|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
Kitty frank • 1 ביוני 2025
מאסול, יש לי הצעה מוסרית אליך. אולי דווקא הכי ''להיות אדם'' זה גם להבין את ההקשר שבתוכו אתה פועל. נניח שמתמסרים לדיכוטומיה שנוצרה כאן, לא כי היא אמת, אלא ככלי רטורי
רע, מחיקת שיחות, סדום, טלגרם, ''לא איש'' טוב, לא למחוק שיחות, ווצאפ, ''איש''. אולי דווקא שלב מתוחכם יותר של הקבוצה השניה, זה להכיר שלפעמים אנשים מוצאים את עצמם בקבוצה הראשונה. הטהרנות הזו מושכת, אבך בסוף כול אידיאולוגיה טהרנית יפה יש קלאש בלתי נסבל עם המציאות שמייצר עוד כאוס. גם בדברים הגדולים (משיחיות, קומוניזם, נאציזם, וכן), אבל גם בדברים העדינים, כמו לנסות להיות כל הזמן איש טוב ואז לתפרק על מישהו, או לדמיין שהגבר שלך מושלם באמת, או לצפות מחברים שיהיו רק הוגנים ולהיעלם להם או להיפגע קשות כשהם לא. ת'ה מבין אותי? |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
masoul • 1 ביוני 2025
Kitty frank כתב/ה: מאסול, יש לי הצעה מוסרית אליך. אולי דווקא הכי ''להיות אדם'' זה גם להבין את ההקשר שבתוכו אתה פועל. נניח שמתמסרים לדיכוטומיה שנוצרה כאן, לא כי היא אמת, אלא ככלי רטורי
רע, מחיקת שיחות, סדום, טלגרם, ''לא איש'' טוב, לא למחוק שיחות, ווצאפ, ''איש''. אולי דווקא שלב מתוחכם יותר של הקבוצה השניה, זה להכיר שלפעמים אנשים מוצאים את עצמם בקבוצה הראשונה. הטהרנות הזו מושכת, אבך בסוף כול אידיאולוגיה טהרנית יפה יש קלאש בלתי נסבל עם המציאות שמייצר עוד כאוס. גם בדברים הגדולים (משיחיות, קומוניזם, נאציזם, וכן), אבל גם בדברים העדינים, כמו לנסות להיות כל הזמן איש טוב ואז לתפרק על מישהו, או לדמיין שהגבר שלך מושלם באמת, או לצפות מחברים שיהיו רק הוגנים ולהיעלם להם או להיפגע קשות כשהם לא. ת'ה מבין אותי? אני מבין אותך קיטי, מבין אבל לא מסכים. ואנחנו קצת סוטים מנושא השרשור, גם בתגובה לסנטוריון וגם בתגובה אליך. אבל לפני זה, אל תתמסרי לדיכוטומיה ככלי רטורי, פשוט אל תעשי את זה, ראי בדוגמאות מה שהן, דוגמאות, שנועדו לחדד ולהסביר דברים, לא מעבר. נדמה לי שאת מבינה את הקונספציה ומבינה שלא קראתי למי שמוחק הודעות בטלגרם "לא איש" וגם אל תבלבלי בין טהרנות ( סורי, אני הכי רחוק בעולם מלהיות טהרן ) לבין אידיאלים. טהרנות היא לא אידיאל. במקום שאין איש- תהיה איש. זה דווקא כן אידיאל, האידיאל הזה אומר, תעשה טוב, תשפיע טוב, גם במקום שזה לא כך מקובל בו. זה קיטי יקרה. אידיאל, שלפעמים מצליחים יותר לחיות על פיו, לפעמים פחות. זו לא טהרנות. אל תתבלבלי. ולסיפא שלך, אנא, אל תשלחי עלי מה שנחזה להיות חוויות לא מוצלחת שלך בנסיון שלך להיות טוב. ועוד יותר, השאיפה להיות אדם, אדם טוב, היא עבורי, עבור עצמי, לא עבור קבלת שכר מאחרים, לא עבור כך שמישהו ינהג בי באותה הדרך ומידה כנגד מידה. מי כמוני יודע שלפעמים הטוב לא נענה ובמקום טוב חוזר אליך רע. השאיפה להיות אדם טוב, שמשפיע טוב, היא אך ורק על מנת להסתכל במראה בבוקר ולראות מישהו טוב שם. רק עבור הידיעה מי אני. ולסיום שלי, בתוך עמי אני חי, עם טלגרם, ועם אנשים שמוחקים שיחות מידי פעם ונעלמים מידי פעם. זו אכן המציאות, וגם במציאות הזו, אני משתדל להיות ( כאן, כרגע ורק כאן ורק כרגע ) קול קורא שאומר אפשר לעשות את זה טוב יותר, אנושי יותר, הוגן יותר, פוגע פחות. מי שירצה יקח את הדברים, מי שלא, לא. חג שמח. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
CTAC DM(שולט) • 1 ביוני 2025
אני פשוט חוסם אותם, אין צורך שיפנו שוב.
מי שלא יודע להחזיק שיחה וחושב שמחיקה זאת סוג של נקמה, דרך להחזיר בעזרת מחיקה - לא מגיע לו/לה את השיחה איתי, אז לפי דעתי לא צריך שיקבל פניות וזמן וממני בפעם השנייה. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
סנטוריון • 1 ביוני 2025
masoul כתב/ה: אתה טוען, בסדום, תתנהג כמו בסדום. ככה כולם מתנהגים שם, זה הסטנדרטים. תתאים את עצמך. עדיין לא ענית לשאלה שלי: עם איזה חלק בהסבר שלי אתה לא מסכים? 1. האם אתה טוען שאין אנשים רעים בעולם? 2. האם אתה טוען שמעטה האנונימיות בטלגרם לא מושך אותם בכמויות? 3. האם אתה מתכחש לאינספור העדויות שפורסמו בכלוב על "שולטים" לכאורה (ואחרים, ואחרות) שחולקים פרטים של נשלטות? צילומי מסך? תמונות? (ולא אשתף פה במקרים להם הייתי עד באופן אישי לצערי) או שאתה מבין ומסכים עם ההסבר, אבל בגלל שלך קצת לא נעים שמוחקים לך שיחות במדיום שבו מלכתחילה חלק מהמהות היא אנונימיות ומחיקת שיחות דו-צדדית, אז שאר האנשים שבחרו בו (בדיוק מהסיבה הזאת) צריכים פשוט לחשוף את הבטן הרכה שלהם ולתת לזרים מוחלטים ללא פנים ושם לעשות במידע המאד-אישי שלהם כרצונם? |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
masoul • 1 ביוני 2025
סנטוריון כתב/ה: masoul כתב/ה: אתה טוען, בסדום, תתנהג כמו בסדום. ככה כולם מתנהגים שם, זה הסטנדרטים. תתאים את עצמך. עדיין לא ענית לשאלה שלי: עם איזה חלק בהסבר שלי אתה לא מסכים? 1. האם אתה טוען שאין אנשים רעים בעולם? 2. האם אתה טוען שמעטה האנונימיות בטלגרם לא מושך אותם בכמויות? 3. האם אתה מתכחש לאינספור העדויות שפורסמו בכלוב על "שולטים" לכאורה (ואחרים, ואחרות) שחולקים פרטים של נשלטות? צילומי מסך? תמונות? (ולא אשתף פה במקרים להם הייתי עד באופן אישי לצערי) או שאתה מבין ומסכים עם ההסבר, אבל בגלל שלך קצת לא נעים שמוחקים לך שיחות במדיום שבו מלכתחילה חלק מהמהות היא אנונימיות ומחיקת שיחות דו-צדדית, אז שאר האנשים שבחרו בו (בדיוק מהסיבה הזאת) צריכים פשוט לחשוף את הבטן הרכה שלהם ולתת לזרים מוחלטים ללא פנים ושם לעשות במידע המאד-אישי שלהם כרצונם? צר לי סנטוריון שאתה לא מבין את התשובה שלי לשאלה שלך, היא אכן לא ישירה ולא בתלם שאתה מנסה להתוות, אלא עקרונית וממנה אפשר להשליך גם על נושא הטלגרם. בעצם, מקריאה אותך לאורך השנים, בטוחני שזה ביכולות שלך דווקא כן להבין. תמוהה. צר לי גם שאתה מייחס לי כוונות ( בגלל שלך קצת לא נעים שמוחקים לך... ) ועוד יותר מכך מייחס לי איזו אגואיסטיות שבגלל שלי לא נעים משהו אחרים צריכים לנהוג כך או אחרת. זה כמובן עיוות של הדברים שאני אומר, ואומר בבהירות רבה. נדמה לי שכשאתה מתעלם מהאמירות שלי, ולאחר מכן מייחס לי כוונות שלא היו ולא נבראו, זה לא משאיר הרבה מקום לאיזה שהוא דיון פורה. דגש על פורה. נשאר באי הסכמה זו. וגם לך, בברכת חג שמח וקיץ נעים. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 1 ביוני 2025
מחקתי פעם אחת דו צדדית התכתבות בטלגרם, וזה היה אחרי שהודעתי לצד השני על כוונתי לעשות זאת אחרי שיחת סגירת קצוות.
הרגשתי שלא שמגיעה לו הזכות לחזור ולהנות מתוכן השיחות שלנו לאור האופן שבו האינטרקציה הסתיימה. השתמשתי בפוזיציה שלי בקשר כדי להכתיב את זה, והעובדה שיידעתי על כך מראש הופכת את זה מבחינתי לתקין וקביל ועונה לסטנדרט האנושי והבינאישי שלי. |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
כחש(נשלטת) • 1 ביוני 2025
אני יכולה להבין את האמוציה כי זה באמת יכול להיות לא נעים, אבל מזה ועד להגדיר את המעשה כאלים ולא אנושי.. פחות.
בעיניי זה תלוי במצב: אם זו התכתבות שלא זורמת עם מישהו זר- אין בכלל דיון, בעיניי זה לגיטימי למחוק לשני הצדדים ולקחת שליטה על מי מורשה להיות חשוף אליי. אם הוא נעלב מזה, זו הבעיה שלו ואמליץ לו להפסיק להיות כזה רגיש ולקחת דברים באופן אישי. זה לא. אם זו התכתבות שעדיין לא הבשילה למשהו מחייב אבל שכן כללה איזושהי התפתחות אינטימית ומעורבות רגשית- אולי זה פחות נעים, אבל בעיניי עדיין בזכותו של אחד הצדדים להחליט. אנחנו במרחב שכולל בתוכו מיניות ותכנים לא ״רגילים״. אם זו בחירה בין הפרטיות שלי לבין הרגשות של הצד השני, אני אבחר בפרטיות שלי, גם אם זה מייצר אי נעימות. זה באמת לא נעים, אבל אני רוצה לבחור להאמין שיש אנשים עם תודעה קצת יותר רחבה שיוכלו להכיל את אי הנעימות מתוך הבנה לפשר הבחירה. אם זו התכתבות שהיא חלק ממערכת יחסים שכבר הבשילה למשהו- בעיניי, הביקורת תקפה גם אם ההתכתבות היא בפלטפורמה שאנונימיות ומחיקת הודעות היא חלק עיקרי מהקסם שלה. בזה, כן יש מקום לציפייה של התנהגות ״אנושית״ שכוללת אי מחיקה של זכרונות (בהנחה כמובן ששני הצדדים נורמאליים ואין ״סכנה״ בלהשאיר את ההתכתבות לצד השני). |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
JustNobody • 1 ביוני 2025
dominica כתב/ה: יש שולטים שמשתמשים בזה ככלי ענישה/חינוך, אבל זה גזלייטינג לכל דבר, אלימות מכוערת ופתטי בגדול
אומיגאד איזה פלאשבק עשית לי ל"שולט" שזעם על זה שלא הייתי 100% צייתנית לשביעות רצונו, אז מחק את השיחה לחלוטין ואחרי שעה אמר לי "מקווה שהפנמת את העונש" ובלה בלה בלה מזעזע |
|
|
| Bonnie Ray |
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
Re: מחיקת שיחות פתאומית בטלגרם
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
Bonnie Ray • 1 ביוני 2025
צור איתן כתב/ה: איך ולמה זה נהיה לגיטימי?
אדם משקיע בשיחה עם צד שני. ודאי שהצד השני יכול להחליט שלא מתאים לו להמשיך, אבל לא מצופה לומר את זה? להיפרד בנימוס? איפה האנושיות? זה כל כך לא מכבד ונותן הרגשה רעה. יצא לי לחוות את זה כמה פעמים וגם להבין שאני לא היחיד שחווה את זה. אז החלטתי בסוף לפתוח את זה כאן. תראה ספציפית אתה ממש נדיר וחמוד אבל לא כולן רואות את זה אני מחקתי לאחרונה שיחה ככה עם מישהו שלא בא לי בטוב, עורר בי תחושה לא נעימה ולא היה לי כוח להסביר מה מפריע לי |
|
|
|
|
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
לפני 7 חודשים •
1 ביוני 2025
bigdawg(נשלט) • 1 ביוני 2025
מחקה, לא מחקה. שתעשה מה שהיא רוצה, לא אכפת לי.
אומר לה בלב תודה שהבהירה לי איפה אנחנו עומדים, מתקדם, וכבר שכחתי איך קוראים לה. הכל טוב. לא צריך לעשות דרמה מכל שטות שמישהי עושה או אומרת. #grow_a_pair |
|
|