מוצרים:
נתח פילה סלמון של כקילו אחד, שני לימונים, ראש שום, פלפל שחור גרוס גס, ענף רוזמרין טרי, מלח בישול, שליש קופסא שמנת חמוצה, שמן זית, נייר כסף.
הכנה:
בכדי להוציא את הריח החריף של הדג, כדאי לטפטף על הדג חצי לימון סחוט, ומלח בישול, משני צדדיו, ולתת להם לשוחח כחצי שעה.
להכין מרינדה, מראש השום הכתוש, חצי השני של הלימון סחוט, שמן זית, ומעט פלפל שחור גרוס גס.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
להכין פיירקס עם נייר כסף ארוך מספיק לעטוף את הדג משני עבריו. עם נייר הכסף מרפדים את התחתית, עם שוליים, כדי שהנוזלים לא יאבדו חלילה. ניתן לחתוך את הדג לשני חלקים, כדי ששני החלקים יסתדרו היטב בפיירקס סטנדרטי. מניחים את שני החצאים, על נייר הכסף. מתחילים כשהצד הכסוף למעלה. מורחים עליו את המרינדה עם כפית. מפזרים מלח בישול. הופכים את הדג, כשהצד הכתום למעלה, ומפזרים את יתרת המרינדה (הרוב). מפזרים מלח בישול, ועלי רוזמרין בקמצנות (יש להם טעם מאד חזק). מטפטפים שמן זית, עד להווצרות שיכבה אחידה על קרקעית נייר הכסף, שבה יטבול הדג במהלך הפרוצדורה.
מכניסים את הפיירקס לתנור, ל- 15 דקות. לאחר מכן מוציאים אותו, מרימים את המכסה של נייר הכסף, ומפזרים את שליש קופסת השמנת חמוצה על הדג. מכסים את הדג שוב, ומכניסים אותו, לעוד 10 דקות באותה טמפרטורה.
לאוהבי הקריספיות, ניתן להוריד את חלקו העליון של נייר הכסף, ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות, כאשר הצד הכתום למעלה כמובן.
בתאבון.
לפני 16 שנים. 24 בנובמבר 2007 בשעה 17:23