קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
11 במרץ 2023
לפני שנה •
11 במרץ 2023
קטלב(מתחלף) • 11 במרץ 2023
ברייה כתב/ה: BlueBear כתב/ה: לכל מחקר יש מי שמממן את המחקר ובעלי אינטרסים. אז אני לוקח בערבון מוגבל את המחקרים האלה ומסתמך בעיקר על השכל הישר והיגיון בריא. חשיבה פרנואידית מדבקת מעצם טיבה. האנשים יכולים לעורר זה אצל זה פחד חזק ובלתי צפוי מבלי להיות מודעים לכך. הכח הלא מודע הזה הוא אחת הסיבות שקל כל-כך להפיץ תאוריות קונספירציה ופחד. כל המחקרים ממומנים ע״י בעלי אינטרסים. גם האינטרס המדעי, להגיע לפתרון הבעיה, או להגיע לפתרון טוב יותר מהפתרון הקיים, הוא אינטרס ממומן.
ההגיון הבריא כלי נפלא, אבל הוא לא יכול להתחרות במחקרים. רגע, ומי מממן את כל המחקרים שמראים שאי אפשר לסמוך על ההגיון הבריא? |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני שנה •
11 במרץ 2023
לפני שנה •
11 במרץ 2023
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 11 במרץ 2023
קטלב כתב/ה: ברייה כתב/ה: BlueBear כתב/ה: לכל מחקר יש מי שמממן את המחקר ובעלי אינטרסים. אז אני לוקח בערבון מוגבל את המחקרים האלה ומסתמך בעיקר על השכל הישר והיגיון בריא. חשיבה פרנואידית מדבקת מעצם טיבה. האנשים יכולים לעורר זה אצל זה פחד חזק ובלתי צפוי מבלי להיות מודעים לכך. הכח הלא מודע הזה הוא אחת הסיבות שקל כל-כך להפיץ תאוריות קונספירציה ופחד. כל המחקרים ממומנים ע״י בעלי אינטרסים. גם האינטרס המדעי, להגיע לפתרון הבעיה, או להגיע לפתרון טוב יותר מהפתרון הקיים, הוא אינטרס ממומן.
ההגיון הבריא כלי נפלא, אבל הוא לא יכול להתחרות במחקרים. רגע, ומי מממן את כל המחקרים שמראים שאי אפשר לסמוך על ההגיון הבריא? יש מחקרים שמוכיחים שאי אפשר לסמוך לחלוטין על ההגיון הבריא? ההגיון הבריא והאינטואיציה לא גוברים על הוכחות מדעיות, אבל הם כלי נחוץ כאשר אנחנו נעים בעולם במהירות שמחייבת לעשות החלטות על סמך חצאי מידע. אם קיים מחקר שמוכיח אחרת, למעלה מאשמח לקרוא אותו. |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
11 במרץ 2023
לפני שנה •
11 במרץ 2023
קטלב(מתחלף) • 11 במרץ 2023
ברייה כתב/ה: קטלב כתב/ה: ברייה כתב/ה: BlueBear כתב/ה: לכל מחקר יש מי שמממן את המחקר ובעלי אינטרסים. אז אני לוקח בערבון מוגבל את המחקרים האלה ומסתמך בעיקר על השכל הישר והיגיון בריא. חשיבה פרנואידית מדבקת מעצם טיבה. האנשים יכולים לעורר זה אצל זה פחד חזק ובלתי צפוי מבלי להיות מודעים לכך. הכח הלא מודע הזה הוא אחת הסיבות שקל כל-כך להפיץ תאוריות קונספירציה ופחד. כל המחקרים ממומנים ע״י בעלי אינטרסים. גם האינטרס המדעי, להגיע לפתרון הבעיה, או להגיע לפתרון טוב יותר מהפתרון הקיים, הוא אינטרס ממומן.
ההגיון הבריא כלי נפלא, אבל הוא לא יכול להתחרות במחקרים. רגע, ומי מממן את כל המחקרים שמראים שאי אפשר לסמוך על ההגיון הבריא? יש מחקרים שמוכיחים שאי אפשר לסמוך לחלוטין על ההגיון הבריא? ההגיון הבריא והאינטואיציה לא גוברים על הוכחות מדעיות, אבל הם כלי נחוץ כאשר אנחנו נעים בעולם במהירות שמחייבת לעשות החלטות על סמך חצאי מידע. אם קיים מחקר שמוכיח אחרת, למעלה מאשמח לקרוא אותו. כן, מדובר בגוף מחקר נרחב מאוד, שמרחף איפושהו בין פסיכולוגיה חברתית לפסיכולוגיה קוגניטיבית, עם קצת השפעות מכלכלה התנהגותית. ועוד נגיעות פה ושם מתחומים מחקריים אחרים. השמות הגדולים בתחום הם דניאל כהנמן, שזכה בפרס הנובל על מחקריו, יחד עם עמיתיו העיקריים, טברסקי וגילוביץ'. שכנראה גם היו חולקים בנובל, אם היו בחיים. אוסף המאמרים שלו, "רציונליות, הוגנות, אושר" תורגם לעברית, והוא קריא להפליא בהנתן שהוא מציג מחקרים אקדמאיים באופן כמעט טהור. לעברית תורגם לא מעט משל דן אריאלי, שגם אם זכה לשם קצת מפוקפק לאחרונה, המחקרים שהוא מצטט לא. ולקריאה ברשת, אפשר לחפש בעיקר "הטיות קוגניטיביות", אם כי תחת הכותרת הזאת יש רק חלק מהמחקר על אי -הרציונליות של בני אדם. וכן, המוח האנושי לחלוטין עבר אופטימיזציה לכיוונים ש-"הם כלי נחוץ כאשר אנחנו נעים בעולם במהירות שמחייבת לעשות החלטות על סמך חצאי מידע". קיצורי דרך קוגניטיביים הם כלי יעיל לשרידה. ועדיין יש לנו מתנגדי חיסונים בעולם. או סתם אנשים דתיים. |
|
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} |
לפני שנה •
11 במרץ 2023
לפני שנה •
11 במרץ 2023
ברייה(שולטת){לא!!!מחפשת} • 11 במרץ 2023
קטלב כתב/ה: וכן, המוח האנושי לחלוטין עבר אופטימיזציה לכיוונים ש-"הם כלי נחוץ כאשר אנחנו נעים בעולם במהירות שמחייבת לעשות החלטות על סמך חצאי מידע". קיצורי דרך קוגניטיביים הם כלי יעיל לשרידה. ועדיין יש לנו מתנגדי חיסונים בעולם. או סתם אנשים דתיים.
אין לי בעיה עם אמונה באל. מבין כל הנוירוזות הקיימות, זאת החביבה מכולן (אמר פרויד). וברצינות — את האמונה באל ניתן למקם בשלב התפתחותי של האדם, לעומת זאת הקונספירציות שייכות לתחום אחר, הן שייכות לפרנויה. לא הייתי מבלבלת בין השניים וגם לא הייתי מתנשאת מעל אף אחד מהמוזכרים. הראשון, כי כאמור מדובר בשלב התפתחותי, והאחרון, כפי שציינתי, מדבק. מה עוד שאין בורח שיסכים שלא רודפים אחריו. אתה לא יודע אילו מבין פחדיך מוצדקים, גם אני לא. |
|
t yaya(נשלט) |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
t yaya(נשלט) • 12 במרץ 2023
עובדות מדעיות- הן אמת צרופה.
אנשי המדע- בשר ודם, כמו כולנו לא חפים מטעויות ועלולים להיות בעלי אינטרסים. כן, החלוק הלבן יכול מאוד להטעות. ולהסתייגות, כמובן שאנשי המדע קידמו אותנו רבות, ומטרת העל שלהם היא ליצור תנאי חיים טובים יותר. אבל... כמה 'תגליות מדעיות' יש שנחתכו בעריכה? לא חסר. מחקרים שונים מתפרסמים ונופלים חדשים לבקרים משל היו ידיעות חדשותיות כאקטואליה ופוליטיקה. ישנם הרבה תחמי מדע שהם בבחינת שטח אפור המשמשות כר נרחב לדעות אישיות, ונותנות לאג'נדות ואינטרסים להתהדר בחותמת מדעית. צריך להשתדל עד כמה שניתן לעשות הבחנה בין תגלית מדעית אמיתית שמקדמת את הנאורות שלנו, לבין 'אמונה במדע'. |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
קטלב(מתחלף) • 12 במרץ 2023
t yaya כתב/ה: עובדות מדעיות- הן אמת צרופה.
אנשי המדע- בשר ודם, כמו כולנו לא חפים מטעויות ועלולים להיות בעלי אינטרסים. כן, החלוק הלבן יכול מאוד להטעות. ולהסתייגות, כמובן שאנשי המדע קידמו אותנו רבות, ומטרת העל שלהם היא ליצור תנאי חיים טובים יותר. אבל... כמה 'תגליות מדעיות' יש שנחתכו בעריכה? לא חסר. מחקרים שונים מתפרסמים ונופלים חדשים לבקרים משל היו ידיעות חדשותיות כאקטואליה ופוליטיקה. ישנם הרבה תחמי מדע שהם בבחינת שטח אפור המשמשות כר נרחב לדעות אישיות, ונותנות לאג'נדות ואינטרסים להתהדר בחותמת מדעית. צריך להשתדל עד כמה שניתן לעשות הבחנה בין תגלית מדעית אמיתית שמקדמת את הנאורות שלנו, לבין 'אמונה במדע'. מה שכתבת מסקרן. אילו תגליות מדעיות מקדמות את הנאורות שלך? כי אני חייב להודות שאני לא רואה קשר בין תגליות מדעיות לנאורות. נאורות היא פילוסופיה. היא מוסר מתקדם יותר. ובאמת שאני לא מזלזל בנאורות שלך - נאורות זה טוב - אבל מה הקשר בינה למדע? |
|
t yaya(נשלט) |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
קטלב כתב/ה: t yaya כתב/ה: עובדות מדעיות- הן אמת צרופה.
אנשי המדע- בשר ודם, כמו כולנו לא חפים מטעויות ועלולים להיות בעלי אינטרסים. כן, החלוק הלבן יכול מאוד להטעות. ולהסתייגות, כמובן שאנשי המדע קידמו אותנו רבות, ומטרת העל שלהם היא ליצור תנאי חיים טובים יותר. אבל... כמה 'תגליות מדעיות' יש שנחתכו בעריכה? לא חסר. מחקרים שונים מתפרסמים ונופלים חדשים לבקרים משל היו ידיעות חדשותיות כאקטואליה ופוליטיקה. ישנם הרבה תחמי מדע שהם בבחינת שטח אפור המשמשות כר נרחב לדעות אישיות, ונותנות לאג'נדות ואינטרסים להתהדר בחותמת מדעית. צריך להשתדל עד כמה שניתן לעשות הבחנה בין תגלית מדעית אמיתית שמקדמת את הנאורות שלנו, לבין 'אמונה במדע'. מה שכתבת מסקרן. אילו תגליות מדעיות מקדמות את הנאורות שלך? כי אני חייב להודות שאני לא רואה קשר בין תגליות מדעיות לנאורות. נאורות היא פילוסופיה. היא מוסר מתקדם יותר. ובאמת שאני לא מזלזל בנאורות שלך - נאורות זה טוב - אבל מה הקשר בינה למדע? ככל שאתה משכיל יותר, אתה נאור יותר - כך טוענים |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
קטלב(מתחלף) • 12 במרץ 2023
t yaya כתב/ה: קטלב כתב/ה: t yaya כתב/ה: עובדות מדעיות- הן אמת צרופה.
אנשי המדע- בשר ודם, כמו כולנו לא חפים מטעויות ועלולים להיות בעלי אינטרסים. כן, החלוק הלבן יכול מאוד להטעות. ולהסתייגות, כמובן שאנשי המדע קידמו אותנו רבות, ומטרת העל שלהם היא ליצור תנאי חיים טובים יותר. אבל... כמה 'תגליות מדעיות' יש שנחתכו בעריכה? לא חסר. מחקרים שונים מתפרסמים ונופלים חדשים לבקרים משל היו ידיעות חדשותיות כאקטואליה ופוליטיקה. ישנם הרבה תחמי מדע שהם בבחינת שטח אפור המשמשות כר נרחב לדעות אישיות, ונותנות לאג'נדות ואינטרסים להתהדר בחותמת מדעית. צריך להשתדל עד כמה שניתן לעשות הבחנה בין תגלית מדעית אמיתית שמקדמת את הנאורות שלנו, לבין 'אמונה במדע'. מה שכתבת מסקרן. אילו תגליות מדעיות מקדמות את הנאורות שלך? כי אני חייב להודות שאני לא רואה קשר בין תגליות מדעיות לנאורות. נאורות היא פילוסופיה. היא מוסר מתקדם יותר. ובאמת שאני לא מזלזל בנאורות שלך - נאורות זה טוב - אבל מה הקשר בינה למדע? ככל שאתה משכיל יותר, אתה נאור יותר - כך טוענים יש מחקרים שמוכיחים את זה? |
|
t yaya(נשלט) |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
קטלב כתב/ה: t yaya כתב/ה: קטלב כתב/ה: t yaya כתב/ה: עובדות מדעיות- הן אמת צרופה.
אנשי המדע- בשר ודם, כמו כולנו לא חפים מטעויות ועלולים להיות בעלי אינטרסים. כן, החלוק הלבן יכול מאוד להטעות. ולהסתייגות, כמובן שאנשי המדע קידמו אותנו רבות, ומטרת העל שלהם היא ליצור תנאי חיים טובים יותר. אבל... כמה 'תגליות מדעיות' יש שנחתכו בעריכה? לא חסר. מחקרים שונים מתפרסמים ונופלים חדשים לבקרים משל היו ידיעות חדשותיות כאקטואליה ופוליטיקה. ישנם הרבה תחמי מדע שהם בבחינת שטח אפור המשמשות כר נרחב לדעות אישיות, ונותנות לאג'נדות ואינטרסים להתהדר בחותמת מדעית. צריך להשתדל עד כמה שניתן לעשות הבחנה בין תגלית מדעית אמיתית שמקדמת את הנאורות שלנו, לבין 'אמונה במדע'. מה שכתבת מסקרן. אילו תגליות מדעיות מקדמות את הנאורות שלך? כי אני חייב להודות שאני לא רואה קשר בין תגליות מדעיות לנאורות. נאורות היא פילוסופיה. היא מוסר מתקדם יותר. ובאמת שאני לא מזלזל בנאורות שלך - נאורות זה טוב - אבל מה הקשר בינה למדע? ככל שאתה משכיל יותר, אתה נאור יותר - כך טוענים יש מחקרים שמוכיחים את זה? האמת שלא יודע, אני נתקלתי בזה בתור 'מוסכמה', וזה היה נראה נכון במידה בעיני. (חחח דחקת אותי למחשבה: לו היה כזה מחקר, הייתי מקבל אותו? אוקי, עדיף לא להתחפר). אבל מהשאלה שלך אני יכול להניח שעם שאר הטענות הסכמת? |
|
bondman(נשלט){FLR} |
לפני שנה •
12 במרץ 2023
לפני שנה •
12 במרץ 2023
bondman(נשלט){FLR} • 12 במרץ 2023
ככל שמידת הנעליים שלך גדולה יותר, אתה תדע יותר חשבון….
|
|