| המרכז למיניות אלט' |
לפני 4 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 4 שעות •
30 בספט׳ 2026
המרכז למיניות אלט' • 30 בספט׳ 2026
► ברייה כתב/ה: ► המרכז למיניות אלט' כתב/ה: ► red spider lily כתב/ה: וואט דו יו מין מגדירים את עצמם בסטי יש לי אבחנה פסיכיאטרית💀 זה לא איזה ג׳נדר פלויד טייפ שטויות שאפשר יענו לעשות את עצמך אוטיסט זו הפרעה נוירולוגית אמיתית 💀
חוצמזה זה פשוט שם מאז שנולדתי אני לא באמת יכולה להצביע על ההשפעות של זה בזה... קיצר שאלה קצת מטומטמת. איזה הזיות💀💀💀 "היי יש לך סוכרת איך זה משפיע על הסקס שלך?" 💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀 נכון שאמנם לאחרונה יש הטוענים שאבחנות פסיכיאטריות מסויימות יכולות לכנס גם הן תחת "מגוון נויירולוגי", אבל כוונתי הייתה יותר לאוטיזם, הפרעת קשב וריכוז, לקויות למידה וכו'. ותודה על המחמאות גם כדי לאבחן אוטיזם בישראל נדרשת אבחנה של מומחה כגון נוירולוג או פסיכיאטר. מה שאתה מנסה לומר הוא ש- neurodivergent / neurodiversity אינם קטגוריות אבחוניות מקבילות ל- DSM; שזה מושג רחב יותר, חברתי ותיאורי, והגבולות שלו אינם מוסכמים באותה צורה. יש לו שימוש צר שמתייחס בעיקר להבדלים נוירו-התפתחותיים כמו אוטיזם ו- ADHD, ויש לו שימוש רחב שכולל גם ״מגוון נוירולוגי״ נרכש, ובחלק מהמסגרות מכניסים לשם במפורש PTSD, דיכאון וחרדה. ולכן השאלה שלך מראש הייתה קצת מבלבלת. נשמע נכון. תודה רבה! |
|
|
| Ace of Wands |
לפני 3 שעות •
30 בספט׳ 2026
לפני 3 שעות •
30 בספט׳ 2026
Ace of Wands • 30 בספט׳ 2026
► red spider lily כתב/ה: ► טלי35 כתב/ה: ► red spider lily כתב/ה: וואט דו יו מין מגדירים את עצמם בסטי יש לי אבחנה פסיכיאטרית💀 זה לא איזה ג׳נדר פלויד טייפ שטויות שאפשר יענו לעשות את עצמך אוטיסט זו הפרעה נוירולוגית אמיתית 💀
חוצמזה זה פשוט שם מאז שנולדתי אני לא באמת יכולה להצביע על ההשפעות של זה בזה... קיצר שאלה קצת מטומטמת. איזה הזיות💀💀💀 "היי יש לך סוכרת איך זה משפיע על הסקס שלך?" 💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀 סכרת יכולה להשפיע על הסקס במגוון דרכים - למשל פטריות ו/או דלקות בדרכי השתן אצל נשים, בעיות זיקפה אצל גברים בגלל פגיעה בזרימת הדם ועוד. גם בעיות קשב וריכוז יכולות להשפיע על כמות ואיכות הסקס במגוון דרכים (שמעתי פעם הרצאה על השפעה של בעיות קשב וריכוז על סקס סכלל ועל סקס בדסמי בפרט) לא יודעת לגבי אוטיזם. אבל נשמע שיכולות להיות השפעות. כמו כל התמודדות אחרת בחיים. לא? כאילו, כן, אבל מצד שני אני ככה מאז שנולדתי. אני לא דמות מומחית אז אני לא באמת יכולה להצביע על מה שאוטיזם עושה לי בחיי המין כי שוב אני לא באמת מכירה חיי מין אחרים. גם כל האחרים פה שמנחשים מה ה ADHD עושה... אלו רק השערות שמבוססות על ככל הנראה כלום פרט לסרטוני טיקטוק או משהו בסגנון כי לאף אחד פה אין שום ידע מקצועי בנושא ואין לאף אחד רפרנס לאיך הוא בלי ההפרעה הנוירולוגית שם. אף אחד לא באמת יכול להגיש מה עושה איפה. המציאות היא שכל ההפרעות הנוירולוגיות האלו הן ספקטרום סופר עצום ומגוון שיש עליו אפילו לא קרוב למספיק מחקר ויכול מאוד להיות שחלק מהדברים שאנשים מאמינים שההפרעה הנוירולוגית שלהם אחראית אליהם אפילו לא קשורים בכלל🤷♀️ אז שאלה קצת מוזרה, שמנוסחת ממש ממש מוזר. חחח גם עם ידע מקצועי אי אפשר לענות על זה. אין דבר כזה "אני בלי האוטיזם" אפילו. זה משפיע על איך המוח מתפתח. אי אפשר להוציא את זה, להיות "בלי ההפרעה". אפשר רק להשוות למוח אחר שהתפתח בצורה אחרת, שזה פשוט מישהו אחר. במובן אחר, אין הבדל ביני לבין "האוטיזם שלי". אז כן הכל ניחוש. |
|
|
| הטופר המפשר(נשלט) |
לפני שעתיים •
30 בספט׳ 2026
לפני שעתיים •
30 בספט׳ 2026
הטופר המפשר(נשלט) • 30 בספט׳ 2026
אפשר ליצור הקשר מכל דבר לכל דבר,
אפשר לקשר הכל לדבר אחד או דבר אחד להכל ואפשר גם להישאר באזור הסבירות , עד כמה שזה קשה להגדרה, ביחס להקשרים האלה. אוטיזם, ADD,ADHA אלה כפי שציינו הבחנות שרק גורם מקצוע מוסמך יכול לקבוע ולאבחן. זה לא בהכרח הופך אותך לחובב ב.ד.ס.מ וכו' גם אם בתור מישהו עם ADHD יש לך כנראה משיכה גדולה יותר לסיפוקים מידיים, וגם אם בתור אוטיסט או מישהו על הרצף האוטיסטי , אתה מסתדר יותר טוב עם כללים והגדרות ברורות. וסתם נקודה למחשבה, לא בהכרח קשורה: אנשים נוטים לעשות רומנטיזציה של הבעיות שלהם: כל מי שיש לו משהו מזה, או כל הורה לילד עם אחת מההבחנות האלה נוטה לחשוב שהוא או הבן שלו הוא "הגאון שהעולם לא מבין אותו" , זה לא אני זה העולם שלא מסתדר עם הפרעת הקשב שלי. ובכן אין דבר יותר מזיק מזה, לאדם עם אחת מההבחנות האלה וגם לאנשים שמסביבו שצריכים להסתדר עם "הגאונות" הזאת , במקום העבודה, על ספסל הלימודים או גם במערכות יחסים. בקיצור מה אני אומר? להתמודד , להכיר ביתרונות שלך אבל גם במגבלות ובחסרונות שלך, לא לעשות לדברים רומנטיזציה , ולא להפוך את הקושי והמגבלה שלך, לקושי על כל הסובבים אותך. עד כאן הרהורי לשעת לילה מאוחרת . |
|
|
| הוא(שולט) |
לפני שעתיים •
30 בספט׳ 2026
לפני שעתיים •
30 בספט׳ 2026
הוא(שולט) • 30 בספט׳ 2026
השאלה המענינת בשלב הזה אם ND'S נהנים יותר מגבינה כחולה או רכיבה על חד אופן
|
|
|