|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
masoul • 9 בפבר׳ 2026
[quote="Master Bruce"]
► זאלופון כתב/ה: לחלוטין בעד עונש מוות למחבלים.
► Master Bruce כתב/ה: רוב מוחלט של המחבלים נמצאים במעצר מנהלי ולא נשפטו מעולם
אתה בעצם טוען כאן, שלפני המלחמה כשהיו מעל ל6000 מחבלים במאסר, שמעל חצי מהם היו במעצר מנהלי? יש לך איזו שהיא הוכחה לטענה הכל כך מרחיקת לכת הזו? איזו שהיא ידיעה מוצקה שאתה מתבסס עליה? נשמח לראות מקור לטענות הללו. תודה. ► Master Bruce כתב/ה: בנוסף, עצירים בטחוניים אלו ממקורות המודיעין הטובים והיעילים ביותר שיש היום לצה"ל
נכון, כל מחבל שתופסים הוא גם מקור מידע ומודיעין. כמה זמן לדעתך לוקח להפיק מודיעין משמעותי מהמקורות האלו? יומיים? שבוע? שבועיים? חודש? מה דעתך? או בעצם, מה ידיעותך? |
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 9 בפבר׳ 2026
► Master Bruce כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: לחלוטין בעד עונש מוות למחבלים. אין שום היגיון לשמור אותם אצלנו, על חשבוננו, כדי שיפתחו קשרים ושיטות פעולה בכלא, יטרידו מינית סוהרות ויהוו תמריץ לחטוף אזרחים וחיילים. ממילא אם ישתחררו, ישובו כמעט בודאות לעסוק בטרור.
נגד עונש מוות לפדופילים. קיים סיכוי משמעותי שלא יחזרו על העבירה וישנם טיפולים, התנהגותיים וכימיים, שיכולים להפחית את הסיכוי עוד יותר. רוב מוחלט של המחבלים נמצאים במעצר מנהלי ולא נשפטו מעולם, וזאת כדי שלא להכריח את ישראל לסכן מקורות מודיעינים. ברגע שמכניסים עונש מוות לתמונה, זה מכריח משפט, וזה אומר חשיפת עדויות וסיכון מקורות מודיעין וחילים. בנוסף, עצירים בטחוניים אלו ממקורות המודיעין הטובים והיעילים ביותר שיש היום לצה"ל, היות והם שמחים להפליל חברים שלהם בשביל הטבות במעצר. להוציא אותם להורג זה לחסל את צינור המידע הכי חשוב. בקיצור, זה חוק פופוליסטי שמבחינתי פרקטית הוא אסון שיעוור את ישראל ויגרום נזק מטורף לישראל. החוק המוצע מתייחס רק למחבלים *שרצחו*, לא לכל עצור ביטחוני באשר הוא. רובם של המחבלים הרוצחים (לא כולל עצורי ה-7 באוקטובר שטרם טופלו) הם אסירים שפוטים, לא מנהליים. כך שהסעיף הראשון שלך לא רלוונטי. מה גם שהחוק מתייחס לשינוי העונש הניתן במשפט. הוא איננו "מחייב משפט" כפי שטענת. מציע לקרוא את הצעת החוק במקום להתבסס על פרסומים מגמתיים בתקשורת. גם המידע המודיעיני מגיע בחלקו הגדול מעצורים שאינם רוצחים. במקרים חריגים, אני בטוח שניתן יהיה להקים מנגנון שיחריג את עונש המוות במקרה של שיתוף פעולה מודיעיני ראוי לשבח. זה אפילו יעניק להם תמריץ חזק יותר לשתף פעולה. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני פבר' 09, 2026 3:22 pm, סך-הכל נערך 2 פעמים |
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
ve-ra • 9 בפבר׳ 2026
אני בעד לא להעלות נושאים שכל תכליתם היא לעורר מחלוקת שאינה קשורה בשום אופן למקום הזה, גם אם מעלים אותם תחת 'לא קשור'
כלובי: אשמח לדעתך בנושא |
|
|
| אביב נעורים |
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
אביב נעורים • 9 בפבר׳ 2026
מניסיון משפחתי בתנאי שמשתמשים בציקלון בה ועובדים מסודר.
|
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
ve-ra • 9 בפבר׳ 2026
זו תגובה בלתי נסבלת, ואני מקווה שהיא תימחק במהרה
|
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
William Arthur{SilentDevo} • 9 בפבר׳ 2026
► ve-ra כתב/ה: זו תגובה בלתי נסבלת, ואני מקווה שהיא תימחק במהרה
למה למחוק ? חוק גודווין. ולמה לעצור במחבלים או פדופילים ? אני בעד עונש מוות גם לאנשים שנוסעים לאט בלי סיבה ומעכבים את כל מי שאחריהם, אנשים שחונים מחוץ לקוים, אנשים שמשאירים עגלה ליד הקופה "כי שכחו מוצר", אנשים שזורקים אשפה בציבור, אנשים שעושים על האש בשמורות-טבע, אנשים שמרעישים בלי להתחשב, והרשימה עוד ארוכה-ארוכה-ארוכה. הדיון צריך להיות הפוך: את מי צריך להשאיר בחיים ? |
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
LittolRainbow(נשלטת) • 9 בפבר׳ 2026
חד משמעית.
הדרך היחידה שהייתי נגד עונש מוות זה אם לא היו מפנקים אותם בכלא ומשחררים כל שני וחמישי. הייתי מעדיפה שינמקו בצינוק מבודד בייסורים לנצח אבל בגלל שזה "לא מוסרי" אני פשוט אגיד שאני בעד עונש מוות וזהו. |
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 9 בפבר׳ 2026
מצד אחד, יש בי קול חזק שאומר שמי שרצח יהודי כי הוא יהודי, לא מגיע לו כלום. לא אוויר לנשימה, לא ייצוג משפטי, ובטח לא מיטה, אוכל, או תואר באוניברסיטה על חשבון משלם המסים. בטח לא כשלא מדובר בטעות או בהרשעה מפוקפקת, אלא במקרים ברורים, מתועדים, של רצח אידיאולוגי עם חיוך לאמא בעזה. במקרים כאלה, התחושה הכי עמוקה שלי היא ״אין לו מקום בעולם״. ומצד שני, אני יודעת שזה לא עובד ככה. שמדינה לא יכולה לפעול רק מתוך יצר נקמה או אינסטינקט הישרדותי, גם אם הם מוצדקים. אני יודעת שמדינה ששמה את עונש המוות על השולחן, במיוחד במצבים רגשיים וקולקטיביים כאלה, פותחת את הדלת לחברה שמתרגלת להרוג. שמתחילה לראות במוות כלי ולא רק עונש. אני גם יודעת שאין דבר כזה ״מקרים ברורים״ כשהמדינה היא זו שמחזיקה את החרב. ושככל שתרבות המוות מקבלת לגיטימציה, כך המערכת כולה נהיית יותר אלימה, יותר אטומה, יותר טוטאלית גם כשבמקור הכוונה הייתה ״רק למחבלים״.
אז אני לא יודעת מה נכון, לא כי לא חשבתי על זה ולא מתוך בורות, אלא מתוך אחריות. הדעה שלי מבוססת על מחקרים חברתיים עולמיים אבל אין להם בהכרח תוקף כאשר מדובר בחברה הישראלית. כי החברה הישראלית קטנה מאוד, כי החברה הישראלית חיה תחת איום בטחוני, כי בחברה הישראלית קיים מתח קבוע בין קבוצות אתניות, כי אין בה חיץ בין חזית לעורף, כי למערכת המשפטית, חינוך ותקשורת בישראל אין מקבילה בארה״ב ואירופה, כי אי אפשר לדבר על ישראל בלי להזכיר טראומה הסטורית... ולכן אני מגבה את זאלו. לא כי הוא שכנע אותי שהוא נביא, אלא כי הוא מדבר על כאן ועכשיו. ואולי זאת באמת הדרך היחידה להחליט כשמדובר במדינה טעונה מדי מכדי שתהיה לה מקבילה, צעירה מדי מכדי שיהיה לה ניסיון מהעבר ושהתקווה לעתיד שונה שלה בינתיים מוטלת בספק. פדופילים זקוקים לטיפול ומעקב ולא להשוואות מוזרות עם מחבלים. |
|
|
| אביב נעורים |
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
אביב נעורים • 9 בפבר׳ 2026
► ve-ra כתב/ה: זו תגובה בלתי נסבלת, ואני מקווה שהיא תימחק במהרה
כשאת מתחילה בשיטור בפורום אחר ואז מגיבה בשרשור של אנשים שמשחקים בלהיות אלוהים קטן. |
|
|
|
|
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
לפני יומיים •
9 בפבר׳ 2026
Master Bruce{©} • 9 בפבר׳ 2026
► אביב נעורים כתב/ה: ► ve-ra כתב/ה: זו תגובה בלתי נסבלת, ואני מקווה שהיא תימחק במהרה
כשאת מתחילה בשיטור בפורום אחר ואז מגיבה בשרשור של אנשים שמשחקים בלהיות אלוהים קטן. וירה חושבת שהיא שוטרת בכל פורום. בשלב הבא היא גם תוציא אותך להורג. טו ציקלון בי או נו טו ציקלון בי? זאת השאלה! |
|
|