| masoul |
אתמול •
29 בספט׳ 2026
אתמול •
29 בספט׳ 2026
masoul • 29 בספט׳ 2026
► שולט קשוח כתב/ה: זוכרים את האנטנות על הגגות ? לקלוט את שידורי מצרים, ירדן.
ואת הכבלים הפיראטים? מי היה מספיק אמיץ להתחבר בלי לשלם? מצאתי לא מזמן גג של בניין עם האנטנות שלמות עליו, כמו פעם, הראתי לילדים, הם לא הצליחו להבין מה הם רואים, בדור האינטרנט. ותלוי איפה גרת, אבל לקלוט מצרים ירדן או לבנון אף פעם לא היה עניין פשוט, ולא משנה באילו אנטנות השתמשת ( שוב, תלוי איזור מגורים ) תמיד היה איזה מתח אם זה יעבוד או לא, ואם האנטנה זזה מילימטר זה לא עבד, וגם המזג אוויר השפיע על הקליטה. והיה מקצוע כזה, מתקין אנטנות, היה לי חבר אז שעבד בזה ועשה הרבה כסף. יש היום עוד מתקין אנטנות? כבלים פיראטים לא היה בשכונה שלי, שכונה של בתים פרטיים ולא היה כלכלי לפיראטים לרשת את השכונה. אז לא היה. אבל ראיתי אצל חברים, אילו היו חברים שלפיראטים לא היה מספיק אומץ לבקש מהם כסף עבור ההתחברות שלהם (: ואז הגיע הוידיאו, ואז הגיעו ספריות הוידיאו. ואז הגיעו המכונות להשכרת סרטי וידיאו, המכונה עבדה 24/7, בניגוד לספריות. |
|
|
| bondman(נשלט){FLR} |
לפני 22 שעות •
29 בספט׳ 2026
לפני 22 שעות •
29 בספט׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 29 בספט׳ 2026
תקליטים עם עטיפה,
וריח של חדש כשאתה קונה. אוחחחחחחח….. געגוע. |
|
|
| שולט קשוח(שולט) |
לפני 15 שעות •
30 בספט׳ 2026
Re: משחק נוסטלגיה
לפני 15 שעות •
30 בספט׳ 2026
שולט קשוח(שולט) • 30 בספט׳ 2026
► masoul כתב/ה: ► שולט קשוח כתב/ה: היי חברים,
אני אתחיל : 1. העגלון שהיה מגיע כל בוקר למכור לנו חלב טרי. 2. סוסיתא (מעניין כמה פה זוכרים שהיה רכב כזה...) זה מאד תלוי איפה גדלת, העגלונים (בעלגולע) שאני זוכר כבר לא מכרו חלב, אבל כן נפט לתנורים בחורף, והובלות של דברים קטנים, קנית ספה קנית שולחן קנית כסאות, לא היה לך רכב, לרוב לא היה רכב, היה מרכז שבו העגלונים עמדו כל היום, ניגשת לאחד מהם הסברת לו מה אתה צריך להוביל מאיפה לאיפה, עמדת על המקח חצי שעה, ולאחר כמה שעות הספה/שולחן/כסאות שקנית היו אצלך בבית, החנות היתה לרוב במרחק של קילומטר או שתיים מהבית שלך. סוסיתא. כשאני הייתי בסדיר הסוסיתא עדיין היתה בקבע, החוק חייב את הקצינים לקחת חיילים טרמפ, אז יצא לנו הרבה לנסוע בסוסיתא. זה היה רכב גרוע במיוחד, גם לתקופתו. ועל הרנו 4 ששירת ליד הסוסיתא אני בכלל לא רוצה לדבר. השק"ם במתכונתו הצבאית, אנשי קבע קיבלו בולים ועם הבולים האלו יכלו לקנות בהנחה גדולה בשק"ם, אזרחים לא יכלו בכלל לקנות בשק"ם. אתא. חנות הבגדים אתא. שם יכלת לקנות בגדי חקי כמו שהחלוצים עבדו בהם מאה שנה אחורה. כן. כולל הכובע טמבל האפור. קונטסה. הרכב הראשון שלי, עלה 400 שח, משומש כמובן. אף אחד לא ידע להגיד לי מי ייצר את זה, מאיפה זה בא, מי תכנן את זה. זה פשוט היה, קונטסה. רק לאחר הרבה שנים, ולאחר הרבה שנים שיש אינטרנט, הצלחתי לגלות שזה הינו, HINO יצרו את זה, יפני. הקונטסה היתה רכב יפני לפני שבכלל היו רכבים יפנים. סמי בורקס. בכל פינה היה סמי בורקס, ואכלנו בורקס כמו שהיום אוכלים פיצה. יום אחד הסמי בורקס נעלם. לא אבין לא אדע מה קרה. אין יותר סמי בורקס. בערך באותו הזמן ואולי קצת לפני, היה הווימפי. באמת לא אכנס לזה (: וגם רשת של מלוואח בשם נרגילה היתה, אם כי הרבה יותר מאוחר, גם היא נעלמה יום בהיר אחד. יש עוד כל כך הרבה מנוף ילדותנו שנעלם. סמי בורקס!! ואי הזכרת נשכחות. אגב את הרשת המיתולוגית הקים עולה חדש מבולגריה, סמי (שמואל) אלקולומברי, שהתחיל בשנות ה-50 עם חנות קטנה בשדרות ירושלים ביפו. הרשת פרחה בשנות ה-70 וה-80 ובשיאה מנתה 66 סניפים!! היא קרסה כלכלית בשנות ה-90. אבל ה"שוס" האמיתי הוא שהסניף המיתולוגי ברחוב הרצל ברחובות שרד כנגד כל הסיכויים, וסגר את שעריו ממש לפני שנה, באוגוסט 2025. סיפורה של אימפריה. |
|
|
| masoul |
לפני 14 שעות •
30 בספט׳ 2026
Re: משחק נוסטלגיה
לפני 14 שעות •
30 בספט׳ 2026
masoul • 30 בספט׳ 2026
[quote="שולט קשוח"]
► masoul כתב/ה: ► שולט קשוח כתב/ה: היי חברים,
אני אתחיל : 1. העגלון שהיה מגיע כל בוקר למכור לנו חלב טרי. 2. סוסיתא (מעניין כמה פה זוכרים שהיה רכב כזה...) זה מאד תלוי איפה גדלת, העגלונים (בעלגולע) שאני זוכר כבר לא מכרו חלב, אבל כן נפט לתנורים בחורף, והובלות של דברים קטנים, קנית ספה קנית שולחן קנית כסאות, לא היה לך רכב, לרוב לא היה רכב, היה מרכז שבו העגלונים עמדו כל היום, ניגשת לאחד מהם הסברת לו מה אתה צריך להוביל מאיפה לאיפה, עמדת על המקח חצי שעה, ולאחר כמה שעות הספה/שולחן/כסאות שקנית היו אצלך בבית, החנות היתה לרוב במרחק של קילומטר או שתיים מהבית שלך. סוסיתא. כשאני הייתי בסדיר הסוסיתא עדיין היתה בקבע, החוק חייב את הקצינים לקחת חיילים טרמפ, אז יצא לנו הרבה לנסוע בסוסיתא. זה היה רכב גרוע במיוחד, גם לתקופתו. ועל הרנו 4 ששירת ליד הסוסיתא אני בכלל לא רוצה לדבר. השק"ם במתכונתו הצבאית, אנשי קבע קיבלו בולים ועם הבולים האלו יכלו לקנות בהנחה גדולה בשק"ם, אזרחים לא יכלו בכלל לקנות בשק"ם. אתא. חנות הבגדים אתא. שם יכלת לקנות בגדי חקי כמו שהחלוצים עבדו בהם מאה שנה אחורה. כן. כולל הכובע טמבל האפור. קונטסה. הרכב הראשון שלי, עלה 400 שח, משומש כמובן. אף אחד לא ידע להגיד לי מי ייצר את זה, מאיפה זה בא, מי תכנן את זה. זה פשוט היה, קונטסה. רק לאחר הרבה שנים, ולאחר הרבה שנים שיש אינטרנט, הצלחתי לגלות שזה הינו, HINO יצרו את זה, יפני. הקונטסה היתה רכב יפני לפני שבכלל היו רכבים יפנים. סמי בורקס. בכל פינה היה סמי בורקס, ואכלנו בורקס כמו שהיום אוכלים פיצה. יום אחד הסמי בורקס נעלם. לא אבין לא אדע מה קרה. אין יותר סמי בורקס. בערך באותו הזמן ואולי קצת לפני, היה הווימפי. באמת לא אכנס לזה (: וגם רשת של מלוואח בשם נרגילה היתה, אם כי הרבה יותר מאוחר, גם היא נעלמה יום בהיר אחד. יש עוד כל כך הרבה מנוף ילדותנו שנעלם. ► שולט קשוח כתב/ה: סמי בורקס!!
אגב את הרשת המיתולוגית הקים עולה חדש מבולגריה, סמי (שמואל) אלקולומברי, שהתחיל בשנות ה-50 עם חנות קטנה בשדרות ירושלים ביפו. הרשת פרחה בשנות ה-70 וה-80 ובשיאה מנתה 66 סניפים!! לא ידעתי את כל הפרטים האלו, תודה. אגב, זה 66 סניפים בישראל שהיא פחות מחצי מישראל של היום. משהו כמו 5 מליון איש, אולי פחות, זה מטורף כשחושבים על זה. מעניין בהיסטוריה של רשתות מזון ואוכל רחוב בישראל, איפה סמי בורקס נמצא, ואם החזיק בשיא מספר הסניפים. הזכירו כבר את התקליטים. אז נוסיף את הקלטות. ואת הרדיו טייפ, שהיה לכל נער מתבגר. ואת ההקלטה של שירים שאהבנו מהרדיו. תוך כדי תפילה שהשדרן יסתום את הפה ויתן לשיר להתנגן מהתחלה ועד הסוף בלי הגיגיו. בכלל הרושם היה אז שלשדרנים נדמה שאנחנו מאזינים להגיגים שלהם, והמוזיקה רק נועדה להיות רקע נעים ל"דברי החוכמה" שלהם. עד שהצלחת להקליט שיר מהתחלה עם הסוף בלי דיבורים עליו, הנשמה יצאה. הרבה הרבה לאחר מכן הגיע הדאבל קאסט. שאיתו אפשר היה לשכפל קלטות או שירים בודדים. הרבה הרבה לאחר מכן. |
|
|
| the rain song |
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
the rain song • 30 בספט׳ 2026
הקטע ששדרנים היו מדברים לפני שהשיר נגמר היה מכוון כדי למנוע הקלטות פירטיות.
זיפ והמשקה מוכן גם יפה וגם אופה - פרסומת לתערובת אבקה לעוגה של עלית בכלל נושא האבקות שהחליף אוכל אמיתי היה חזק מאוד פעם. טופר העולם שייך לצעירים. סמי בורקס בהחלט שווה אזכור נוסף. מול הסניף ברחובות היתה את גלידה מנוליטוס. לחכות שסרטים יגיעו לקולנוע מתל אביב או לנסוע לתל אביב מוכר הכרטיסים בסוף האוטובוס בקו 5 בתל אביב התחנה המרכזית הישנה בתל אביב הפנקס האדום עם הבולים ללכת לבנק כדי להוציא דף חשבון הזיכרון של אבא שלי יושב במטבח בבוקר, שותה קפה עם טרנזיסטור ושומע חדשות. הזכרון של אמא שלי הולכת כל היום עם טרנזיסטור "כי היא אוהבת מוזיקה" כמה מכשירי חשמל החלפתי בחיי... מהפטיפון מונו במזוודה. תקליטונים. טלפלא אות אות אות מנהרת הזמן קו אונידין הוואי חמש אפס איירונסייד הבגדים של פעם המוזיקה של פעם |
|
|
| bondman(נשלט){FLR} |
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 30 בספט׳ 2026
מנהרת הזמן.
וואו. ממש נוסטלגיה. טוני. תעשה לי ילד. |
|
|
| שלגי |
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 13 שעות •
30 בספט׳ 2026
שלגי • 30 בספט׳ 2026
► Master Bruce כתב/ה: לא הבנתי מה המשחק כאן. זה בגלל שאתה ילד 😅 |
|
|
| masoul |
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
masoul • 30 בספט׳ 2026
► the rain song כתב/ה: הזיכרון של אבא שלי יושב במטבח בבוקר, שותה קפה עם טרנזיסטור ושומע חדשות. הזכרון של אמא שלי הולכת כל היום עם טרנזיסטור "כי היא אוהבת מוזיקה" טרנזיסטור. בכלל הטרנזיסטור. הטרנזיסטור היה תרבות בפני עצמה פעם. לכל אחד היה אחד, חלק הסתובבו איתם כל היום, חלק נצמדו אליהם רק בחדשות. אבל נסעת לים ולקחת איתך את הטרנזיסטור, יצאת לטיול רק עם הטרנזיסטור, הלכת למשחק כדורגל עם... נכון, טרנזיסטור. יש היום בכלל עדיין לקנות טרנזיסטור? |
|
|
| masoul |
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
masoul • 30 בספט׳ 2026
► the rain song כתב/ה: הקטע ששדרנים היו מדברים לפני שהשיר נגמר היה מכוון כדי למנוע הקלטות פירטיות.
המוזיקה של פעם ואווו לאן זה לקח אותי, דמעות בעיניים, אמיתי. קול השלום כמובן. או THE VOICW OF PEACE . עזבו את זה שהשדרנים שם ידעו לשתוק. ואפשר היה לשמוע שיר שלם בלי ברבורים. ואוו זו היתה תקופה. והם גם הראשונים ששדירו FM סטריאו. הראשונים. הג'ינגלים שלהם, האות של השידור או ג'ינגל הפתיחה של השידור, כולנו ידענו להגיד ולדקלם את זה בעל פה, על אוטומט. וכולנו זה כלל באמת את כולנו. כשהיה מגיע ג'ינגל בתחילת או סוף שעה, נרצה או לא נרצה, הצטרפנו כולנו לג'ינגל. בבקשה. הג'נגלים של קול השלום. אלמותי. |
|
|
| the rain song |
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 11 שעות •
30 בספט׳ 2026
the rain song • 30 בספט׳ 2026
► masoul כתב/ה: ► the rain song כתב/ה: הזיכרון של אבא שלי יושב במטבח בבוקר, שותה קפה עם טרנזיסטור ושומע חדשות. הזכרון של אמא שלי הולכת כל היום עם טרנזיסטור "כי היא אוהבת מוזיקה" טרנזיסטור. בכלל הטרנזיסטור. הטרנזיסטור היה תרבות בפני עצמה פעם. לכל אחד היה אחד, חלק הסתובבו איתם כל היום, חלק נצמדו אליהם רק בחדשות. אבל נסעת לים ולקחת איתך את הטרנזיסטור, יצאת לטיול רק עם הטרנזיסטור, הלכת למשחק כדורגל עם... נכון, טרנזיסטור. יש היום בכלל עדיין לקנות טרנזיסטור? למילואים. אל תשכח שלקחו אותם למילואים. יש עדיין, היתה להם עדנה כציוד מומלץ לממד. |
|
|