|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
גריי גרין • 19 ביולי 2025
► פרלין כתב/ה: אני רואה מה עשית שם!
מה היה הפרומפט? חרטט לי 500 מילה על למה אני שונא אותך |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
masoul • 19 ביולי 2025
הנה מבחן קטן ופשוט, אחריו כל אחד יכול להחליט האם כתיבה באמצעות AI זו רמיה שקר וגנבת דעת, ולכן אסור פסול ורע. או שלא.
את נכנסת לפרופיל של מישהו, שולט או נשלט גבר או אישה לא משנה. פרופיל מרשים מאד, חד מדויק אינפורמטיבי עשיר מנוסח טוב מסוגנן ובטעם טוב, ושאר סופרלטיבים. את מתרשמת, זה מדבר אליך, ואז... הופה, יש גם בלוג, את קוראת 3-4 פוסטים בבלוג, וגם הם מרשימים מאד, מדברים אליך, נוגעים בך איפה שאת אוהבת שנוגעים בך. התרשמת. אין מה להגיד. התרשמת. אז את שולחת לו או לה הודעה. כותבת מה שכותבת, ונוצר שיח. בתחילת השיח את מחמיאה לבעל הפרופיל והבלוג עם הפרופיל והבלוג שלו. והוא בתורו, מודה לך בחום על המחמאות, ובכנות ואותנטיות, אומר לך כך: האמת היא שאני לא מוכשר בכתיבה, לא פרופילים ולא בלוגים, אבל יש לי חברה מאד טובה ומאד מוכשרת, אז בקשתי ממנה לכתוב לי את הפרופיל ואת הבלוג, וזה מה שקראת. לא אני כתבתי, חברה טובה שלי כתבה. אמסור לה את התפעלותך. עכשיו: אם את לא מרגישה מרומה, לא מרגישה שעבדו עליך, לא מרגישה שגנבו את דעתך, נפלא, הכל טוב, ואין בעיה לתת לAI לכתוב עבורך. מצד שני, אם את מרגישה מרומה, שעבדו עליך, שניצלו את אמונתך ותמימותך, שגנבו את דעתך, ושיקרו לך, אז יש בעיה קשה לכתוב בעזרת ה AI, זו רמאות וגנבת דעת, לא פחות, ובטח כל עוד לא נכתב גילוי נאות שהדברים נכתבו על ידי AI. זה מסתכם בזה. זה קל ופשוט. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
-DNA-(נשלטת) • 19 ביולי 2025
אצלי הבינה תמיד טבעית.
ויש בשפע. כמו גם הצניעות😇 |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
ve-ra • 19 ביולי 2025
שמה פוסט פופוליסטי, והלכה?
בטח בוט |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
חיים Yesod(שולט) • 19 ביולי 2025
בטח, בשמחה. הוספתי פיסוק ותיקנתי שגיאות קלות כדי לחדד את המסר שלך, תוך שמירה מלאה על קולך ודעתך.
--- ועכשיו ברצינות בתור אחד שכותב סיפורים עם AI, אתן את דעתי בעניין השאלה הראשונה היא האם שימוש ב-AI זה חיסרון? או שתוכן גרוע הוא הבעיה? להרגשתי פוסט שמסריח AI הוא רק תסמין לבעיה. והבעיה היא רמת הכתיבה שלו במקור. השימוש ב AI הוא רק מגבר שבמקרה כזה צועק "הכתיבה שלי גרועה, והשתמשתי ב AI כדי שכולם ידעו את זה." כלומר, אדם שלפני כלי ה-AI כתב פוסטים גרועים, עכשיו כותב פוסטים "מאוד" גרועים, ועדיין לא שם לב שהם גרועים. אני חושב שהשאלה אם סיפור נכתב עם AI או לא, היא לא הנושא החשוב בדיון. הנקודה היא האם אדם בוחר בדרך הקלה על פני הדרך הקשה. אני יכול להעיד אישית שעל כל סיפור שכתבתי, רק שלב העריכה ארך ימים על גבי ימים. מושקעת בזה המון עבודה והמון מחשבה. העלילה שלי, הרעיונות שלי, בחירת המילים, התחבטויות, הכיוון של הסיפור, השיפוט האם פסקה היא טובה או גרועה, ההחלטה אם לכתוב כך או אחרת - כל זה לא השתנה. מה שהשתנה הוא שקיבלתי כלים שמקצרים ומקילים על התהליך. אם אתם קוראים את הסיפורים שלי ולא נהנים, זו הבעיה - לא השאלה אם זה נכתב תוך כדי העזרות ב - AI או לא. אם אתם קוראים וממש מרגישים שזה נכתב על ידי AI, אקח את זה ככישלון. ואני אכתוב דווקא לאלו מכם שהתברכו ביכולת כתיבה, נסו להשתמש ב-AI כדי להגביר את הפירות. לא, אל תטילו על ה-AI את כל העבודה. ובסופו של דבר האחריות על רמת התוצר עדיין עליכם. זה עדיין כלי מדהים שיכול לתת לכם המון וחבל שלא תשתמשו בו. אני מתכנת ברמה מאוד גבוהה בחיי היום-יום. האם להשתמש ב-AI לכתיבת קוד זה צ'יט? לא, להיפך, בתעשייה היום כבר דורשים הכרות עם סביבות AI לכתיבת קוד. האם יש פה עצלות והעמדת פנים? אם המטרה שלי היא שיחשבו שכך אני כותב ביום-יום, זהו נסיון רמייה. המטרה שלי היא שידעו שכך אני כותב "עם" AI, ואני גאה בזה. לעניין פוסטים אני חושב ש - AI כרגע כמעט חסר יכולת אמפטית של כתיבת פוסטים נורמליים ברי יכולת חיבור רגשית מינימלית. חסר טעם וריח. בנוסף מה הטעם לשוחח עם בוט? המטרה היא לדבר ולהכיר ולציור אינטרקציה רגשית. אני בטוח שאפשר להרגיש בכתיבה של פוסט זה שהוא לא נכתב על ידי AI. בסיפור המטרה היא ההנאה, וזה צריך להיות המדד היחיד. מצרף קישור לשני סיפורים שעדיין בכתיבה ואשמח לשמוע את דעתכם. הזאב בשטריימל: https://thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=185160&postid=1726071 שיעבוד מלכויות: https://thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=185160&postid=1735072 |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
Nilus • 19 ביולי 2025
► פרלין כתב/ה: ► Manners כתב/ה: אם הגרעין של הפוסט הוא של הכותב הכל בסדר, לפעמים נוח להשתמש בChatGPT בשביל למצוא ניסוחים טובים יותר ולראות שהטקסט ברור.
ניסוחים טובים יותר אצל הצ׳אט? כן לפעמים לא בטוחים איך לתאר משהו וזה יכול לעזור או למשל איך לתאר משהו באופן דרמטי יותר |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
19 ביולי 2025
עננית(קינקית) • 19 ביולי 2025
Shemeshb
נדבר משם אני צריכה המון הקשבה עכשיו גם כך |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
איה74 • 20 ביולי 2025
הגעתי באיחור למסיבה (וגם לא קראתי את כל התגובות, מודה).
אבל הדיון הזה מזכיר לי מריבות עקובות מדם לפני כ 20 שנה +- בנוגע למעבר מצילום במצלמות פילמים למצלמות דיגטליות. הדיון בין הטהרנים והמסורתיים ובין צופי העתיד. יש לי הרבה כבוד לאלו שפיתחו מיומנות בקומפוזציה, בניית פריים והבנת אלמנטים של חשיפה. היום הדיון הזה נשמע פשוט תלוש. עוד שנה - שניים גם הדיון הזה יהיה לא רלוונטי. (ואני עדיין מתגעגעת לפוג'י 400 עם הגירעון העדין). |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
the rain song • 20 ביולי 2025
אין ספק שמדובר בעתיד. הAI לא תעלם. היא תשתפר ותיקח חלק נכבד בחיים שלנו.
אף אחד לא אמר אחרת. התהיה היא האם יש לה מקום בכתיבה אישית בבלוג בכלוב? בתקופה הנוכחית. לא בעתיד. לא יודעת. אבל אני בהחלט מהדור הקודם. במצבה הנוכחי, וגם במצבי, אין לה מקום עבורי. התקליטים אגב, עושים קאמבק לא רע. למרות ההספדים שהיו אי שם בשנות ה- 90. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
סווריןן • 20 ביולי 2025
היינו בדיון הזה בגרסה אחרת. נראה לי שיש שתי גישות לתקשורת בכלוב: קשר ו'דיג'. מחפשי קשר ינסו להגיע לאדם ספציפי, לדבררו, ליצור מערכת יחסים. 'דייגים' יטילו המוני פתיונות למים, בתקווה שמישהו ינשוך. עבור דייגים, הודעות חתוך&הדבק גנריות לגיטימיות. אם תהיה 'נשיכה', הם אולי ישקיעו יותר. עבור דייגים, כתיבה באמצעות AI אינה בעייתית כלל, וחוסכת משאבים. אין כאן אפילו הונאה מבחינתם... קצת כמו חנות שמפרסמת מבצעים ומתחילה שיח אמיתי אתך כשנכנסת... הקצר נוצר כש'דייג' פוגש 'מחפש קשר'.
כל זה לא קשור לשאלות הרחבות יותר ש AI מעורר והנזק שהוא מחולל לכל אינטראקציה שמניחה ומעריכה עמל ממשי נסתר מן העבר השני. |
|
|