|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
Re: מחיקת שיחות פתאומית בטלגרם
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
Lady Hightower(נשלטת) • 30 במאי 2025
צור איתן כתב/ה: איך ולמה זה נהיה לגיטימי?
אדם משקיע בשיחה עם צד שני. ודאי שהצד השני יכול להחליט שלא מתאים לו להמשיך, אבל לא מצופה לומר את זה? להיפרד בנימוס? איפה האנושיות? זה כל כך לא מכבד ונותן הרגשה רעה. יצא לי לחוות את זה כמה פעמים וגם להבין שאני לא היחיד שחווה את זה. אז החלטתי בסוף לפתוח את זה כאן. וואו, לאן לקחת אותי. לפני כשלושה שבועות זה קרה לי בדיוק, מישהו שהתכתבתי איתו ארוכות, בתקופות שונות. מוצאים זה את זו. הוא היה ההשראה לשני פוסטים שונים בבלוג שלי. עברנו בסופו של דבר לטלגרם ללא כוונה להיפגש. בין השאר רציתי לעבור פלטפורמה כי השיחות פה בצ'אט היו נמחקות מן הסתם, ואני תמיד אוהבת לעבור שוב על התכתבויות נעימות, גם אם זה משהו שנגמר. היו לנו שני ערבים של שיחות עמוקות, אינטנסיביות, מרגשות. פתאום אחרי איזה 4 שעות של שיחה, בשעה מאוחרת ממש, כשתי דקות אחרי ההודעה האחרונה שלו הוא פתאום שולח לי, אני לא יכול להמשיך, אני לא אהיה כאן זמן מה. ולפני שאני מספיקה להגיב משהו, אני רואה את השיחה נמחקת לנגד עיניי. לקח לי איזו דקה לצאת מההלם ולהפסיק לבהות במסך. וזה עוד מישהו שעשה עליי רושם של מישהו מאופק, מיושב בדעתו, בוגר. כמו שכבר נאמר פה, לקחת ממני את כל מה שהיה בשיחה הזאת זה דבר מסריח לעשות. למה למחוק גם אצלי? אציין שלא היו בשיחות שום תמונות או מידע קונקרטי שהייתי יכולה להשתמש בהם נגדו אם הייתי רוצה/מסוגלת. אגב זה קרה לי גם לפני זמן מה עם מישהו אחר, אבל זה היה קשר שהגיע ל"פיצוץ" אז במקרה זה אפשר לפחות להבין אותו (בסוף יישרנו את ההדורים ונפרדנו יפה). אבל במקרה הזה - אני עדיין תוהה. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
Lady Hightower(נשלטת) • 30 במאי 2025
הבדואי מהדרום כתב/ה: בוחר למחוק את השיחות, לא מתוך מחיקה של מה שהיה אלא דווקא מתוך כבוד למה שזה היה.
הקשר הסתיים, וכל שורה שם ספוגה בזיכרונות, מילים ומגע שכבר לא שייכים להווה. זה עוזר לשחרר, להמשיך הלאה בראש נקי ובלב שלם. לא כי אני מתכחש, אלא כי אני מבין שמותר לי להניח את מה שכבר לא שלי אני חושבת שמדברים פה בעיקר על האופציה של *מחיקה גם אצל הצד השני*. ברור שלמחוק לעצמך זו זכותך המלאה. |
|
|
| Shish(שולטת) |
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
Shish(שולטת) • 30 במאי 2025
Lady Hightower כתב/ה: הבדואי מהדרום כתב/ה: בוחר למחוק את השיחות, לא מתוך מחיקה של מה שהיה אלא דווקא מתוך כבוד למה שזה היה.
הקשר הסתיים, וכל שורה שם ספוגה בזיכרונות, מילים ומגע שכבר לא שייכים להווה. זה עוזר לשחרר, להמשיך הלאה בראש נקי ובלב שלם. לא כי אני מתכחש, אלא כי אני מבין שמותר לי להניח את מה שכבר לא שלי אני חושבת שמדברים פה בעיקר על האופציה של *מחיקה גם אצל הצד השני*. ברור שלמחוק לעצמך זו זכותך המלאה. פותח הדיון התנסח בצורה שגרמה לי לחשוב על גוסטינג מהיר, שעות, ימים, בדיוק מספיק זמן לגלות עניין או חוסר עניין. אני חצי דרך לקיטי, ואני לא בתרעומת על מי שמחק את השיחה, חד או דו צדדית, כי כמה כבר "השקעתי" שארגיש שנלקח ממני... זה נסיון כושל להיכרות וזה הכל. עדיף לדעתי לגמור את זה מילולית וברור, אם לא מצליחים נחמד, אבל זה כבר עניין של כמה בנוח אתה מרגיש לדבר. יש הרבה אנשים שלא, ועם איך שהעולם (ובעיקר עולם ההיכרויות) מתנהל, אז כנראה שכן, זו נהפכה לנורמה המכוערת החדשה. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
LoveBeingAlone(לא בעסק) • 30 במאי 2025
הבדואי מהדרום כתב/ה: בוחר למחוק את השיחות, לא מתוך מחיקה של מה שהיה אלא דווקא מתוך כבוד למה שזה היה.
הקשר הסתיים, וכל שורה שם ספוגה בזיכרונות, מילים ומגע שכבר לא שייכים להווה. זה עוזר לשחרר, להמשיך הלאה בראש נקי ובלב שלם. לא כי אני מתכחש, אלא כי אני מבין שמותר לי להניח את מה שכבר לא שלי ברור, לך מותר... אבל מה עם הצד השני? שרוצה לזכור אותך? בהודעות, בחיוך? לזכור אותך לחיובי ולא לשלילי? מה איתם? |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
Mazzikin(מתחלפת) • 30 במאי 2025
אני מעדיפה למחוק בידיעה שהקשר נגמר.
לא מעוניינת לקחת חלק אצל מי שלא רלוונטי לחיים שלי ואני לא לשלהם. אם זה קשר משמעותי, אפשר להתקשר או לפנות שוב. אין לי בעיה גם שימחקו שיחה איתי אם רואים לנכון. זה מגבש לי את העמדה בה אני נמצאת מולם ואני לא רואה סיבה להתעכב על זה ובטח שלא לבכות או להתייאש בגלל זה. כשמדובר באדם זר עוד יותר. למי אכפת. עוד פיקסלים שמתפנים במסך |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לבנדר-(מתחלפת) • 30 במאי 2025
מה עם אנשים שמוחקים הודעות עוד לפני שקראת?
|
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
דומידוס אבא(שולט) • 30 במאי 2025
אחד הדברים המעצבנים.
לפני כשנתיים נשלט שלי החליט שהוא מוחק עצמאית את הכל, אבל ברור היה לי שלא הייתה לזה שום סיבה ממשהו שאני עשיתי. חשבתי בהתחלה, טוב אין כבר מה לעשות איתו, אבל בכל זאת רציתי לעשות פרידה מנומסת, אז התגברתי על האגו ושלחתי לו הודעה שבה ציינתי שהבנתי מהעובדה שהוא מחק את כל ההתכתבות שהוא מבקש לסיים את הקשר. ציינתי בצורה פשוטה שאני לא כל כך מבין מה מנע ממנו לכתוב לי בצורה יפה שלום, שלחתי את ההודעה וחשבתי שבזה הסתיים חלק זה שלי איתו ואפשר להתקדם הלאה. יומיים ללא מענה, ופתאום הנשלט שלח הודעה. בהודעה הוא התנצל שהוא עשה את זה אבל החשש הגדול שלו היה שבני הבית שלו ייכנסו לו למכשיר ויצפו בהתכתבות. על סיבה כזו לא כל כך חשבתי, שמחתי שהוא ראה לנכון צורך להסביר. בזכות ההסבר המשכנו הלאה עם הסכמה של מחיקה בכל יום. הדברים שבו לניהול תקין ובזה מבחינתי תם העניין. מכאן למדתי כמה דברים. ראשית לעיתים יש סיבות שלא ידועות לנו והם מצויים בידיעת הצד השני - שברוב המקרים ההתחלתיים אנחנו בכלל לא מכירים אותו ואת המגבלות וגבולות הסיכון שלו. שנית, לעיתים הצד השני יכול לתת לנו הסבר לו היינו מבקשים הסבר שכזה. שלישית, שלעיתים הצד השני הוא מגעיל ובאמת לא אכםת לו מהרגשות שלנו. מאחל לך מעכשיו רק חוויות טובות. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
masoul • 30 במאי 2025
דומידוס אבא כתב/ה: אחד הדברים המעצבנים.
לפני כשנתיים נשלט שלי החליט שהוא מוחק עצמאית את הכל, אבל ברור היה לי שלא הייתה לזה שום סיבה ממשהו שאני עשיתי. הוא התנצל שהוא עשה את זה אבל החשש הגדול שלו היה שבני הבית שלו ייכנסו לו למכשיר ויצפו בהתכתבות. לכן הוא מחק את השיח גם אצלך? הוא חשש שבני ביתו יגיעו אליך ויקראו אצלך את השיחות שלו? לא יכל למחוק רק אצלו? באמת? ועוד... לא יכל לשלוח הודעה קצרה, "מתנצל, אבל יש לי חשש ממשי שיכנסו לטלפון שלי ויקראו, לכן מוחק, תודה על ההבנה" קרה משהו שלא איפשרה לו את העשר שניות הודעה הזו לפני שהוא מוחק? לפעמים הסיפור והשקר עוד יותר גרועים מהמעשה עצמו. אבל מה אפשר לצפות ממי שאין לו בעיה למחוק את השיחות שלי, שאני ניהלתי, מהטלפון שלי? רק כי הוא יכול. לצערי גם לי מחקו שיחות ממש מול הפנים בלי התראה ובלי סיבה ממשית. וכן זה חצוף וזה מזלזל וזה לא הוגן וזה לוקח משהו ששלי וזורק אותו לפח. ואני אחליט כמה המשהו הזה שווה לי, לא אף אחד אחר. אני אחליט עם השתי שורות או שבועיים התכתבות אינטנסיבית יקרים לליבי או לא. אף אחד אחר לא יכול להחליט על כך. זה לקחת משהו ששייך למישהו אחר, שיח במקרה הזה, ולזרוק אותו לפח. לנצח. מכוער ברמות. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 30 במאי 2025
חשבתי שכל הקטע בטלגרם זה שאפשר למחוק שיחות. חשבתי שהסיבה שאנשים רוצים להתכתב דווקא בטלגרם זה בשביל שלא יישארו עקבות. ובהתאם, עצם זה שהסכמתי לשיחה בטלגרם, מראש אומר שאני מבינה שאולי ימחקו לי.
לא? או שלא הבנתי את הקונספט? גם אני ממש שונאת שמוחקים שיחות בלי להגיד. פשוט חשבתי שספציפית בטלגרם זה בחוקי הפורמט. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
לפני 7 חודשים •
30 במאי 2025
דיפ(נשלט) • 30 במאי 2025
בעיני יש סייג, אם הקשר פוסק מסיבות כאלה או אחרות בעיני לגיטימי למחוק אחרי תקופת זמן כלשהי. יש סקסטינג שלא נוח לי שנמצא אצל מישהו שכבר לא בקשר שכזה איתי, בין אם אלו "זכרונות" או לא.
|
|
|