| StarFox(נשלט) |
אתמול •
14 בספט׳ 2026
אתמול •
14 בספט׳ 2026
StarFox(נשלט) • 14 בספט׳ 2026
אני חושב שמה שהכי חשוב לי זה תקשורת.
מן הסתם ביום ש אבל גם שאחרי. זה הרגשה די ריקנית ולא טובה במיוחד כשצד אחד מתעניין והצד השני מתעלם. גם אם אני לא מסוגל לשים את כל הרגשות שלי במילים אני עדיין מסוגל לתאר את אותו הרגע וגם אני מתעניין באיך הצד השולט הרגישה. ואם לא מתאים אז זה בסדר אבל צריך להגיד את זה ולא להעלם, עדיף לקבל "לא התאים" מאשר לקבל כלום |
|
|
| ברייה{לא!!!מחפשת} |
לפני 13 שעות •
14 בספט׳ 2026
לפני 13 שעות •
14 בספט׳ 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 14 בספט׳ 2026
► masoul כתב/ה: אני לא שולטת ( יש שיחלקו, אבן הן מיעוט זניח, בחיי )
ואני רוצה להתייחס לשתי נקודות. הראשונה, נראה בשרשור כאן ולא רק כאן, תפיסה של הנשלט לאחר סשן כילד טעון טיפוח שחזר מהגן הטיפולי וצריך לוודא איתו שהיה לו נעים והילדים שיחקו איתו יפה ושהוא מרגיש טוב ושאכל את הסנדוויץ שאמא שמה לו בתיק אוכל ( עוד יש תיק אוכל? שולחים לגן עם תיק אוכל? ) אני לא חושב שזה המצב של הנשלט אחרי סשן, קשה וארוך ככל שיהיה. אני גם לא חושב ( ואולי אני טועה, במידה ואני טועה, ודאי יתקנו אותי כאן ) שנשלט, או שרוב הנשלטים, רוצים יחס כזה. הנקודה השניה. משתמע מכאן, שהנשלט מפסיק להיות נשלט אחרי סשן, למה בעצם? כן היה לו קשה, כן היה לו מפרק, כן היה לו סוחט, בסדר, אז? למה עכשיו הוא מפסיק להיות נשלט? למה היחס אליו מפסיק להיות כאל נשלט? למה הציפיה ממנו מפסיקה להיות ציפיה מנשלט? והנקודה השלישית ( נו מה ) והכי חשובה. מי עושה אפטר קייר לשולטת? כן. באמת. השולטת היתה שם לא פחות מהנשלט, נתנה מעצמה לא פחות, נפשית רגשית ופיזית, השקיעה אנרגיה רבה, היתה חשופה בצרכים שלה, ( לפעמים תרתי ) ניהלה הובילה היתה דומיננטית לקחה נתנה פעלה וכו' וכו'. זה סוחט, זה מרוקן. מי שם בשבילה? מי דואג לה מי עושה לה אפטר קייר? ולמה אין ציפיה מהנשלט להיות שם בשבילה, ולו חלקית, ולו רק במסגרת היכולות שלו, ויש לו לרוב, יכולות, גם אחרי סשן. בעיניי השאלה המעניינת ביותר היא דווקא האחרונה ״למה השיח על אפטרקר מניח לעיתים קרובות שהנשלט הוא מי שזקוק לטיפול והשולטת היא מי שמספקת אותו?״ אני לא חושבת שצריכה להיות סימטריה מלאכותית. יכול להיות שאחרי סשן מסוים אחד זקוק להרבה והשנייה כמעט לכלום. אבל גם האדם שהוביל יכול להיות מותש, חשוף, מוצף או פשוט להזדקק לקרבה ולבדיקה שמישהו רואה גם אותו. לכן השאלה ״מי דואג לשולטת?״ לא נראית לי כהתקפה על אמפתיה כלפי הנשלט אלא שאלה על האסימטריה שאנחנו מניחים מראש. ואם התשובה היא שהנשלט דואג לה בדרכים אחרות, או שהיא בכלל לא זקוקה לזה — מעולה. ואם לא, אז זאת שאלה לגיטימית ש- לי אישית אין עליה תשובה. אני לא מסכימה עם ההשוואה לילד שחזר מהגן. לשאול אדם למחרת חוויה אינטנסיבית איך הוא מרגיש אינה בהכרח אינפנטיליזציה. זאת יכולה להיות פשוט אמפתיה, אחריות או התעניינות. גם אין בעיניי שום סיבה עקרונית שנשלט ימשיך להיות ״נשלט״ אחרי שהסשן הסתיים. זה תלוי לחלוטין בדינמיקה ובמה ששני האנשים הגדירו ביניהם. לעומת זאת, אם מדובר ביחסי שליטה מתמשכים, השליטה יכולה להיות מצב יחסי קבוע ברקע. לא רצף אינסופי של פקודות. קצת כמו שיש הבדל בין סמכות קיימת לבין הפעלת סמכות. לכן הייתי מפרידה בין שלושה דברים: סטייט-אוף-מיינד, מבנה היחסים, וביטוי התנהגותי. היא יכולה לחוות את עצמה כשולטת והוא כנשלט, יכולה להתקיים ביניהם הסכמה מתמשכת של סמכות, ובאותו רגע ממש לא להיות שום התנהגות שהיינו מזהים מבחוץ כ״שליטה״. אלה לא סתירות. גם הבוס יכול להתקשר אל העובד ולשאול לשלומו בלי להפעיל סמכות. ובכ״ז העובד כנראה לא יענה לו ״אחי, הכל סבבה, סתם לקחתי כמה ימי מחלה כי נמאס לי מהעבודה המחורבנת הזאת״. גם במקרה הזה הסמכות נוכחת למרות שאינה מופעלת. כשהבוס מתקשר ואומר: ״היי, רק רציתי לשמוע איך אתה מרגיש״ הוא לא נותן הוראה, לא דורש ביצוע, ואפילו יכול להיות שהשיחה נובעת מאמפתיה אנושית טהורה. ועדיין העובד מנהל את התשובה שלו בידיעה שהאדם בצד השני הוא הבוס שלו. כלומר, יש כאן לפחות שני רבדים שונים: מה הבוס עושה כרגע? (מתעניין בשלומו); בתוך איזה מבנה-יחסים השיחה מתרחשת? (מבנה שיש בו אסימטריה של סמכות). והרובד השני משנה את הראשון גם בלי הפעלת סמכות מפורשת. ולכן העובד לא ישיב לבוס את מה שהוא יגיד לחבר שלו מהמילואים, אלא ״כן, תודה, אני כבר מרגיש הרבה יותר טוב. מקווה לחזור ביום רביעי״. |
|
|
| הוא(שולט) |
לפני 48 דקות •
15 בספט׳ 2026
לפני 48 דקות •
15 בספט׳ 2026
הוא(שולט) • 15 בספט׳ 2026
אכן גם הצד השולט זקוק לקייר אפטר
לנגב זיעה נתזי דם ולהשקיט את סערת הנפש לנחות |
|
|