שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מסקרנת דעתכם, עריכת פוסטים לאחר שקיבלו לייקים

אלפא-בטא​(מזוכיסט){כנוע}חשבון מאומת
לפני שבועיים • 4 בדצמ׳ 2024

מסקרנת דעתכם, עריכת פוסטים לאחר שקיבלו לייקים

אלפא-בטא​(מזוכיסט){כנוע}חשבון מאומת • 4 בדצמ׳ 2024
תחילה דעתי, הנחרצת:
מעבר לתיקוני תחביר, שגיאות כתיב ופיסוק, וכיו"ב,
הוספת או גריעת תוכן מהפוסט המקורי, וכמובן שינוי מהות מוחלט של הנכתב, הינה גניבת דעת או עשיית שימוש לא מוסרי, בקוראים שאהבו את הפוסו והשאירו לייק, או תגובה לעניין.

בהשאלה, הסופר אינו יכול לשנות את תוכן הספר לאחר שנרכש בשל תוכנו.
הוא כן יכול, לכתוב ספר נוסף, בו הוא מביע דעה שונה מאותו ספר ראשון, ויתן לציבור הקוראים לקבוע האם הגישה השונה מוצאת חן בעיניהם.

דעתכם?
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 4 בדצמ׳ 2024
לא תמיד אני מרגישה שנכון להציף בפוסטים על כל הגיג שיש לי.
לפעמים פוסט שטויות מתעדכן, מספיק
masoul

Re: מסקרנת דעתכם, עריכת פוסטים לאחר שקיבלו לייקים

masoul • 4 בדצמ׳ 2024
אלפא-בטא כתב/ה:

הוספת או גריעת תוכן מהפוסט המקורי, וכמובן שינוי מהות מוחלט של הנכתב, הינה גניבת דעת או עשיית שימוש לא מוסרי, בקוראים שאהבו את הפוסט והשאירו לייק, או תגובה לעניין.

דעתכם?

אני רוצה ברשותך להוסיף על שלך עוד נקודה, שדומה לנקודה שלך.

מחיקת פוסט אחרי שאנשים כתבו בו תגובות מושקעות, נתנו מעצמם, מהעולם הרגשי שלהם, נחשפו, השקיעו, ואז פוף- הפוסט והתגובות נעלמו.
( ואני לרוב משקיע בתגובות שלי בבלוגים, אם זה לא נגע בי ועשה בי משהו, אני לרוב לא אגיב, ולכן כל תגובה שלי באה מהקרביים, ולכן לא נעים לראות אותה נעלמת לאחר חמש דקות )

אז כן, כמובן, הבלוג של הכותב, והפוסט של הכותב, וזכותו לעשות בו מה שירצה. אין חולק על כך.

אבל אולי, פוסט שהולך להעלם, פוסט שידוע מראש שהוא לזמן קצר, אולי יש מקום לכתוב שהפוסט ימחק בקרוב, וכך להשאיר למגיבים להחליט
אם הם רוצים לכתוב תגובה לפוסט שיתכן ולא תקרא, ויתכן שלא תראה, ויתכן שתמחק חמש דקות לאחר שנכתבה.
ואני רואה שיש כאלו שאכן כותבים כך, ימחק בקרוב, ותודה על כך,
הרוב לא כותב.
ואולי יש מקום לבקש שפוסט שהולך להמחק, יכתב שהפוסט הזה הולך להמחק בקרוב.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 4 בדצמ׳ 2024
אשיב ככותבת מלא תוכן בכלוב (בעע פלצנות בעמ...)

א. סופר לא מאפשר להגיב על הספר שלו בלייב בד"כ (אא"כ הוא מאפשר זאת ברשתות חברתיות,וגם אז אפשר להגביל או לתת למישהו אחר לנהל זאת) , זו חוויה אחרת לחלוטין שאני לא חושבת שהיא ברת השוואה אל הבלוג, אולי אל המגזין ששם אני לא יודעת מה רמת אפשרות העריכה או המחיקה של כותבת התוכן.
ב. ההקבלה יותר דומה לרשת חברתית - בה יש שלל תגובות, ואם הפוסט עבר הלאה מאוד קשה לשאת אותן לפעמים.

אצלי בבלוג אני לרוב לא אסיר פוסטים, ואם אעשה עריכה היא תהיה קלה.
אבל כן היו פעמים שהסתרתי את כללל הבלוג, עקב צורך נפשי שלי וסיבות שלי, שאני לא רואה טעם לשתף עם כולם.
בסוף, הבלוג הוא שלי, לא של המגיבים, לא של המלייקים.
הוא נועד לתת במה לקול שלי, ואם בחרתי לרדת מהבמה - זו החלטה שלי בלבד.
לגבי תגובות - אצלי אומנם יש אזהרה על כך שאני מוחקת תגובות שאני לא אוהבת, אבל גם בלי האזהרה הזו - זה כלי שכלובי בחר לאפשר ואין סיבה לא לנצל אותו.

בסוף, כן, זה מבאס להגיב ואז לראות אחרי כמה שעות שנמחק הדיון שנוצר.
לעיתים אני עושה צילום מסך אם הגבתי משהו מעניין שאני רוצה לשמור לעצמי, או אם ראיתי תגובה רלוונטית.
אבל בעיני אין מחויבות של כותבי הבלוגים כלפי הקוראים, אלא רק כלפי עצמם.

עריכה - כמו שכתבה פרלין, גם לצד המגיב והמלייק יש אפשרות הסרה של התגובות והלייקים, וגם זה מבאס לפעמים, לראות תגובה מחוקה שלא הספקת לקרוא או שהספקת והיא כבר לא זמינה. אבל זו המציאות באונליין.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי דצמ' 04, 2024 1:11 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
פרלין כתב/ה:
תמיד אפשר למחוק לייק או להסיר תגובה ולהסביר אותה.

נכון שאפשר להסיר את התגובה, או את הלייק,
אבל לא תמיד מודע המגיב או משאיר הלייק, לשינוי התוכן המקורי של הפוסט.
masoul
masoul • 4 בדצמ׳ 2024
StreetCat כתב/ה:
אשיב ככותבת מלא תוכן בכלוב.

עריכה - כמו שכתבה פרלין, גם לצד המגיב והמלייק יש אפשרות הסרה של התגובות והלייקים, וגם זה מבאס לפעמים, לראות תגובה מחוקה שלא הספקת לקרוא או שהספקת והיא כבר לא זמינה. אבל זו המציאות באונליין.

למגיב ( ואני פחות מתייחס לעשיית לייק, בגלל הקלות והרדידות ( בעיני, בעיני, רק בעיני ) שבעשיית הלייק ) אין יכולת למחוק תגובה לאחר
שהפוסט הוסר, במובן הזה בעל הפוסט מחליט עבור המגיב בפוסט ( שלו, אכן הפוסט והבלוג שלו ) אם התגובה שלו תיראה או שלא.

ולעניין השני.
אכן מבאס ומאכזב שמוחקים תגובה לפוסט בבלוג.
אני חושב שגם פעולה זו צריכה להיעשות בשום דעת ולעיתים נדירות עד כמה שאפשר.

גם מחיקת הפוסט וגם מחיקת תגובה בפוסט לדעתי ועבורי הינן פעולות שאמורות להיעשות בשום דעת ובשיקול ובמקרים יותר קיצוניים, ולכל הפחות בהודעה מראש עד כמה שאפשר.

( את המציאות באון ליין אנחנו קבועים, או לכל הפחות מנסים לקבוע, ולא רק לקבל כגזרת גורל, ויש כאן הרבה מאד שרשורים שמנסים לשנות כל מיני מציאויות באון ליין )
StreetCat כתב/ה:
אשיב ככותבת מלא תוכן בכלוב (בעע פלצנות בעמ...)

א. סופר לא מאפשר להגיב על הספר שלו בלייב בד"כ (אא"כ הוא מאפשר זאת ברשתות חברתיות,וגם אז אפשר להגביל או לתת למישהו אחר לנהל זאת) , זו חוויה אחרת לחלוטין שאני לא חושבת שהיא ברת השוואה אל הבלוג, אולי אל המגזין ששם אני לא יודעת מה רמת אפשרות העריכה או המחיקה של כותבת התוכן.
ב. ההקבלה יותר דומה לרשת חברתית - בה יש שלל תגובות, ואם הפוסט עבר הלאה מאוד קשה לשאת אותן לפעמים.

אצלי בבלוג אני לרוב לא אסיר פוסטים, ואם אעשה עריכה היא תהיה קלה.
אבל כן היו פעמים שהסתרתי את כללל הבלוג, עקב צורך נפשי שלי וסיבות שלי, שאני לא רואה טעם לשתף עם כולם.
בסוף, הבלוג הוא שלי, לא של המגיבים, לא של המלייקים.
הוא נועד לתת במה לקול שלי, ואם בחרתי לרדת מהבמה - זו החלטה שלי בלבד.
לגבי תגובות - אצלי אומנם יש אזהרה על כך שאני מוחקת תגובות שאני לא אוהבת, אבל גם בלי האזהרה הזו - זה כלי שכלובי בחר לאפשר ואין סיבה לא לנצל אותו.

בסוף, כן, זה מבאס להגיב ואז לראות אחרי כמה שעות שנמחק הדיון שנוצר.
לעיתים אני עושה צילום מסך אם הגבתי משהו מעניין שאני רוצה לשמור לעצמי, או אם ראיתי תגובה רלוונטית.
אבל בעיני אין מחויבות של כותבי הבלוגים כלפי הקוראים, אלא רק כלפי עצמם.

אולי יהיה נכון להתריע (פיצ'ר) למשאיר הלייק או התגובה, שהפוסט אליו הגבת או אהבת, עבר עריכה.
אישון מאוזן​(נשלט)
אישון מאוזן​(נשלט) • 4 בדצמ׳ 2024
לעניות דעתי, אכן בעייתי לערוך שינוי מהותי בפוסט אפטר לייקים, אך לא כן כשמדובר בעריכה שאינה משנה את הפוסט מעיקרו, אלא רק משלימה, מתקנת, מחדדת וכיוצ'ב.
לכשעצמי, אני משתדל לציין את דבר העריכה בגוף הפוסט הערוך.

אני כן "משחק" עם חשיפה והסתרה של פוסטים. לפעמים כי אני מרגיש צורך להסתיר פוסט/ים מסוים/מים - והפרסום הוא בראש ובראשונה שלי, עם כל הכבוד וההערכה והתודה למגיבים - ולפעמים מסיבות טפשיות יותר או יותר.
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 4 בדצמ׳ 2024
אתה מבין שפוסטים הם לא עבודה אקדמאית, נכון?
אין מה לתת לזה משקל יתר.
אין פה לא ''גניבת דעת'' ולא ''מוסריות''.

בלוג הוא הבית של הכותב, אתה כקורא או מגיב, רק אורח.
אז נכון שלפעמים זה מבאס שמחקו לך תגובה או ערכו את הפוסט לגבי משהו שהתייחסת אליו, אבל זה לא יותר מזה.

ממילא, מעטים הפוסטים המעניינים והחשובים שנערכים כי הכותב מלכתחילה השקיע בבכתיבה שלהם וידע מה הוא רצה להביע.

אז מחקו...
העולם עדיין מסתובב.
    התגובה האהובה בשרשור