סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ספר/סרט משנה חיים.

Sirene{John}
לפני 4 חודשים • 3 ביולי 2024
Sirene{John} • 3 ביולי 2024
"האלכימאי", בסביבות חטיבת הביניים, כשעדיין לא הייתה בי מגננת ציניות.
Sirene{John}
Sirene{John} • 3 ביולי 2024
אה, ואולי גם "צעדים" של יז'י קושינסקי קצת אחרי (שכנראה גם תרם ליצירת מגננת הציניות שהזכרתי למעלה).
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
מלכוד 22 / ג'וזף הלר - שינה לחלוטין את איך שחשבתי על עצמי, על העולם, על אנשים אחרים. שיניתי את דעתי על מלא דברים.

הרבה ספרים השפיעו עלי ופתחו לי כיווני מחשבה, אבל זה היחיד שעולה בדעתי שממש גרם לי להרגיש שאני לא מי שהייתי לפניו. מיינד יו, הייתי בת עשרים. זה זמן כזה בחיים שהמוח כל הזמן מתפוצץ והאישיות עוד בתהליך התגבשות.

אז זו התשובה שלי, אבל לדבר על ספרים זה כיף אז הנה עוד כמה שהשפיעו עלי במיוחד:

איש הקוביה / לוק ריינהרט - הספר שהסביר לי למה אני מתחלפת icon_smile.gif

אני ואתה / מרטין בובר - הבסיס לאיך שאני תופסת יחסי אנוש.

אומנות האהבה / אריך פרום - מסביר מה זאת אהבה. סתם, לא בדיוק, אבל כן עוסק בשאלה הזאת. לקחתי ממנו הרבה השראה לחיים הפרטיים שלי.

מאמר תאולוגי מדיני / ברוך שפינוזה - אישר לי שאני צודקת בהכל icon_smile.gif

סודות ההצפנה / סיימון סינג - שינה את איך שאני חושבת על מתמטיקה וגרם לי להתבעס שלא השקעתי בה יותר כשהייתה הזדמנות.

מאמר לוגי-פילוסופי / לודוויג ויטגנשטיין - גרם לי להבין שאני נורא נורא אוהבת פילוסופיה. את רובו לא הבנתי אבל מה שכן הבנתי גרם לי עונג בל יתואר. וגם מה שלא הבנתי איכשהו נהניתי לקרוא ונהניתי מהמאמץ להבין.

אן מאבונלי / לוסי מוד מונטגומרי - הראשון שקראתי מסדרת אן שרלי. קשה להסביר בקצרה כי הוא נגע לליבי בהמון דרכים והמון רבדים. יש מצב שהוא הסיבה שאני כל כך אוהבת לקרוא.

האגדה על הצאר סלטאן / אלכסנדר סרגייביץ' פושקין - הטקסט הראשון שידעתי לדקלם בעל פה. לא חושבת שהתוכן היה לי משמעותי כמו עצם פעולת הקריאה בו - זה הספר שאיתו למדתי לקרוא, ולשנן, ולנתח סיפור, ולהשוות בין סיפורים, ולהשוות בין פרשנויות... קיצר כל מה שאפשר לעשות עם ספרים, ההתנסות הראשונה שלי הייתה איתו.
(אני כבר לא זוכרת אותו בעל פה icon_smile.gif יכולה לצטט רק כמה שורות. אבל בילדות זכרתי ממש את כולו).

חדר המיתות של סאד / יואב רינון - עוסק הרבה בשאלה אם יש ספרות לא מוסרית והאם זה לגיטימי לתרגם וללמוד תוכן של ספרים מחרידים (התשובה שלו היא שכן, לגיטימי ואף רצוי), ומתי כדאי להחרים ספרים, אם בכלל, וכו' וכו'. פתח לי את הראש וגרם לי להרהר ולפתח דיעה על נושאים שאחרת אולי לא הייתי עוצרת לחשוב עליהם. מומלץ לכל מי שיש לו עניין בספרות פורנוגרפית ובהיסטוריה של הצנזורה בספרות. וגם לכל מי שיש לו עניין כלשהו בסאדיזם.

נסחפתי? יש מצב שנסחפתי. טוב נו. לא נורא. לדבר על ספרים זה כיף icon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
Kitty frank
לפני 4 חודשים • 4 ביולי 2024
Kitty frank • 4 ביולי 2024
לא חושבת שהייתי אותו בן אדם בלי השירה של אבידן.
subisubnine
לפני 4 חודשים • 5 ביולי 2024
subisubnine • 5 ביולי 2024
חולית - הספר הכי טוב שקראתי ואקרא!!
FootJunky
FootJunky • 5 ביולי 2024
כוחו של הרגע הזה.
שם נורא לספר נפלא, חובה לכל מי שמתמודד עם מחשבות פולשניות / טורדניות.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 5 ביולי 2024
ורוניקה מחליטה למות, פאולו קואלו. שמדבר על כמה שפיות היא מונח יחסי.

אדם מחפש משמעות, ד"ר ויקטור פרנקל. שמכניס לפרופורציות.

הורים מרעילים, ד"ר סוזן פורווארד. שמאוד מדגים את השפעת ההורים בחיינו, וגם איך להגיב לזה ולהשתחרר מכך היום כבוגר.
שרף אורנים​(אחר)
שרף אורנים​(אחר) • 5 ביולי 2024
האי ברחוב הציפורים של אורי אורלב ז"ל.
אני זוכר שהקריאו את הסיפור בתוכנית לילדים ברדיו, בצהריים. זה היה מהפנט ואח"כ קראתי אותו עוד עשרות פעמים.