אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מגוון נויירולוגי בקהילה

המרכז למיניות אלט'
לפני 7 שעות • 30 בספט׳ 2026
המרכז למיניות אלט' • 30 בספט׳ 2026
► אף על פי כן כתב/ה:
אני לא חושבת שאנשים "מגדירים" את עצמם נוירולוגית אלא יש להם בעיה מאובחנת כזו או אחרת.
הבעיה היא דווקא עם אלה שלא אובחנו, ויש כאן הרבה כאלה וכן "מגדירים" את עצמם כשליטים עליונים או נשלטות עלובות וההפך.
בעיות נפשיות יש לרובינו כאן ובכלל וברור שזה משפיע עלינו בכול תחום בחיים ואני לא רואה בזה כאסון גדול אצל המאובחנים שמודעים לעצמם ולגבולות שהם יודעים שאסור להם לחצות אבל שוב, הבעיה היא עם הלא מאובחנים והלא מודעים שפוגשים האחד את השני וזה כן מתכון להגיע למקומות מסוכנים ואפלים והם לא יפנו לעזרה (המרשימה) שלכם כי לשיטתם אין להם שום בעיה כי הכול נעשה "מרצון" של שני הצדדים ולא צורך בלתי נשלט שלהם שנגרם מאי הידיעה שלהם שהם זקוקים לעזרה כי היי, מי אוהב להיות נזקק?
סאדיסט/מאזוכיסט לא נולדו כאלה, זה בא מאיזשהו מקום מודחק כמו הצורך בדאדי/מאמי בגיל בוגר או חוויות כמו אונס מרצון וכיו"ב.

בברכה,
גברת PTSD ועוד.

הי, תודה על התגובה.
שתי שאלות התעוררו בי בעקבותיה: הראשונה, נראה כי התייחסת פה פחות לגיוון נויירולוגי ויותר להתמודדויות נפש. האם הבנתי נכון?
ושנית, נראה גם שאת אומרת שהצורך בבדס"מ מגיע מטראומה. שוב- האם הבנתי נכון?
Jack-ג'ייק​(שולט)
Jack-ג'ייק​(שולט) • 30 בספט׳ 2026
דיסלקט מאובחן, שמתי לב שזה גם משפיע על הזיכרון הלא חזותי שלי(למשל קשה לי יותר לזכור שם או למעשה כל דבר לא כתוב), משתדל למצוא לעצמי דרכים לזכור יותר בקלות ,כמו למשל לרשום הכל
אופניים
אופניים • 30 בספט׳ 2026
בגדול אני כבר תקופה די בטוח באבחון העצמי שלי באוטיזם. עוד לא אובחנתי רשמית, אבל זה כן משהו שבא אחרי התייעצות עם אנשי טיפול ואנשים אוטיסטים ולימוד של הנושא. עכשיו, האבחון העצמי בא לי די במקביל להבנה שזה שאני בדסמי זה כאילו, בסדר ולגיטימי; ולכן הנטייה המינית והנוירולוגית מתכתבות אצלי בדי הרבה מובנים.

דבר ראשון יש את הדבר הזה שנקרא PDA יעני סלידה מדרישות. עכשיו, דרישות עושות לי המון המון חשמל במוח, לרוב באופן שמעורר אנטגוניזם. למזלי קיבלתי פטור על נפשי אבל אני חושב שאם הייתי מתגייס אחד הדברים שהיו הכי משגעים אותי זה כל מיני דרישות כמו להצדיע או לעמוד במסדר וכדומה - שאין בהן שום צורך ישיר ועושים אותן סתם כי ככה. אבל אני חושב שדווקא בגלל שזה מעורר אצלי כל כך הרבה אמוציות, זה גם יכול, בהקשרים של יחסי שליטה, ממש להדליק אותי שנותנים לי פקודה - סתם לשם הפקודה. דרישות לשם הדרישות פשוט יוצרות אצלי המון המון אנרגיה מנטלית ולפעמים זה ממש מרגיז ולפעמים זה ממש מחרמן.

בכללי אני מרגיש שחלק מהגילוי העצמי האוטיסטי זה לומר "זה לא שאני מביך חברתית (ועוד איזה 38 דברים אחרים), כי אני גרוע או כי אין לי את המיומנויות הנכונות, זה פשוט החשמל במוח שלי שהוא ככה". ובאותה מידה אמרתי לעצמי לגבי הבדסם: "זה לא שאני רוצה לחטוף מכות או להיקשר לעמוד או ווטאבר כי ראיתי יותר מדי פורנו או כי אמא שלי עשתה כך וכך בילדות; זה פשוט החשמל במוח שלי שהוא ככה". ובשני המקרים ההקלה אחרי שאומרים את זה עצומה.

וכן, מאוד מתחבר למה שאמרו פה קודם, על הישירות של השיח בבדס"מ. אני אמנם כרגע עוד לא היה לי ניסיון ממש בקשרים בדסמיים, אבל הלכתי לכמה מאנצ'ים - ואפילו לשמוע אנשים מדברים באופן ישיר על המיניות והקינקיות שלהם - בלי רמיזות ובלי בטיח - זה פשוט עשה לי כ"כ טוב.
red spider lily
לפני 6 שעות • 30 בספט׳ 2026
red spider lily • 30 בספט׳ 2026
וואט דו יו מין מגדירים את עצמם בסטי יש לי אבחנה פסיכיאטרית💀 זה לא איזה ג׳נדר פלויד טייפ שטויות שאפשר יענו לעשות את עצמך אוטיסט זו הפרעה נוירולוגית אמיתית 💀
חוצמזה זה פשוט שם מאז שנולדתי אני לא באמת יכולה להצביע על ההשפעות של זה בזה... קיצר שאלה קצת מטומטמת.
איזה הזיות💀💀💀
"היי יש לך סוכרת איך זה משפיע על הסקס שלך?" 💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀
המרכז למיניות אלט'
לפני 5 שעות • 30 בספט׳ 2026
המרכז למיניות אלט' • 30 בספט׳ 2026
► red spider lily כתב/ה:
וואט דו יו מין מגדירים את עצמם בסטי יש לי אבחנה פסיכיאטרית💀 זה לא איזה ג׳נדר פלויד טייפ שטויות שאפשר יענו לעשות את עצמך אוטיסט זו הפרעה נוירולוגית אמיתית 💀
חוצמזה זה פשוט שם מאז שנולדתי אני לא באמת יכולה להצביע על ההשפעות של זה בזה... קיצר שאלה קצת מטומטמת.
איזה הזיות💀💀💀

נכון שאמנם לאחרונה יש הטוענים שאבחנות פסיכיאטריות מסויימות יכולות לכנס גם הן תחת "מגוון נויירולוגי", אבל כוונתי הייתה יותר לאוטיזם, הפרעת קשב וריכוז, לקויות למידה וכו'.
ותודה על המחמאותicon_smile.gif
red spider lily
► המרכז למיניות אלט' כתב/ה:
► red spider lily כתב/ה:
איזה הזיות💀💀💀

נכון שאמנם לאחרונה יש הטוענים שאבחנות פסיכיאטריות מסויימות יכולות לכנס גם הן תחת "מגוון נויירולוגי", אבל כוונתי הייתה יותר לאוטיזם, הפרעת קשב וריכוז, לקויות למידה וכו'.

אוטיזם, ADHD ולקויות למידה כולן אבחנות שיש לקבל מנוירולוג או פסיכיאטרים מוסמכים. לי יש אוטיזם. זאת שאלה מטומטמת. הלאה בבקשה
טלי35​(שולטת)
טלי35​(שולטת) • 30 בספט׳ 2026
► red spider lily כתב/ה:
איזה הזיות💀💀💀

סכרת יכולה להשפיע על הסקס במגוון דרכים - למשל פטריות ו/או דלקות בדרכי השתן אצל נשים, בעיות זיקפה אצל גברים בגלל פגיעה בזרימת הדם ועוד.

גם בעיות קשב וריכוז יכולות להשפיע על כמות ואיכות הסקס במגוון דרכים (שמעתי פעם הרצאה על השפעה של בעיות קשב וריכוז על סקס סכלל ועל סקס בדסמי בפרט)

לא יודעת לגבי אוטיזם. אבל נשמע שיכולות להיות השפעות. כמו כל התמודדות אחרת בחיים. לא?
ברייה​{לא!!!מחפשת}
ברייה​{לא!!!מחפשת} • 30 בספט׳ 2026
► red spider lily כתב/ה:
איזה הזיות💀💀💀

גם כדי לאבחן אוטיזם בישראל נדרשת אבחנה של מומחה כגון נוירולוג או פסיכיאטר.
מה שאתה מנסה לומר הוא ש- neurodivergent / neurodiversity אינם קטגוריות אבחוניות מקבילות ל- DSM; שזה מושג רחב יותר, חברתי ותיאורי, והגבולות שלו אינם מוסכמים באותה צורה. יש לו שימוש צר שמתייחס בעיקר להבדלים נוירו-התפתחותיים כמו אוטיזם ו- ADHD, ויש לו שימוש רחב שכולל גם ״מגוון נוירולוגי״ נרכש, ובחלק מהמסגרות מכניסים לשם במפורש PTSD, דיכאון וחרדה. ולכן השאלה שלך מראש הייתה קצת מבלבלת.
bondman​(נשלט)​{FLR}
לפני 4 שעות • 30 בספט׳ 2026
bondman​(נשלט)​{FLR} • 30 בספט׳ 2026
► bondman כתב/ה:
במין ונילי לרוב יש הרבה משחקים.
דו משמעויות.
להבין סאב טקסט וסיטואציות. מה היא מתכוונת למען ה׳.
נדרשת מיומנות חברתית רבה. שאני מודה שכנראה אין לי.

מכך נראה לי שמגיעה המשיכה שלי ליחסי השליטה.
נוח לי בBDSM שהכל ברור,
ההיררכיה. הפרקטיקה. בלי כל החרטא שמסביב.
אני יודע אם היא רוצה ומה היא רוצה.
ואני לא צריך לנחש.

כן, זה מאוד הגיוני. היית מוסיף גם אולי שבבדס"מ יש דגש על תקשורת ברורה ושקופה?

בהחלט.
חלק מכוונתי במה שכתבתי.
icon_smile.gif
red spider lily
לפני 3 שעות • 30 בספט׳ 2026
► טלי35 כתב/ה:
► red spider lily כתב/ה:
איזה הזיות💀💀💀

סכרת יכולה להשפיע על הסקס במגוון דרכים - למשל פטריות ו/או דלקות בדרכי השתן אצל נשים, בעיות זיקפה אצל גברים בגלל פגיעה בזרימת הדם ועוד.

גם בעיות קשב וריכוז יכולות להשפיע על כמות ואיכות הסקס במגוון דרכים (שמעתי פעם הרצאה על השפעה של בעיות קשב וריכוז על סקס סכלל ועל סקס בדסמי בפרט)

לא יודעת לגבי אוטיזם. אבל נשמע שיכולות להיות השפעות. כמו כל התמודדות אחרת בחיים. לא?

כאילו, כן, אבל מצד שני אני ככה מאז שנולדתי. אני לא דמות מומחית אז אני לא באמת יכולה להצביע על מה שאוטיזם עושה לי בחיי המין כי שוב אני לא באמת מכירה חיי מין אחרים. גם כל האחרים פה שמנחשים מה ה ADHD עושה... אלו רק השערות שמבוססות על ככל הנראה כלום פרט לסרטוני טיקטוק או משהו בסגנון כי לאף אחד פה אין שום ידע מקצועי בנושא ואין לאף אחד רפרנס לאיך הוא בלי ההפרעה הנוירולוגית שם. אף אחד לא באמת יכול להגיש מה עושה איפה. המציאות היא שכל ההפרעות הנוירולוגיות האלו הן ספקטרום סופר עצום ומגוון שיש עליו אפילו לא קרוב למספיק מחקר ויכול מאוד להיות שחלק מהדברים שאנשים מאמינים שההפרעה הנוירולוגית שלהם אחראית אליהם אפילו לא קשורים בכלל🤷‍♀️ אז שאלה קצת מוזרה, שמנוסחת ממש ממש מוזר.