יום חמישי בערב:
משרים את הפריטים הבאים בצלחת מרק עם מים: שעועית לבנה וחומה, גריסים, חיטה, חומוסים.
יום שישי אחרי הצהריים:
מבשלים בסיר את הפריטים של יום חמישי בתוספת אורז, כל פריט כחצי שעה במים רותחים.
מומלץ סיר גדול: 13 ליטר, 38 ס"מ. במידה ואין כדאי לרכוש אצל יצחק כהן.
מטגנים שני בצלים גדולים, מוסיפים פלפלים חריפים חתוכים לרצועות (לפי אהבת החריפות). חותכים ראש שום לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. (תעשו לעצמכם טובה ותריחו את התערובת מיטגנת).
מוסיפים כמה כפות קפה שחור, כמה כפות דבש, גרגירי הל שלמים, שני מקלות קינמון (גלילים), פלפל שחור שלם לפי הטעם, חמוציות, שקדים חצויים. מכניסים גם את שני סוגי השעועית.
מטגנים את הבשרים (לא להגזים בכמויות, כדי לסגור אותם): (הכל חתוך לקוביות בינוניות). כדאי בשרים שמנים הדורשים בישול ארוך. צלי כתף, אסאדו (צלעות עגל), גולש, חזה אווז, אוסובוקו (לא חתוך). מוסיפים גם עצמות לחמין. חתיכה של שומן כבש (מוסיף הרבה ולא צובע באמת בטעם האופייני של כבש).
מוסיפים מים רתוחים (קנקן שלם), יין אדום או לבן ורבע ליטר בירה.
מכינים ארבע שקיות בד לבישול, כל אחת בתבלון אחר. מכניסים לשקיות: 1. אורז. 2. גריסים. 3. חומוסים. 4. חיטה. מכניסים שיטבלו בנוזלים.
מפזרים תפוחי אדמה קלופים שלמים, בצלים שלמים קלופים, שני ראשי שום (לחתוך קצת את הצד של השורש).
מוסיפים ג'חנונים עטופים בנייר כסף כשהקצוות פתוחים (אפשר ג'חנון מוכן מהסופר). מוסיפים מגש של 12 ביצים שלא יגעו בדופן (הן עלולות להתפוצץ). ניתן להוסיף קישקה (מעי ממולא). יש לחורר אותו הרבה עם קיסם. לא הצלחתי עד כה שלא יתפרק לגמרי בבישול.
חצי שעה על אש חזקה על הגז. לאחר מכן 100 מעלות בתנור (אין צורך בטורבו).
בשבת בבוקר מתעוררים לשלל ריחות המתפשטים בכל הבית.
בתאבון.