מצרכים:
1 קילו קמח
6 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמן
2 וחצי כוסות מים
2 חב' מרגרינה או חמאה לפי הטעם, רכות, מניחים מחוץ למקרר עד שמתרכך.
אופן ההכנה (לפי שלבים):
לשים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק, מכסים את הבצק בשמן ונותנים לו לנוח כך במשך שעה.
מכניסים למקרר (אני מעבירה את הבצק לשקית וסוגרת הייטב) ללילה או לארבע שעות לפחות.
מוציאים מהמקרר ומניחים בערך לחצי שעה כדי שהבצק יהיה יותר נוח לעבודה.
מחלקים ל 15 כדורים שווים מורחים שמן על משטח העבודה, וכל כדור לשים בנפרד ומכניסים לתוכו עוד שמן תוך כדי לישה. מניחים לכדורים מכוסים עם מגבת או ניילון למשך שעה.
שוב מורחים שמן על המשטח ( אני משתמשת בממש מעט שמן על המשטח רק כדי שהעלים לא ידבקו). פותחים כל כדור לעלה גדול דק וכמעט שקוף, מורחים במרגרינה מקפלים ומגלגלים.
את סיר הג'חנון משמנים במעט מרגרינה ממלאים בג'חנון שגלגלנו ומכניסים לתנור על חום של 120 מעלות למשך כל הלילה.
את הביצים אני מוסיפה בדרך כלל אחרי שעתיים שהג'חנון בתנור...
בתיאבון
💜