|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Master Bruce{©} • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: Master Bruce כתב/ה: לכתוב את המשפט "למה את מקשרת בין אנרגיה אלימה לאנרגיה מינית" בכלוב, מכל המקומות, זה מעניין. אתה באמת לא יודע להבחין בין אלימות גרידא כדפוס מחשבתי/אישיותי לבין אלימות משחקית כחלק מגירוי מיני?
אגב, חוסר יכולת בהבחנה הזו היא סממן אוטיסטי שמחזק את הטענה שלי. את באמת לא יודעת לקרוא? אגב, להגיב על טקסט בלי קשר למה שאשכרה כתוב בו, זה סממן אוטיסטי? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Gordweil(נשלט) • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: Curious B כתב/ה: Into כתב/ה: Gordweil כתב/ה: אני מאוד מעריך את התגובות החמות!
זה לא השרשור שלך די להשתלטהנושא של אוטיזם ובדס"מ הוא מאוד חשוב עבורי, ואני מנסה להיות מודע לקשיים ולהתמודדות שלי בספקטרום, לצד המסע שלי בעולם הבדס"מי. כן, יש טעויות ויש מקרים שאני מתקשה איתם, אבל אני מאוד שמח שאני עושה את המסע הזה, ואני זוכה להכיר הרבה אנשים מדהימים ולומד להתפתח מבחינה אישית, חברתית, תקשורתית, והתנהגותית. חחח ליטרלי כל הנוירוטיפיקלים מדברים פה על משהו שאין להם שוםםםםםם מושג לגביו (אלא אם כן אתם בני משפחה/מטפלים של אנשים על הספקטרום האוטיסטי) וכשהבן אדם הראשון שהוא אשכרה חלק מהאוכלוסיה הזאת מגיב, את מנסה להשתיק אותו? צ'אט, הדגם לי מהי פטרונות ב. התגובה הראשונה שלו הייתה לעניין וטובה. אחכ הוא התחיל לחזור על עצמו ולהפוך את השרשור ליומנו האישי, זו לא מטרת הדיון, בשביל זה יש בלוג או שיפתח שרשור משלו. ג. אני לא מנסה להשתיק אותו כאוטיסט, אני מנסה להשתיק אדם שמשתלט על שרשור שנועד לדון בנושא כללי והופך אותו לדיון על שלל חוויותיו האישיות, בכמה תגובות נפרדות. אם את בוחרת להתייחס אליו רק בתור האבחון שלו כאוטיסט, ולא כאדם, זו בחירה שלך. אני ממש מתנצל אם זה היה נראה שהתכוונתי "לשלוט" על הדיון. זוהי לא הייתה הכוונה שלי. אני ניסיתי להעביר את התחושות שלי על הסוגייה הזו כאדם בספקטרום האוטיסט, ולא הייתה לי שום כוונה לנסות לסטות ממנו או להפוכו ל"יומן האישי" שלי. חשבתי גם להוסיף "תודה" לכל מי שהגיב לי באופן חיובי. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Kitty frank • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: בהצלחה!
תודה חיים בלב. נראה שאת במקום מאוד מאוזן ושליו. העצות שלך מאוד משמעותיות ופגעו לי עמוק בלב. חשבת אולי לכתוב פוסטים בלי רווחים בפייסבוק? שת''פ עם גרושתו של שולי רנד? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Kitty frank • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: Master Bruce כתב/ה: לכתוב את המשפט "למה את מקשרת בין אנרגיה אלימה לאנרגיה מינית" בכלוב, מכל המקומות, זה מעניין. אתה באמת לא יודע להבחין בין אלימות גרידא כדפוס מחשבתי/אישיותי לבין אלימות משחקית כחלק מגירוי מיני?
אגב, חוסר יכולת בהבחנה הזו היא סממן אוטיסטי שמחזק את הטענה שלי. סורי, אבל אם כבר זה רק מחזק את הטענה שלי שאת קצת אוטיסטית. המחשבה שיש קו ברור של שחור ולבן, טוב ורע, כללים ברורים שאם תפעלי עלפיהם העולם יהיה מוגן ומסודר -- זו אחת התכונות הכי חזקות בסוגי האישיות האלו. אוטיזם זה לא איזה קלולסיות כללית, זו פשוט מחשבה תבניתית מאוד. למשל לא להבין איך חוויות אישיות הן חלק משיחה שאת מכוונת שתהייה על כללים בעולם. כאילו, רצית שיחה מסוג א', ובני אדם בטבעיות לוקחים אותה למקום ב' ולא ייתכן, כי זה הרי לא מה שהוגדר. העולם באפורים, המציאות מורכבת. כל מני אנשים מנסים לעשות בו סדר בדרכים שונות. אוטיזם זה אנשים עם דחיפות יותר גדולה בזה, וסאדו זה סוג של פורקן. יש פה התאמה ולכן סבירות גדולה לחפיפה. זה בסדר ש''צריך'' אנשים מושלמים כדי לעשות סאדו ''מושלם'' שאף אחד לא נפגע בו. אבל הנה קטע, אם אף אחד לא נפגע זה לא סאדו. ובתור אנשים שמתחרמנים מלפגוע ולהיפגע (רחמנא ליצלן!), ההיררכיה עושה לנו בזה סדר. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
ArchAngel(שולטת) • 6 בינו׳ 2026
דעתי, בגדול, היא שאין בעיה עם קשרים בין בני זוג שיש ביניהם פערים. בין אם מדובר בפער גיל גדול, פער כלכלי, או מוגבלות של אחד הצדדים.
כי זה בפני עצמו לא הופך את זה לנצלני. יכול להיות שאותם אנשים התחברו למרות הפערים. או שהם גילו אותם בדיעבד מרוב שהם לא היו בולטים לעין. נניח אם הכרתי במסגרת חברתית מישהו שהתסבר שבקושי יש לו כסף, או הכרתי בבר גבר שהתסבר צעיר ממני בעשור או התכתבתי בכלוב עם בחור שהייתה לי איתו שיחה מרתקת ואז מסתבר שהוא אוטיסט בתפקוד גבוה. זה הופך נצלני כשיש דפוס של אדם שמחפש אקטיבית מישהו שיהיה צעיר ממנו משמעותית, או בעל מוגבלות, או נזקק. באופן טבעי אנשים מחפשים מישהו ברמת תפקוד, עצמאות ותובנה זהה לשלהם. מי שמחפש דווקא את מי שפחות ממנו רוצה לנצל את זה. כמו שכבר אמרו, אוטיזם זה ספקטרום רחב, ואם יש מישהו אוטיסט "שלא רואים עליו" מרוב שסיגל לעצמו כישורים חברתיים, והסיבה שמתחברים אליו היא כי הוא מרגיש אדם שווה לך שמעניין להכיר ולהכניס לחייך, זה שונה לגמרי מלהיטפל למישהו תמים וחסר מושג שרוצים לנצל למטרה ספציפית של מין לא הדדי, כסף או השלכת תסכולים. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 6 בינו׳ 2026
למה דווקא אוטיזם על המוקד?
אני שואלת בשיא הרצינות כי לי, למשל, יש בן אוטיסט ואם תשאלו אותי מה זה אומר, אני לא בטוחה שאני אוכל לענות. יותר מזה, ברגע שפגשת אוטיסט, פגשת אוטיסט אחד. יש אוטיסטים שירוצו לסכנות ויש כאלה שימנעו. יש כאלה שלא מבינים ניואנסים חברתיים ויש כאלה שכן. נשים אוטיסטיות מאוד שונות מגברים אוטיסטים. בדסמ מסוכן גם לאנשים עם פוסט טראומה, חרדות, פגיעה עצמית, הפרעות אכילה, אנשים רגישים מאוד וגם לאנשים (מאוד לא מעטים) עם הפרעת קשב וריכוז. אני, שאינני אוטיסטית, קפצתי ראש לתוך סיטואציות מאוד מורכבות באופן אימפולסיבי מכל מיני סיבות. אחת מהן הפרעת קשב וריכוז, אך לא רק. באמת, למה דווקא אוטיזם במוקד? מה קרה שלא מדובר פה? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Into(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
פרלין כתב/ה: למה דווקא אוטיזם על המוקד?
כי אני אישית הרהרתי על אוטיזם ועניין אותי. מותר לנהל דיון שעוסק בסוגיה אחת בלי להכניס את כל הסוגיות בעולם לתוכו רק כי "אבל מה עם"
אני שואלת בשיא הרצינות כי לי, למשל, יש בן אוטיסט ואם תשאלו אותי מה זה אומר, אני לא בטוחה שאני אוכל לענות. יותר מזה, ברגע שפגשת אוטיסט, פגשת אוטיסט אחד. יש אוטיסטים שירוצו לסכנות ויש כאלה שימנעו. יש כאלה שלא מבינים ניואנסים חברתיים ויש כאלה שכן. נשים אוטיסטיות מאוד שונות מגברים אוטיסטים. בדסמ מסוכן גם לאנשים עם פוסט טראומה, חרדות, פגיעה עצמית, הפרעות אכילה, אנשים רגישים מאוד וגם לאנשים (מאוד לא מעטים) עם הפרעת קשב וריכוז. אני, שאינני אוטיסטית, קפצתי ראש לתוך סיטואציות מאוד מורכבות באופן אימפולסיבי מכל מיני סיבות. אחת מהן הפרעת קשב וריכוז, אך לא רק. באמת, למה דווקא אוטיזם במוקד? מה קרה שלא מדובר פה? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Kitty frank כתב/ה: Into כתב/ה: Master Bruce כתב/ה: לכתוב את המשפט "למה את מקשרת בין אנרגיה אלימה לאנרגיה מינית" בכלוב, מכל המקומות, זה מעניין. אתה באמת לא יודע להבחין בין אלימות גרידא כדפוס מחשבתי/אישיותי לבין אלימות משחקית כחלק מגירוי מיני?
אגב, חוסר יכולת בהבחנה הזו היא סממן אוטיסטי שמחזק את הטענה שלי. סורי, אבל אם כבר זה רק מחזק את הטענה שלי שאת קצת אוטיסטית. המחשבה שיש קו ברור של שחור ולבן, טוב ורע, כללים ברורים שאם תפעלי עלפיהם העולם יהיה מוגן ומסודר -- זו אחת התכונות הכי חזקות בסוגי האישיות האלו. אוטיזם זה לא איזה קלולסיות כללית, זו פשוט מחשבה תבניתית מאוד. למשל לא להבין איך חוויות אישיות הן חלק משיחה שאת מכוונת שתהייה על כללים בעולם. כאילו, רצית שיחה מסוג א', ובני אדם בטבעיות לוקחים אותה למקום ב' ולא ייתכן, כי זה הרי לא מה שהוגדר. העולם באפורים, המציאות מורכבת. כל מני אנשים מנסים לעשות בו סדר בדרכים שונות. אוטיזם זה אנשים עם דחיפות יותר גדולה בזה, וסאדו זה סוג של פורקן. יש פה התאמה ולכן סבירות גדולה לחפיפה. זה בסדר ש''צריך'' אנשים מושלמים כדי לעשות סאדו ''מושלם'' שאף אחד לא נפגע בו. אבל הנה קטע, אם אף אחד לא נפגע זה לא סאדו. ובתור אנשים שמתחרמנים מלפגוע ולהיפגע (רחמנא ליצלן!), ההיררכיה עושה לנו בזה סדר. כמו שמישהי כתבה פה, העניין הגורף באוטיזם ואספרגר הוא בחיווט שונה של תקשורת, השאר תלוי אדם. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
אגב, אומנם בכותרת כתוב ניצול, אבל הכוונה בתהייה/טענה שלי היא גם ליכולת מתן הסכמה מלאה ומדעת לאקטים קיצוניים (כן, בדסמ לסוגיו נחשב קיצון).
|
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: אגב, אומנם בכותרת כתוב ניצול, אבל הכוונה בתהייה/טענה שלי היא גם ליכולת מתן הסכמה מלאה ומדעת לאקטים קיצוניים (כן, בדסמ לסוגיו נחשב קיצון).
למה לא? איזה ניואנסים תקשורתיים אפשר לפספס פה? מה הסיטואציה שאת רואה בעיני רוחך? |
|
|