בחריגה מנושאי הבלוג הרגילים, להלן הסבר כיצד להכין פנקייקס, בעקבות שלוש בקשות שונות מתושבות הכלוב (כן, נשים. מה לעשות, ככה יצא).
בלילת פנקייקס מיוצרת ביחס של 4:4:2:1 על פי משקל: 4 חלקים נוזל, 4 חלקים קמח (+חומר תפיחה), 2 חלקים ביצה, 1 חלק שומן. מביצה אחת בינונית יתקבלו בערך 4-5 פנקייקס קטנים בקוטר של כ-10 ס"מ. היופי במתכון הזה הוא שקל מאד לזכור אותו ואין צורך לזכור איזשהו מתכון של אהרוני או אייל שני, כאילו שהם יודעים איזשהו סוד שאתם עכשיו לא (רמז: הם לא, הם רק טובים בלגרום לכם להרגיש ככה).
הנוזל הוא לרוב חלב מסוג כלשהו - רגיל, סויה, אפילו מים כרצונכם - והשומן הוא לרוב חמאה מרוככת בטמפרטורת החדר, אבל יכול להיות כל סוג שומן. לבלילה ניתן להוסיף מעט סוכר - בערך כפית גדושה על כל ביצה. רוב המתיקות תבוא מהתוספות, אין צורך לייצר פנקייקס מתוקים. ניתן ורצוי להוסיף גם כפית תמצית וניל על כל בערך 2 ביצים, וקורטוב מלח.
יש לערבב תחילה את כל החומרים הרטובים (ביצים, חמאה מרוככת, נוזל, וניל), ואז להוסיף אותם לכל החומרים היבשים (סוכר, קמח, מלח).
את הבלילה יש לשפוך בעדינות אל תוך מחבת חמה. המחבת חייבת להיות חמה לפני תחילת הטיגון, אבל הלהבה לא צריכה להיות גבוהה אלא בינונית-נמוכה כדי לא לשרוף את הבלילה. כאשר מופיעות בועות על צידו העליון יש להפוך את הפנקייק, ולהמתין עוד כדקה-שתיים לפני שמורידים לצלחת ומצננים.
זה הכל. תזכרו: 4:4:2:1. בתיאבון.