הלן הדוב |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
הלן הדוב • 18 ביולי 2022
לב בוער כתב/ה: כתבו כאן דברים יפים, רוצה לצרף עוד המלצה אחת:
תקראי בלוגים של נשואים. ברור שזה לא אותו דבר, אבל זה נותן המון כיוונים והמון הבנה. גם הבנה על עצמך, וגם על מה זה עושה לבן זוג. יכול להמליץ על הבלוגים של: סוס האש, sura (ובן זוגה שפעם היה ספרטקוס ושינה ל shelsura), ושימודה. כמובן יש עוד ושווה למצוא את אלו שאת מתחברת אליהם ולקרוא. לי ולאשתי זה הוסיף המון, ולקחנו את זה לעולם שלנו. על זה לא חשבתי. הצעה טובה בכללי. |
|
masoul |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
סורי, אבל גם עליך אני חולק.
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
masoul • 18 ביולי 2022
morningdew כתב/ה: masoul כתב/ה: אלו עקרונות של כל מערכת יחסים סבירה ותקינה מינוס, ונשמע שלכותבת כבר יש מערכת יחסים והיא יודעת איך מתנהלים במערכת יחסים. לא עושים דברים במערכת יחסים שלא בהסכמות. יש בטחון במערכות יחסים, חווים בטחון ומקנים בטחון, חלק בסיסי בכל מערכת יחסים. תקשורת - אתה באמת חושב שיש מערכת יחסים בלי תקשורת ? מערכת יחסים של יותר משבע וחצי דקות ? אפטר קייר - דאגה לבן הזוג ? אחרי כל ארוע משמעותי ? זה מאפיין בדסמ או מערכות יחסים בכלל ? אתה צודק בזה שהעקרונות האלה *רצויים* לכל "מערכת יחסים סבירה ותקינה מינוס". אתה מפספס את זה שבלי העקרונות האלה, זה לא בדס"מ אלא התעללות. ההבדל בין וניל לבדס"מ הוא שבבדס"מ העקרונות האלה תמיד יהיו. החלקים האלו *רצויים* בכל מערכת יחסים ? רק רצויים ? כאילו, שנינו אוהבים לראות אותה סדרה וזה אחלה ונפלא ליחסים, ורצוי גם, אבל אם לא, אז לא נורא. ככה אתה תופס את החלקים האלו ? כמו הקניית בטחון לבין הזוג ביחסים ? או דאגה לבן הזוג, בת הזוג, בארועים חריגים חשובים קשים או משמעותיים ? או תקשורת פתוחה רחבה ואינטנסבית ? זה רק רצוי בעיניך ? אם כך אתה תופס מערכות יחסים, יש לנו מחלוקת רצינית מאד, ואני אומר את זה בלשון הכי לא שיפוטית שאפשר. אבל יותר חשוב מזה. בלי "עקרונות" ( זה לא עקרונות, זה מקסימום נקודות חשובות ) אלו כל מערכת יחסים היא מערכת מתעללת. שוב אין לזה קשר לבדסמ. אם הבת זוג שלך שולחת אותך שוב לקניות, ושוב חסרת בטחון מה תביא לה, אם זה בכוונה או אם זה בחוסר שימת לב מזעזעת, כשזה קורה בפעם המאה, זו התעללות. או אם שוב היה ארווע גדול, קניתים כרטיסים לחופשה המיוחלת או שיש ארוחת חג חגיגית אצל אמך, ואתה לא מכיל אותה לא מדבר איתה ולא מתקשר איתה לגבי הארוע ולאחר הארוע, כשזה קורה בפעם המאה, זו התעללות. ואפשר להמשיך על זו הדרך עוד הרבה הרבה. 99% ממערכות היחסים המתעללות הן לא בדסמיות. במערכת יחסים ונילית, העקרונות האלו תמיד יהיו כלשונך הזהב, או שהמערכת יחסים לא תהיה ( ואם תהיה, יש לנו סדיסט פתולוגי ומזוכיסט פטולוגי, ואז הכל בסדר, מצא מין את מינו ) ואולי יש מקום לכתוב יותר בהרחבה על כמה המערכות יחסים הבדסמיות פחות מיוחדות ממה שנדמה לחלק מהאנשים כאן, כמה אנחנו פחות מיוחדים ונדירים, ועד כמה בסופו של דבר רובנו מנהלים מערכות יחסים דיי סטנדרטיות . אולי יש מקום להוציא קצת, רק קצת, אוויר מהבלון הזה. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני יול' 18, 2022 4:36 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
Leaker(נשלט) |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
Leaker(נשלט) • 18 ביולי 2022
ממליץ לך לקרוא את הבלוג של SURA.
מניח שתמצאי בו לא מעט עניין, נקודות משיקות ואולי אפילו השראה. בהצלחה |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
Re: סורי, אבל גם עליך אני חולק.
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
קטלב(מתחלף) • 18 ביולי 2022
לא. אלו עקרונות חשובים. עקרונות מהותיים וחשובים. וחבל שאתה מטיף לטריים שלא כך.
|
|
morningdew(שולט) |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
morningdew(שולט) • 18 ביולי 2022
masoul כתב/ה: החלקים האלו *רצויים* בכל מערכת יחסים ? רק רצויים ? ... ואולי יש מקום לכתוב יותר בהרחבה על כמה המערכות יחסים הבדסמיות פחות מיוחדות ממה שנדמה לחלק מהאנשים כאן, כמה אנחנו פחות מיוחדים ונדירים, ועד כמה בסופו של דבר רובנו מנהלים מערכות יחסים דיי סטנדרטיות . אולי יש מקום להוציא קצת, רק קצת, אוויר מהבלון הזה. קצת מפתיע שצריך להפנות את תשומת-לבך לזה בגילך, אבל המציאות היא לא הרצוי אלא המצוי. בדס"מ הוא לא וניל. הסיכונים בתוך יחסים בדס"מיים הם לאין שיעור גדולים יותר מהסיכונים בתוך יחסים וניליים. כשהבינו חז'ל, אי-שם בראשית שנות ה-80', שיש צורך בניסוח עקרונות כמו SSC, הם עשו זאת על רקע המצוי. הבחירה שלך להביט על המציאות ולהניח חדי-קרן לא תועיל לאף אחד. אולי אפילו תסכן אנשים לחשוב שעקרונות זה לא דבר חשוב. |
|
טלי35(שולטת) |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
טלי35(שולטת) • 18 ביולי 2022
יא, איך באלי עכשיו להעביר סדנה כזו!
|
|
masoul |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
Re: סורי, אבל גם עליך אני חולק.
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
masoul • 18 ביולי 2022
קטלב כתב/ה: לא. אלו עקרונות חשובים. עקרונות מהותיים וחשובים. וחבל שאתה מטיף לטריים שלא כך.
אני לא מטיף לאף אחד שום דבר. אני אומר את דעתי, שכנראה קצת שונה משלך. אה. עוד דבר, אני ממש קטנתי מלחנך את הדור, הטריים כדבריך. ממש ממש לחלוטין ולגמרי לא מתיימר לחנך אף אחד, ובטח ובטח שלא את ה"טריים" אני יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע את ההבדל בין הבעת דעה ( גבינה לבנה זה לא טעים ) לבין הטפה ( גבינה לבנה עושים מחלב שחולבים באונס פראות וברוטליות מפרות חסרות ישע כלאות ללא עוול בכפם ברפתות צפופות ומי שאוכל גבינה לבנה פושע אונס ורוצח פרות ) ואה אחרון. דיברנו על מערכת יחסים, זה היה הנושא, משהו הרמוני כזה, חם אוהב מחבק מכיל תורם מעניק ועוטף. איך שהוא, כל זה לא יושב לי עם מערכת חוקים וכללים, אבל שוב, זו רק דעתי, והטריים כלשונך, שיזהרו מדעתי |
|
מלכה D |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
מלכה D • 18 ביולי 2022
לא חשבתי שתהיה כזאת היענות ושיתוף. מסתבר שזה לא כזה שחור לבן ופשוט. אבל מקווה להמשיך ולהשלים את הפערים
|
|
בוגר ונשלט(נשלט) |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
בוגר ונשלט(נשלט) • 18 ביולי 2022
|
|
masoul |
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
חרדות - קווים לדמותם.
לפני שנתיים •
18 ביולי 2022
masoul • 18 ביולי 2022
morningdew כתב/ה: masoul כתב/ה: החלקים האלו *רצויים* בכל מערכת יחסים ? רק רצויים ? ... ואולי יש מקום לכתוב יותר בהרחבה על כמה המערכות יחסים הבדסמיות פחות מיוחדות ממה שנדמה לחלק מהאנשים כאן, כמה אנחנו פחות מיוחדים ונדירים, ועד כמה בסופו של דבר רובנו מנהלים מערכות יחסים דיי סטנדרטיות . אולי יש מקום להוציא קצת, רק קצת, אוויר מהבלון הזה. קצת מפתיע שצריך להפנות את תשומת-לבך לזה בגילך, אבל המציאות היא לא הרצוי אלא המצוי. בדס"מ הוא לא וניל. הסיכונים בתוך יחסים בדס"מיים הם לאין שיעור גדולים יותר מהסיכונים בתוך יחסים וניליים. כשהבינו חז'ל, אי-שם בראשית שנות ה-80', שיש צורך בניסוח עקרונות כמו SSC, הם עשו זאת על רקע המצוי. הבחירה שלך להביט על המציאות ולהניח חדי-קרן לא תועיל לאף אחד. אולי אפילו תסכן אנשים לחשוב שעקרונות זה לא דבר חשוב. נדמה לי שכאן אנחנו עוצרים. אם מערכת יחסים שלך מסוכנת לאין שיעור וכו' דעתי היא לא שתבנה לה מערכת חוקים וכללים, אלא שאל תהיה בה, ככה קל ופשוט. מערכת יחסים זה הבית, זה המקום החם והמוגן והמגונן והעוטף. לא שדה קרב, או כביש מהיר. אבל כשאתה מספר לי מה הבחירה שלי, וגרוע מכך, מאיפה היא נובעת ואיך אני תופס את המציאות, אין לי אלא להפרד ממך במילות ידידות חמות. באמת. וזה כי אני משתדל לא לנהל שיח עם אנשים שיודעים מה אני חושב למה אני חושב מה שאני חושב ומאיפה אני מגיע למחשבה הזו, מבלי שאפילו שאלו אותי שאלה אחת קטנה לגבי כל אלו. אני בטוח שאתה מבין אותי וגם אתה היית בוחר לא לנהל שיח דמיוני (: אז בברכת קיץ טוב ונעים, ועבורך במיוחד, קיץ בטוח ונטול פחדים חרדות אסונות ותקלות, להתראות. |
|