Kodama(סדיסט) |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
Kodama(סדיסט) • 15 באוק׳ 2024
אין לי הרבה מה להוסיף לגבי המשמעות של חלומות כי כבר כתבו כאן דברים מעניינים ואני לא מומחה, אבל סתם בא לי לשתף.
בחודשים הראשונים של המלחמה כשכל יום הודיעו ש"הותר לפרסום" החבר הכי טוב שלי נלחם בעזה והיה מנותק קשר כל פעם במשך שבועות. היו 4 או 5 פעמים שחלמתי שאני פוגש אותו ברחוב או פשוט מחבק אותו והתעוררתי בוכה. מעולם לא היו לי לפני זה חלומות שכל כך קשורים לדברים שמטרידים אותי ביומיום או מרגישים כל כך אמיתיים. היו כמה פעמים שהתעוררתי עם מוזיקה שלא קיימת שמתנגנת לי בראש. ממש שיר שלם שלא קיים במציאות, עם כלי נגינה שונים שמנגנים מנגינות נפרדות, לא זוכר אם היו גם מילים. אני ממש מצטער שלא הקלטתי את עצמי מזמזם מה ששמעתי בפעם האחרונה כי אחרי כמה שניות זה נעלם ואי אפשר להיזכר בזה. שמתי לב גם שאני חולם רק כשאני ישן על הגב, ואם אני מעשן לא יהיו לי חלומות בכלל במשך כמה ימים. |
|
infamous |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
infamous • 15 באוק׳ 2024
מודה לכל מי שהגיע כאן ונתן יד בדיון,ומודה גם לאלה שהביאו עוד נקודות מבט ומקורות מידע.לגברת כאן ולא כאן שאמרה שהיא מתחברת לאומץ שלי לכתוב מחברת חלומות,דבר ראשון אני מפחד יותר ממך מהנפש שלי,כמו שציינתי בתגובה הראשונה,הטיפול הראשוני שהתחלתי היה טיפול דינאמי ומהבורות שלי הסקתי שזה אמור להשתפר כי לא היה לי מושג איך התהליך עובד, במבט לאחור,אני מצליח להבין למה זה לא הניב תוצאות מיידיות וגרוע מזה-החרדות שלי התגברו ממש(על אחת כמה וכמה כשהטיפול הופסק,מסיבות שלא אציין כאן למרות החיבור הטוב שהיה לי עם המטפל)-כשהתחלתי טיפול cbt נדהמתי מהאפקטיביות של הטיפול וכמה שזה עזר ברמה משמעותית,לא מפתיע בהתחשב בעובדה שזאת המטרה של הטיפול(היא גם הסבירה לי למה בעצם הטיפול הדינמי לא עזר,בטווח הקצר זה כמו לפתוח עוד יותר את הפצע ופשוט להשאיר אותו ככה).הרעיון להתחיל לכתוב את החלומות נובע מהרצון שלי כן לחקור יותר לעומק את הנפש שלי,ואני הרמתי היום פלאפון למטפלת כדי להתייעץ איתה במיוחד כי חששתי שזה יציף המון דברים ויחזיר אותי אחורה,היא הרגיעה אותי ואמרה שגם אם זה יציף יש את הכלים שלמדתי בcbt ,וסיכמתי איתה כבר שאני אביא את הדפים שכתבתי עליהם את החלומות וננסה להבין ביחד,אם באמת יש לה ידע מקצועי שיכול לעזור, מה טוב.
|
|
Kitty frank |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
Kitty frank • 15 באוק׳ 2024
אני לא מומחית, אבל אני אדם שחולם. לא הרבה, וקצת יותר לאחרונה, אז יצא לי לחשוב על זה.
כשאני חולמת אני זוכרת בבוקר רק דימויים, ולרוב הם פשוט הדברים שמעסיקים אותי. העלילה היא משנית מרוב שהיא רנדומלית, אבל כשאני כן זוכרת אותה היא בעצמה איזה טרוופ, או דימוי מוכר בצורת מחשבה שלי. כמו בנונסנס, שהעלילה לא חשובה, רק הפאנצ'ים או בהתאמה- סיטקום, שהמבנה של העלילה כל כך ברור (''להתחיל עם כוסיות ולא להבין מה הן רוצות ממני'' או ''דראמות של ערב חג'') שהעניין זה בפרטים עצמם ובאסטטיקה וזה לא משנה באמת מה אשכרה קורה. אני לא בטוחה אם מה שאמרתי מובן, אז הנה עוד דימוי- אחטא לכל הערכים שלי ואשווה את החלימה שלי להקאה רנדומלית של הג'פט- זה יכול להיראות כמו סיפור הגיוני אבל תכלס זה פשוט איזה תכלול סטטיסטי של כל מה שרץ על הערכת. |
|
המטפלת המתעללת(שולטת) |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
למתקדמים ומוכנים לצלול לעמוקים-
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
המטפלת המתעללת(שולטת) • 15 באוק׳ 2024
מציעה לא להסתפק בפרויד בכל הנוגע לחלומות ובעיקר לתת המודע וסימבוליקה, ולעבור לקארל גוסטאב יונג,
כאשר נעשה המעבר- ממליצה מכל הלב לקרוא ספר אחד שלו, יש אותו רק באנגלית הוא נקרא The Red Book והוא הספר הכי שווה קריאה שאני מכירה. לאט לאט, הוא סימבולי ומורכב משיחה עמוקה עם הנפש, הרוח, התודעה ושלל דימויים וייצוגים- פנימיים המושלכים החוצה, מעניין ופותח ראש עד מאד. למי שעדיין יש סבלנות בנוסף- The Black Books גם של יונג. |
|
עבודת אלילות |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
עבודת אלילות • 15 באוק׳ 2024
בכללי בכללי
CBT זה הכיוון שהעולם הולך אליו, כי קל יותר לחקור אותו אמפירית (זמן קבוע וקצוב, קריטריונים קצת יותר ברורים, יותר זול לערוך מחקר כזה...) תכלס השאלה היא מה הצורך ולמה אתה בשל. CBT הולך בכל הכוח על סימפטומים ספציפיים. אם זה באמת כל מה שיש זה מספיק. לפעמים זה לא המצב ויש סיכוי שאחרי זמן מה הסימפטומים יחזרו. גם את זה קשה לחקור מדעית כי קשה לאסוף פולו אפ של מטופלים. דינמי צריך בשלות, כוונה, לא מתאים לכל הפרעה וסיטואציה וזה לוקח המון זמן. וכסף כמובן. ספציפית מהמעט מאוד שתיארת אני מעזה לנחש שיש סיכוי פה לחוויות שלא עברו הסמלה (הקושי להרגיש, התקפי החרדה). פרויד קרא לזה actual neurosis, בהמשך קראו לזה Alexithymia וכמה גלגולים אחרים... אין פה כוונה לקחת את האבחון כאבחון, רק לתאר את הרעיון הכללי תקרא על זה קצת תראה אם זה יש בזה איזשהו היגיון שקשור אליך. החוויות האלה לא חייבות להיות טראומתיות בהגדרה כמובן, פשוט אירועים שכנראה היו מספיק משמעותיים או מוקדמים יחסית שעברו איזה מידור. זה שאתה חולם זה סימן מצוין, זה בהחלט חומר טוב לעבוד איתו. בסוף מה שהולך שם רק אתה יכול לדעת מהי המשמעות, פסיכולוג יכול לשים לב לאיך שאתה מדבר על החלום, להבין מתוך מה שאתה אומר מהם החלקים המשמעותיים, מה חוזר על עצמו. אני חושבת שגם לא יזיק לשים דגש על החיבור בין גוף לנפש. בטיפול דינמי צריך להיות בשלים להיפצע, לעבור דברים שוב כדי ששם בחדר הטיפולים החוויות האלה יוכלו לעבור את התהליך שהן לא עברו בעבר בשלמותן. הזכירו גם את יונג מעלי, לא יודעת אם יש מטפלים בגישה הזאת אבל גם active imagination זו אפשרות, צריך להתחבר לזה. בהצלחה במסע! |
|
FootJunky |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
FootJunky • 15 באוק׳ 2024
נושא השרשור קצת התפתח לטיפולים פסיכולוגים וסוגיהם, ורציתי להגיד:
בעיני, טיפולים פסיכולוגים הם בעייתיים מאוד המוח שלנו כל כך מתוחכם, יש בעיה "לשכנע" אותו או "להביא אותו" להפסיק לשדר חרדות / דיכאון וכו' וכו'. בטיפול אנחנו משוחחים עם המוח, עם הדפוסים שלו, עם הלופים שלו, עם הטראומות שלו, ובפתלתלותו הוא בדר"כ לא מוותר, הוא פשוט ממציא דרכים אחרות להיכנס ולהכניס למצוקה. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור להבין את ההקשרים, להבין למה, אבל להבין זה רק 50% מהדרך. ה-50% השניים והחשובים יותר זה השינוי והריפוי - ושם הוא הרבה פעמים נכשל. מה שלי עזר, שינה לי את החיים, ובמידה רבה ריפא אותי מסבל של שנים, זה טיפול ריגשי, לא טיפול שיחתי, או יותר נכון לא רק שיחתי. מכבד את כל מי שטיפולים שיחתיים עוזרים לו/לה, רק אמרתי את דעתי ואת החוויה שלי. |
|
Evalin |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
Evalin • 15 באוק׳ 2024
התגובות פה מעניינות, נהנתי לקרוא, אנסה להוסיף מעצמי
למיטב ידיעתי, רב החלומות שאנחנו זוכרים, הם פרק זמן קצר מאוד לפני היקיצה, בREM לא אמורים לחלום, והוא החלק היותר הכרחי לגוף ולמח. ממליצה על עט ונייר על השידה ליד המיטה, רק שמניסיון, לא תמיד הצלחתי להבין מה כתבתי באמצא הלילה במצב רדום. החלומות האלו של אמצא הלילה תמיד הכי אינטנסיבים אצלי ומשאירים רושם חזק, כיום אני כבר מצליחה לזכור גם אחרי שחזרתי לישון, ואם שכחתי בכל זאת, תמיד משהו במהלך היום יקפיץ לי את זה כמו סצינה מסרט. זה דורש אימון וזמן עד שהמח לומד להפנות לכך תשומת לב. הכתיבה עזרה להתאמן על זה, אבל יתרה מכך, ואולי אף חשוב יותר, תוך כדי ניהול יומן למדתי להבין את הפרשנות: החלומות שלי הם התוצר של המציאות שלי, (פרט כמו עישון סיגריה בחלום למשל, יכול לאותת לאחד שהוא מזיק לעצמו, ולשני שהוא בלחץ). אני מציגה את זה קצת פשטני ואני בעצמי בתוך זה, אבל אני רואה בזה כמשהו טוב שעזר לי לפתח מודעות בדברים מסויימים ולפעמים גם אילץ אותי להתמודד עם הדחקות. לנהל את היומן ביחד עם טיפול יכול לעזור במסע. עוד לא פגשתי אף מטפל.ת שלא נתנו במה לחלומות, חלק יותר חלק פחות, אבל הרב מכירים בהם ככלי עזר. ואמנם טיפול זה לא דבר זר עבורי, קטונתי מלהמליץ על שיטות מתאימות לכך, מאמינה שהדרך הכי טובה היא פשוט להתעניין אצל המטפל.ת כיצד הם ניגשים לדבר. בהצלחה |
|
ירושלמיתבדם |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
ירושלמיתבדם • 15 באוק׳ 2024
הערה קטנה שלא קשורה לחלומות אלא לטיפול פסיכולוגי בכללי. לפעמים יש מטופלים שמבצעים אינטלקטואליזציה של הטיפול שלהם קצת יותר מדי וככה בעצם בורחים מהחיבור הרגשי לתת המודע וכאלה. נקודה ששווה לזכור אותה כשלומדים על התיאוריה מאחורי הקלעים. (אני ממש בעד למידה שלא תטעו)
|
|
Sirene{John} |
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
Sirene{John} • 16 באוק׳ 2024
לדעתי יש ביניהם קשר הדוק, אבל לא כזה שאפשר לעקוב אחריו באופן מאוד יציב כי השפה של החלומות יכולה כל הזמן להשתנות. מילאתי מספר מחברות של חלומות, ולמדתי מהם שלמוח שלי יש כמה דפוסי פרשנות שונים לחלוטין באיך המציאות נתפסת בתת מודע. זה סופר מעניין, אבל זה עושה את זה הרבה יותר קשה למעקב ולהבנה של הפרשנות. לפעמים הפרשנות נשענת ממש על משהו מילולי (נגיד, אם אמרו לך במהלך היום "לכי תוכיחי שאין לך אחות" ובחלום את מוצאת את עצמך בבית משפט מנסה להוכיח את זה, למרות שזה לא קשור לשום דבר אחר שעברת אותו יום). לפעמים על משהו ויזאולי כמו האור של מכונית חולפת שחודר דרך הוילון לחדר השינה שהופך להיות בחלום כוכב שביט. קול כלשהו שאת שומעת. תחושה פיזית. וכמובן שיש גם רגשות
אני מאוד מצטערת על זה שבנוסף למחברות החלומות לא כתבתי ביומן בכדיי שאוכל להביט ולהשוות בין חלומות לאירועים שהתרחשו במציאות + רגשות ומחשבות מודעים שהתרחשו סביבם בתאריכים ספציפיים. כן למדתי שיש כמה סמלים תרבותיים כוללים שנוגעים גם בי (ראיתי שהומלץ לך על יונג, אני חושבת שתמצאי עוד מידע שם למרות שאני לא קראתי אותו), אבל גם למדתי על הקשר בין חלק מהדברים שאני חווה במציאות לאלמנטים ספציפיים שחוזרים על עצמם בחלומות שלי. |
|
Sirene{John} |
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
לפני חודש •
16 באוק׳ 2024
Sirene{John} • 16 באוק׳ 2024
מתנצלת בפני פותח השרשור שלא שמתי לב ופניתי בהודעה הקודמת בלשון נקבה *
אני רוצה להוסיף למה שכתבתי למעלה שלפעמים הפרשנויות הן גם מעורבות. כלומר, זה ששמעת את המשפט וחלמת שאת בבית משפט, לא אומר שזה מגיע אך ורק מזה ולא כי אתה לא מרגיש שאדם או קבוצה שופטים אותך. או אם האור שנכנס לחדר הופך להיות כוכב שביט בחלום, זה לא שזה רק בגלל הטריגר הויזואלי ולא בגלל שאתה מרגיש שהעולם במצב כל כך כאוטי שבאותו מידה כוכב שביט עשוי להתנגש בכדור הארץ ולמחוק את האנושות מעל פניו. דברים יכולים להשתלב אחד בשני. יש לי סד לילה לפה כי אני חורקת שיניים במהלך כל הלילה, וכשהתחלתי להשתמש בו התחושה הפיזית שלו כל הזמן הייתה נכנסת לי לחלומות. באחד מהם חלמתי שיש לי מטבעות בפה שאני מנסה לירוק, והם ממשיכים לעלות לי בגרון ואני ממשיכה לירוק אותם ונחנקת מהם. וכן, סד לילה היה התחושה הפיזית שהיוותה את הטריגר לחלום, אבל זה גם היה קשור לניסיונות במציאות לנהל תקציב כלכלי הגיוני. |
|