| המרכז למיניות אלט' |
לפני 18 שעות •
18 בספט׳ 2026
סטיגמות והשפעתן
לפני 18 שעות •
18 בספט׳ 2026
המרכז למיניות אלט' • 18 בספט׳ 2026
שנה טובה לכולן!
אנחנו ממשיכים להקשות בשאלות לגבי נושאים הקשורים לפעילות המרכז. חשוב לנו לשמוע אותכם! אז הנה שאלה: אתם נמצאים בארון הבדס"מי מול הסביבה הונילית? מסתירים את היותכן חלק מהתחום? נשמח לשמוע גם מה מאפשר את החשיפה למול החברה, וגם מה גורם לכם להמנע ממנה ולהשאיר את העדפותיכם דיסקרטיות. נשמח גם לשמוע איזה משפטים אתן שומעות ובאלו סטיגמות אתם נתקלים (או שלא) כאשר אתם מספרים לאנשים שסביבכם *השימוש בלשון מעורבת הוא מטעמי נוחות בלבד, השאלה מיועדת לכולן ולכולם!* "קינק-וייז": פרוייקט הידע השיתופי של המרכז למיניות אלטרנטיבית #KinkWise לפניה לקו הסיוע של המרכז למיניות אלטרנטיבית סביב פגיעה מינית או יחסים פוגעניים על רקע בדסמ, פטיש ויחסים לא מונוגמיים ולהתעייצות בנושאים הללו, יש לפנות בווצאפ למספר 0553069095 * הקו איננו קו חירום |
|
|
| Adi O(נשלטת) |
לפני 18 שעות •
18 בספט׳ 2026
לפני 18 שעות •
18 בספט׳ 2026
Adi O(נשלטת) • 18 בספט׳ 2026
לא בארון מול חברות קרובות. אבל גם לא ממש בפתיחות של מה המשמעות ומה בדיוק הקינקים הספציפיים שלי. הן יודעות שאני נשלטת ואני נותנת לכל אחת לדמיין בעצמה מה זה אומר.
לא מבושה כמו שפשוט אין לי רצון וצורך לחלוק. היחס הוא תלוי גיל ופתיחות- בנות גילי מתייחסות לזה קצת כמו נטייה מינית, משהו שהוא חלק אינהרנטי ממני ומהאישיות שלי. מבוגרות יותר- קצת מתייחסות בהקטנה אבל לא מרוע, קצת יותר מחוסר היכרות לדעתי וכאילו זה משהו שאמור לפלפל את הסקס. |
|
|
| A Ciel Ouvert |
לפני 10 שעות •
18 בספט׳ 2026
לפני 10 שעות •
18 בספט׳ 2026
A Ciel Ouvert • 18 בספט׳ 2026
בארון לגמרי מול כל הסביבה הונילית שלי. אני יכול לספור על יד אחת את כמות האנשים הלא קינקיים/בדסמים שיודעים שיש לי השתייכות לזה. אני גם לא חושף בפניהם את הקינקים שלי או את המחשבות שלי בנושא. זה כולל גם את החברים הכי טובים שלי, חברים בכללי וגם משפחה כמובן
זה לא שאני הכי פעיל וזה לא שאני מסתיר 50 גימפיות במרתף, אלא זה יותר מבוסס על רצון למדר כמה שיותר דברים אישיים + לא כולם מבינים את המשמעויות של זה + אין לי כוח להתחיל לדבר על זה עם מישהו שלא מבין |
|
|
| bondman(נשלט){FLR} |
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 19 בספט׳ 2026
בארון לגמרי.
גם היותי נשלט וגם היותי מתחנגל. למרות שאנחנו ב 2026 אנחנו חיים בסביבה מסורתית פרימיטיבית, ואפילו אם עד לפני עשור או 2 היה נראה שמתקדמים קדימה. מסתבר שחוזרים לימי הביניים. אז עדיף שמי שלא בקטע לא ידעו. מה שכן חבל שאין BDSM ראדר כמו שיש גיי-ראדר. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת ספט' 19, 2026 9:17 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
| תושבת חוץ(נשלטת) |
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
תושבת חוץ(נשלטת) • 19 בספט׳ 2026
חברות קרובות מאוד יודעות. לא לפרטי פרטים אבל מבינות את ההתנהלות, אופי הקשרים והצורך.
באופן כללי לא משתפת את חיי האישיים, גם בשאר התחומים. שיפוטיות מגיעה מחוסר ידע והבנה של אנשים וככל הנראה לא אני זו שאחנך אותם … לכן לא מעניינות אותי הסטיגמות סביב הנושא. |
|
|
| זוג פלוס(שולטת) |
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 7 שעות •
19 בספט׳ 2026
זוג פלוס(שולטת) • 19 בספט׳ 2026
מעטות וממש קרובות יודעות.
עם גברים בסביבה אני בכלל לא משתפת. סטיגמות? גברים מניחים שזו הזמנה פתוחה לסקס זו הסיבה שלא משתפת. אצל הנשים דווקא לא בקטע הבדסמי, אלא על עובדת היותי דו-מינית. שיש לי איזו מטרת על להדיח אותן ולהעביר אותן צד. |
|
|
| Master Bruce{©} |
לפני 6 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 6 שעות •
19 בספט׳ 2026
Master Bruce{©} • 19 בספט׳ 2026
אני לא בארון בשום דבר בחיים
חיי הם ספר פתוח |
|
|
| bondman(נשלט){FLR} |
לפני 5 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 5 שעות •
19 בספט׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 19 בספט׳ 2026
► Master Bruce כתב/ה: אני לא בארון בשום דבר בחיים
חיי הם ספר פתוח לדעתי. בחברה שלנו, זה עדיין קצת יותר קל להגיד אני סטרייט ודומיננטי. מאשר אני נשלט ודו מיני. אתה לא חושב כך ? |
|
|
| Master Bruce{©} |
לפני 5 שעות •
19 בספט׳ 2026
לפני 5 שעות •
19 בספט׳ 2026
Master Bruce{©} • 19 בספט׳ 2026
► bondman כתב/ה: ► Master Bruce כתב/ה: אני לא בארון בשום דבר בחיים
חיי הם ספר פתוח לדעתי. בחברה שלנו, זה עדיין קצת יותר קל להגיד אני סטרייט ודומיננטי. מאשר אני נשלט ודו מיני. אתה לא חושב כך ? רק תיקון קטן: יש לי גם את נושא הפוליאמוריה. שעדיין לא כזה מקובל בחברה. אבל חוץ מזה, אני מסכים לחלוטין. אין ספק שמצבי "קל" יותר להיות בו מחוץ לארון מאשר הרבה אחרים. מהסיבה הזו אין בי טיפת שיפוטיות כלפי מי שכן נמצא בארון. זה לגמרי לגמרי מובן מבחינתי. |
|
|
| ברייה{לא!!!מחפשת} |
לפני שעתיים •
19 בספט׳ 2026
לפני שעתיים •
19 בספט׳ 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 19 בספט׳ 2026
וגם אני אקשה.
״ארון״ הוא מצב שבו אני מרגישה שאסור שידעו, ופרטיות היא מצב שבו אני לא חושבת שזה עניינם לדעת. ״להיות בארון״, זה לא סתם לא לספר. בד״כ קיים בארון רכיב נוסף: תחושה שיש משהו בזהות או בהעדפה שאי-אפשר לחשוף בלי לשלם מחיר. כגון, בושה, פחד מדחייה, צורך בהסתרה, ניהול כפול של העצמי מול הסביבה וגו’. בונדמן הדגים את זה נהדר בתגובות שלו. לעומת זאת, פרטיות היא משהו אחר לגמרי. אני יכולה להיות שלמה לחלוטין עם הצרכים שלי, לא להרגיש שום בושה, לא לחשוש שמישהו יגלה, ופשוט לחשוב שאין לאנשים אחרים שום זכות אוטומטית למידע על המיניות או על המבנה האינטימי של מערכת היחסים שלי. במילים אחרות: לא כל מה שאינו פומבי הוא מוסתר. ולא כל מה שמוסתר הוא בהכרח ״ארון״. ולכן ה״ארון״, פרט למקרים שתיאר בונדמן ונדמה לי שגם מה שתיארה זוג פלוס, לא בהכרח מתאר את המצב. אני לא מסתירה את זה מכולם. יש סביבי מעגלים שונים של אינטימיות, וכל מעגל מקבל רמת מידע שמתאימה לקרבה. עם זוג מסוים יש לנו כמעט אפס פילטרים, עם זוג אחר פתיחות הדדית עמוקה, עם אחי הגדול יש לי חופש גדול. כלומר, במערכת יחסים שלי אין ״יסוד סודי שאסור שיתגלה״, יש ויסות של חשיפה לפי קשר. וזה בעצם מה שרוב האנשים עושים גם במערכות יחסים וניליות. הם לא מספרים לקופאית בסופר איך הם רבים, מי יוזם סקס, מי צריך יותר מרחב, איך מתקבלות החלטות, מה קורה בחדר השינה או אילו דפוסים אינטימיים יש ביניהם. והם לא קוראים לזה ״להיות בארון״, אלא ״חיים פרטיים״. מי שקרוב מספיק, יודע. ומי שלא, אינו זכאי אוטומטית לקבל פרטים מהאינטימיות שלי. פעם אחת כמעט נגררתי ע״י קולגה למקלט לנשים מוכות. אבל התגובה שלה לא נבעה מסטיגמה, אלא דווקא מהעדר מידע. מכיון שהיא לא הייתה מודעת לדינמיקה בזוגיות שלי, פריים ספציפי ללא הקשר הדליק אצלה נורה אדומה. זאת הייתה הערכה סבירה של סיכון על בסיס מידע חלקי. היא פירשה באופן שגוי, אבל לא באופן מטופש או זדוני. מערכת יחסים עם ניואנסים של השפעה, סמכות או היענות יכולה להיקרא מבחוץ דרך סטריאוטיפים של אלימות, גם בלי שאף אחד חשף דבר במכוון ואפילו מבלי שדעות קדומות יהיו מעורבות בתהליך. |
|
|