עוד יום מגעיל רווי בחילות עובר על כוחותינו ובנוסף נאלצתי לצאת לצהריים לבד כי הפקאצה יצאה עם החברים שלי. הייתי מוותרת לחלוטין על האוכל אבל כבר התחילו לרעוד לי הידיים. דידיתי בחן לא רב לכיוון המסעדה הקרובה ובמקביל התבכיינתי לאוש הגאון (שסופסוף הצליח לפתור את הבאג הארור) בטלפון. דיברנו על איך רע לי (פיסית ונפשית) אבל שאין סיכוי שאחליף עבודה עד שלא אדע מה אני רוצה מעצמי. נמאס לי מהאדמיניסטרציה השוחקת.
בעודי מעלה גרה לתוך צלחת הנודלס חשבתי כמה זה מבאס שאין מסעדת מרקים בישראל. לפעמים לא בא לי לאכול אוכל אלא רק מרק שעושה טוב בנשמה. כמה נחמד אם היתה מסעדה שבתפריטה שלל המרקים המשפחתיים. אז נכון שזה לא רעיון מקורי - הסופ נאצי דרך כבר מזמן בטיריטוריה הזו ונכון שהאקלים הארצישראלי לא ממש אידיאלי לקונספט של מסעדת מרקים אבל תארו לכם מקום עם עיצוב משתנה לפי העונה :
בחורף הוא חמים ונעים, כמו לחזור לבית סבתא. אני חושבת אולי על סגנון כפרי או נגיד כמו הבר באלסקה בסידרה חשיפה לצפון.
בקיץ שחם לכם ואתם עצבניים ומזיעים אתם יודעים שיש מקום שתיכנסו אליו וישר תיקפאו (כמו בסניפי הבנק בילדותינו). העיצוב יהיה אולי בסגנון הבר הקפוא בסקנדינביה ויעשה לכם חשק לשבת ולזלול קערת מרק חמה.
אני בטוחה שיהיו אנשים (בעיקר גברים כרסתנים) שיראה להם מוזר ולא משביע לאכול רק מרק אבל בטוח שמוכרת לכם הסיטואציה בארוחות חגיגיות שאחרי המרק כולם אומרים - די! לא יכול יותר. אז באמת בשביל מה צריך יותר? חוץ מזה המרקים לא יהיו רק מיימים וריקים.
רובם יהיו סמיכים עם שלל תוספות, בשר וירקות וכמובן לחם חם שנאפה במקום.
מי שירצה תמורת סכום פעוט יקבל רי-פיל.
אני חושבת על המרקים הפוטנציאלים וכבר נוזל לי ריר :
מרק עגבניות עם אורז של אמא שלי
מרק שעועית עם עצם (עם מח עצם) של אמא שלי
מרק כרוב חמוץ בתוספת תפוחי אדמה של אמא שלי
קוסקוס ומרק ירקות
מרק ברוקלי בשמנת של חמי
מרק בצל עם יין לבן (עם גבנ"צ וקרוטונים) של חמי
מרק פטריות
מרק כתום (בטטה, דלעת, גזר)
מרק מיסו עם המון איטריות
וכמובן מרק העוף האלמותי של אמא שלי בתוספת שמיר/איטריות/שקדי מרק/קנידלך/קרפלך עם כבד/קוביות סולת
הענין הוא שלמרות הוויתור על מנה עיקרית - אי אפשר לוותר על מנה אחרונה.
משהו צונן שיחזיר את הרעננות הנחשקת.
תמיד שאני מעיינת בסיפרי בישול אני מתעכבת על הקינוחים.
כל כך חבל שהמבחר במסעדה ממוצעת יש תמיד את אותו מבחר של עוגות (טריקולד, עוגת שוקולד חמה, פאי תפוחים ועוגת גבינה). מה עם קינוחים שווים שאינם עוגות? הספרים מלאים מהם.
אז מה דעתכם לאכול מנת מרק משביעה ולקנח בקינוח מצנן? מסעדה ללא מנה עיקרית?
רעיון לא פרקטי בעליל. אולי למכור את הזכיון באנטארטיקה?
לפני 17 שנים. 7 ביוני 2007 בשעה 11:49