתאר את הטעם ואין כמוהו ליום קר.
המרק הזה הוא ארוחה מלאה בפני עצמה.
............חומרים לסיר 6-7 ליטר..........
1.0-1.5 ק"ג בשר בקר צלי חתוך לקוביות קטנות,
נקניק קבנוס (וכל המרבה בקטע הזה הרי זה משובח)
2 בצלים גדולים (קצוצים)
2 כפות פפריקה חריפה (כפות מלאות בנדיבות)
1/2 כפית מלח (או במקום המלח על כל 2 כוסות מים, כפית שטוחה של אבקת מרק זך פרווה)
3-4 שיני שום מומלץ (אבל זה לפי הטעם האישי של כל אחד בעיקרון)
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לפי כמות הסועדים.
2 פלפלים ירוקים חתוכים ל4 חלקים (פלפלים ירוקים!!! יש כאלה ששמים אדומים)
גזר אחד חתוך בעיגולים ולא רצועות
פלפל סודאני חריף רצוי טרי בצבע אדום (הכמות על פי החריפות הרצויה)
3 כפות קמח (על מנת לעבות את התבשיל, ממש לא חובה. אני אישית מעדיף בלי. )
יש כאלה ששמים במקום רסק עגבניות, (אני ממש לא)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל והשום במרגרינה עד שהוא מזהיב קלות יחד עם הקבנוס והבשר שחתוכים לעיגולים קטנים ולקוביות,
1. מטגנים את הבצל והשום במרגרינה עד שהוא מזהיב קלות יחד עם הקבנוס והבשר שחתוכים לעיגולים קטנים ולקוביות,
מוסיפים את הפפריקה החריפה ובוחשים כחצי דקה ומוסיפים כוס מים.
2. מוסיפים את כל יתר המיצרכים ומוסיפים 3 כוסות מים מעל לתפוחי האדמה.
(לאחר הרתיחה מבשלים שעה וחצי שעתיים עד שהבשר מוכן.)
(לאחר הרתיחה מבשלים שעה וחצי שעתיים עד שהבשר מוכן.)
*** אם רוצים מרק גולאש ולא רוטב, מוסיפים עוד 6 כוסות מים ואו יותר, תלוי באיזה סמיכות חפצים את המרק ודואגים שהמים לא יתאיידו כמובן,
*** אם חפצים בנזיד גולאש אז מספיק רק 3 כוסות מים ודואגים שהמים לא יתאידו.
הריח משגע והטעם מעולה.
שימו לב....
מי שלא אוהב חריף שלא יחשוב על פלפל סודאני חריף כי הוא יחווה הפתעה שלא מהעולם הזה וממש לא מהסוג המתוק.
*** אם חפצים בנזיד גולאש אז מספיק רק 3 כוסות מים ודואגים שהמים לא יתאידו.
הריח משגע והטעם מעולה.
שימו לב....
מי שלא אוהב חריף שלא יחשוב על פלפל סודאני חריף כי הוא יחווה הפתעה שלא מהעולם הזה וממש לא מהסוג המתוק.
ישנם שמוסיפים 2 עגבניות חתוכות למרק במקום הרסק (אני לא)
ולמי שיש סבלנות אז...
ולהונגרים בהחלט בקטע הזה יש סבלנות....
איך לעשות "נוקאדלי"
ולהונגרים בהחלט בקטע הזה יש סבלנות....
איך לעשות "נוקאדלי"
מכינים בצק מ-3/4 כוס קמח ו-1 ביצה.
לשים היטב עם מקצפת מנסיון ביד יותר טוב ממכונה אבל זה הרבה עבודה כך שלעצלנים שבנינו ההמלצה שלי במכונה.
הבצק מוכן כאשר הוא נידבק לסיר ולא נוזל למטה כאשר הופכים את הסיר, והסימן השני למוכנות, זה כאשר הוא מייצר בועות, ניתן לראותם בהקצפה ידנית.
הבצק מוכן כאשר הוא נידבק לסיר ולא נוזל למטה כאשר הופכים את הסיר, והסימן השני למוכנות, זה כאשר הוא מייצר בועות, ניתן לראותם בהקצפה ידנית.
קורעים בכפית מכוסה בקמח (על מנת שהבצק לא ידבק לכפית) פיסות קטנות מאוד של הבצק וזורקים אותן במים מומלחים רותחים.
תוך 3 דקות הם מוכנים, ואז מוציאים אותם מהמים במסננת או מצקת מחוררת. מעבירים למרק או לנזיד הרותח ומגישים מיד.
בתאבון.
.............................................
חברים,
אלפים כבר נכנסו למתכון הזה בבלוג שלי בתפוז ולא טרחו לכתוב ולו מילה אם אהבו או שכרגע הם מחפשים עם שיפודים מורעלים ומבט רצחני בעיניים.
.............................................
חברים,
אלפים כבר נכנסו למתכון הזה בבלוג שלי בתפוז ולא טרחו לכתוב ולו מילה אם אהבו או שכרגע הם מחפשים עם שיפודים מורעלים ומבט רצחני בעיניים.
אכיר תודה למי שיטרח וינסה לבשל את הגולאש מה דעתו אם לחיוב ואם לשלילה.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות לדביר שושן אלא אם צוין אחרת .
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות לדביר שושן אלא אם צוין אחרת .