היי, כאן ע'
החלטתי לתעד את האופן בו אני מכין את קפה הבוקר עבור אהובתי.
המלכה שלי לא יכולה להתחיל את היום בלי הקפה שלה, אבל כיאה למלכה בררנית ומפונקת, לא כל קפה יעשה את העבודה - זה חייב להיות אספרסו כפול, איכותי וחזק, מפולי קפה איטלקיים, שנטחנו זה עתה. כל סוג אחר של קפה, ובייחוד קפה נמס, הם עבורה כמו סאבים רופסים וחסרי עמוד-שידרה - בשני המקרים מדובר במוצרים נחותים, שאין לה עניין להקדיש להם ולו במעט מזמנה היקר.
בכל בוקר אני מתחיל את היום בתהליך הקפדני של הכנת הקפה המלכותי. השלב הראשון הוא לחמם את כוס האספרסו מראש עם מים רותחים ששוהים בו למשך כ-30 שניות.
במקביל אני טוחן את פולי הקפה הטריים במטחנה מקצועית. מכונת הקפה שלנו, Rancilio Silvia, המכונה בפי יודעי דבר בכינוי "ליידי סילביה", היא סוג של מלכה מפונקת בעצמה - היא מוכנה לקבל אך ורק גרגרי קפה שנטחנו בדיוק-בדיוק לעובי הנכון עבורה (אהמ)...
בנוסף לכך, סילביה ידועה בכך שהיא מתחממת ומתקררת במהירות לסירוגין ולכן, על מנת להבטיח טמפרטורת עבודה מדוייקת לשם הכנת הקפה, אני תמיד דואג לשחרר ממנה מעט קיטור לפני תחילת ההכנה. כשהכוס חמה וסילביה גם כן, ניתן להכין את האספרסו הכפול המדוייק שמלכתי אוהבת כל-כך, עם המידה הבדיוק נכונה של קרמה.
לצד הקפה, מוגש גם כוס סודה, כמקובל באיטליה, על מנת לנקות החיך מטעמי לוואי ולהסב הנאה מירבית מטעמי הקפה.