שבת שלום אורח/ת

טיפול בפגיעות מיניות בקהילה

המרכז למיניות אלט'
לפני 3 ימים • 7 באוק׳ 2026

טיפול בפגיעות מיניות בקהילה

המרכז למיניות אלט' • 7 באוק׳ 2026
ציטוט (בהסכמה) של מכרה: "אני מרגישה שיש הרבה דיבור על פני השטח על בטיחות והסכמה, אבל כשאני ברשת או במסיבה, מרגיש לפעמים שזה יותר דיבורים ממעשים, שלא באמת מטפלים ברצינות בפגיעות."

אשמח לשמוע: מה דעתכן על דבריה? של מי התפקיד לטפל בפגיעות מיניות בעולם הבדס"מ? ועד כמה אתם מרגישים בטוחים בסצינה, מבחינה זו?

"קינק-ווייז": פרוייקט הידע השיתופי של המרכז למיניות אלטרנטיבית
#KinkWise
Master Bruce​{שולת עחזר}
לפני 3 ימים • 7 באוק׳ 2026
Master Bruce​{שולת עחזר} • 7 באוק׳ 2026
אני כבר שנים ארוכות שלא הולך למסיבות ואירועים של ה"קהילה", אבל העובדה שכל כמה זמן מתפוצץ כאן סיפור כזה או אחר על כתות, אנסים \ מטרידנים סדרתיים, ניצול קטינות, ו\או סוגים אחרים מקרים בעיתיים, מאד מטרידה אותי.

מרגיש לי שתמיד יש תחושה שיש אנשים מסויימים ש"כולם יודעים" עליהם, אבל אף אחד לא אשכרה פועל לגביהם.

כמו כן, מרגיש לי שיש איזו בעיה שהטיפול הקהילתי הוא תמיד רטרואקטיבי, ודורש סוג מסויים של "התנדבות": מי שלא אכפת לו מנושאים כמו בטיחות והסכמה, פשוט לא יקרא מאמרים שנוגעים בנושא. פרדון מיי פרנץ', אבל "על הזין שלו".

רק להבהיר - אין לי מושג איך (והאם) אפשר לפתור את זה, זה נורא קל מצידי להצביע ולהגיד שמרגיש לי שהמצב לא אידאלי, האתגר האמיתי הוא להציע פתרונות פרקטיים, ואני מודה ששם אני נכשל. אבל אני חושב שאם מישהו יצליח לפתור את זה ולמצוא דרך שהקהילה תהיה יותר פרו-אקטיבית, ופחות רי-אקטיבית, זה יעשה המון טוב.
    התגובה האהובה בשרשור
המרכז למיניות אלט'
לפני 6 שעות • 10 באוק׳ 2026
המרכז למיניות אלט' • 10 באוק׳ 2026
► Master Bruce כתב/ה:
אני כבר שנים ארוכות שלא הולך למסיבות ואירועים של ה"קהילה", אבל העובדה שכל כמה זמן מתפוצץ כאן סיפור כזה או אחר על כתות, אנסים \ מטרידנים סדרתיים, ניצול קטינות, ו\או סוגים אחרים מקרים בעיתיים, מאד מטרידה אותי.

מרגיש לי שתמיד יש תחושה שיש אנשים מסויימים ש"כולם יודעים" עליהם, אבל אף אחד לא אשכרה פועל לגביהם.

כמו כן, מרגיש לי שיש איזו בעיה שהטיפול הקהילתי הוא תמיד רטרואקטיבי, ודורש סוג מסויים של "התנדבות": מי שלא אכפת לו מנושאים כמו בטיחות והסכמה, פשוט לא יקרא מאמרים שנוגעים בנושא. פרדון מיי פרנץ', אבל "על הזין שלו".

רק להבהיר - אין לי מושג איך (והאם) אפשר לפתור את זה, זה נורא קל מצידי להצביע ולהגיד שמרגיש לי שהמצב לא אידאלי, האתגר האמיתי הוא להציע פתרונות פרקטיים, ואני מודה ששם אני נכשל. אבל אני חושב שאם מישהו יצליח לפתור את זה ולמצוא דרך שהקהילה תהיה יותר פרו-אקטיבית, ופחות רי-אקטיבית, זה יעשה המון טוב.

הלוואי. יכול להיות שלא קל להודות שדווקא כאן, בתחום שאמור להיות מבוסס על הסכמה ותקשורת, קורים דברים כאלו.
ותודה על הדברים החשובים שציינת.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני 3 שעות • 10 באוק׳ 2026
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 10 באוק׳ 2026
ברוס, לא תמיד זה היה כך.
בעבר הדי רחוק היו מקרים כל כך קיצוניים שבלי התערבות של אנשים מתוך הקהילה יתכן שלא היו מטופלים כלל.
והיתה התערבות והיה טיפול. אנשים נקטו עמדה.

היו אפילו התארגנויות מסודרות של "הקו החם" שכללו הכשרות של קו סיוע.
היה את פורום הסאביות הסגור, והיו עוד כמה כלים. חלקם נוצלו לרעה והתפוגגו, חלקם גוועו מחוסר אנשים שמעוניינים להתאמץ בשביל זה.
כל תקופה והמאפיינים שלה.

אבל זה: "אני מרגישה שיש הרבה דיבור על פני השטח על בטיחות והסכמה, אבל כשאני ברשת או במסיבה, מרגיש לפעמים שזה יותר דיבורים ממעשים, שלא באמת מטפלים ברצינות בפגיעות."
בחייאת, אני לא יודע איך להתייחס לזה. מה זה מרגישה? מה זה מטפלים ברצינות? אני לא מצליח למצוא שבב של עובדה להיתלות בו במשפט הזה.
אם כבר, אני "מרגיש" שדווקא פה, בגלל שהסכמה ובטיחות הם בלב השיח (אתה לא תראה הרבה דייטים ראשונים מחוץ ל-BDSM שקובעים מילת ביטחון וחבר טלפוני), זה בדיוק ההיפך ממה שמתואר. ואסונות, ככל שהם קרובים לבית, נראים יותר גדולים ומשמעותיים מהאסונות של השכנים.