סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

פרסומים מאת infamous
59 תוצאות
1
מאד מעניין ובהחלט שווה להעלות את זה מול המטפל/ת,בכל מקרה. אם הכתיבה מפרקת את השריון של הזעם,זה לא הגיוני שזה יכול להיות אפקטיבי גם עם החרדה? - פשוט לכתוב את התחושות של החרדה,איך זה מרגיש בגוף ,ועצם הע ...
שבת מאי 30, 2026 9:17 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
2
ועוד משהו ,זעם זה לא בהכרח שריון נגד חרדה,אלא לעתים היא החרדה עצמה. יש קשר ישיר בין כעס וזעם אגור שלא בא לידי ביטוי להתפרצות התקפי חרדה. הגוף מתייחס לרגשות כאלה כאיום ומופעלת האזעקת שווא. אבל צריך לבר ...
שבת מאי 30, 2026 8:29 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
3
הכתיבה הזו פשוט מפרקת את השריון. כשאתה רגיל להרגיש בעיקר כעס וזעם, אלה רגשות שנותנים תחושת כוח, הם שומרים עליך. ברגע שהכתיבה מרוקנת את הכעס החוצה, פתאום נשאר שם חלל ריק, ובמקום שייכנסו לשם בכי או עצב ...
שבת מאי 30, 2026 8:22 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
4
כמי שחי עם דיכאון וחרדה כל חיי וגם כותב ויוצר,
אני חושב שדיכאון וחרדה הן תגובות טבעיות של הנפש למציאות בה אנחנו חיים, וזה לא משהו שאי פעם ״נרפאים״ או נפטרים ממנו.

כן למדתי ועודני לומד לחיות עם ז ...
שבת מאי 30, 2026 7:18 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
5
שלום לשניכם ,ותודה על השיתוף. כשזה רק התפרץ פניתי לרופא בבהלה ,הוא הציע לי ציפרלקס אבל סירבתי בגלל חשש מסטיגמות ועוד אלף ואחד דברים. באותה תקופה התחלתי טיפול דינמי שנקטע בשלבים המוקדמים עקב אי מקצועיו ...
שבת מאי 30, 2026 7:15 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
6
שלום,אחד מהכלים שקיבלתי בטיפול cbt ,זה כתיבה אקספרסיבית. היא המליצה לי על זה כי היא חשבה שאני דוחס את הרגשות שלי ,והכתיבה הייתה כלי לפורקן רגשות שליליים כמו זעם ,כעס(חלק מהתובנות שהגעתי אליהן בעזרת ה ...
שבת מאי 30, 2026 6:26 pm • 13 תגובות • 467 צפיות
8
המוח הוא דבר מופלא.
עברתי לפני שנים ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
מכיוון שכבר היה לי קוצר ורוחק ראיה המליצו לי לתקן עין רחוק (הימנית הדומיננטית) ועין קרוב ( השמאלית).
כך שהמח למד שכאשר אני מביטה רחו ...
ראשון דצמ' 07, 2025 9:28 pm • 13 תגובות • 822 צפיות
9
אני חושבת שכן. אזורים במוח עוברים אדפטציה כל החיים. אני זוכרת מאמר מסויים בו דיברו על מחקר שהצביע על כך שאזור מסויים במוח של נהגי מונית, למשל, היה הרבה יותר פעיל ומפותח יחסית לאותו האזור אצל אדם שלא ע ...
שבת דצמ' 06, 2025 2:42 am • 13 תגובות • 822 צפיות