אומרים שיהיה לנו סוף שבוע חורפי וסוער,
אז החלטתי לתת לכם טיפ קטן לבישול חורפי מהיר ומפנק.
העיקרון של זה, זה להכין כמה דברים עם מקסימום טעם, במינימום זמן ומאמץ.
אז ככה.
לוקחים כרעיים,(4-5)
מנקים אותם מעט עם צריך(לרוב אין צורך, אבל כל אחד עם העדפות עור שומן וגאנק משלו)
למשקיענים, אפשר לשים במרינדה ל24 שעות.
למי שבא לו פה ועכשיו, פשוט לתבל בתיבול האהוב עליכם.
חותכים הרבה ירקות לפרוסות(קישואים, גמבה, בצל, גזר, בטטה)
שמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
דוחפים מעט עשבי תיבול פנימה לתוך הירקות(אני משתמש ברוזמרין, מרווה, ועלי דפנה)
שמים תבלינים שאוהבים, או שמשאירים אה לה נטורל.
מכסים שני שליש גובה ירקות במים חמים(אני מוסיף גם מעט רוטב סויה בשביל הטעם)
את הכרעיים שמים על רשת מעל הירקות.
ונותנים לזה בישול נחמד של בערך 45 דקות בחום נמוך.
הכרעיים מטפטפות מטה את כל הנוזלים והשומן שלהן, שנספגים במים ומעשירים את הטעם של הירקות.
עכשיו, אחרי שסיימתם לבשל,
לא זורקים שום דבר.
חצי מהירקות + כל הכרעיים מעבירים לכלי נפרד ללא הנוזלים.
את החצי השני של הירקות מעבירים לכלי אחר עם כל הנוזלים שיש בתבנית.
את הירקות והכרעיים אפשר לאכול או לאכסן.
את הירקות והנוזלים שמים במקרר לקירור(אפשר להשתמש באותו רגע, אבל אני כבר עסוק בלאכול את העיקרית חה חה)
למחרת(לפחות אצלי) כל הנוזלים והשומנים התקשו למקשה אחת.
אני לוקח את זה כמו שזה, ושם את זה בסיר מלא עד החצי במים חמים.
מה שמקבלים זה בעצם ציר מרק אינסטנט.
עשיר עם ניחוחות של פעם.
מוסיפים למרק מעט תבלינים ועשבי תיבול.
אני מוסיף גם עדשים.
והכי כיף ומוסיף לדעתי, אחרי שני שליש בישול של המרק, אני פשוט עם כף עץ מערבב ומועך חלק מהבטטות על הצד של הסיר ככה שהן מתפרקות לתוך המרק והוא נהיה....מממממממממממ.
כל העסק הזה נורא נורא קצר מבחינת הזמן שמבלים במטבח עצמו, אלו דברים של לשים ולשכוח.
וזה יוצא כמות יפה של אוכל ריחני ומפנק לחורף.
בתאבון 😄
לפני 15 שנים. 18 בפברואר 2009 בשעה 20:25