אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אושה לנד

כשאנחנו נוסעים באוטו הוא מסתכל עלי ZOOM OUT ויודע שאני באושה LAND- בארץ הפנטזיות
לפני 16 שנים. 7 ביוני 2007 בשעה 11:49

עוד יום מגעיל רווי בחילות עובר על כוחותינו ובנוסף נאלצתי לצאת לצהריים לבד כי הפקאצה יצאה עם החברים שלי. הייתי מוותרת לחלוטין על האוכל אבל כבר התחילו לרעוד לי הידיים. דידיתי בחן לא רב לכיוון המסעדה הקרובה ובמקביל התבכיינתי לאוש הגאון (שסופסוף הצליח לפתור את הבאג הארור) בטלפון. דיברנו על איך רע לי (פיסית ונפשית) אבל שאין סיכוי שאחליף עבודה עד שלא אדע מה אני רוצה מעצמי. נמאס לי מהאדמיניסטרציה השוחקת.

בעודי מעלה גרה לתוך צלחת הנודלס חשבתי כמה זה מבאס שאין מסעדת מרקים בישראל. לפעמים לא בא לי לאכול אוכל אלא רק מרק שעושה טוב בנשמה. כמה נחמד אם היתה מסעדה שבתפריטה שלל המרקים המשפחתיים. אז נכון שזה לא רעיון מקורי - הסופ נאצי דרך כבר מזמן בטיריטוריה הזו ונכון שהאקלים הארצישראלי לא ממש אידיאלי לקונספט של מסעדת מרקים אבל תארו לכם מקום עם עיצוב משתנה לפי העונה :
בחורף הוא חמים ונעים, כמו לחזור לבית סבתא. אני חושבת אולי על סגנון כפרי או נגיד כמו הבר באלסקה בסידרה חשיפה לצפון.
בקיץ שחם לכם ואתם עצבניים ומזיעים אתם יודעים שיש מקום שתיכנסו אליו וישר תיקפאו (כמו בסניפי הבנק בילדותינו). העיצוב יהיה אולי בסגנון הבר הקפוא בסקנדינביה ויעשה לכם חשק לשבת ולזלול קערת מרק חמה.
אני בטוחה שיהיו אנשים (בעיקר גברים כרסתנים) שיראה להם מוזר ולא משביע לאכול רק מרק אבל בטוח שמוכרת לכם הסיטואציה בארוחות חגיגיות שאחרי המרק כולם אומרים - די! לא יכול יותר. אז באמת בשביל מה צריך יותר? חוץ מזה המרקים לא יהיו רק מיימים וריקים.
רובם יהיו סמיכים עם שלל תוספות, בשר וירקות וכמובן לחם חם שנאפה במקום.
מי שירצה תמורת סכום פעוט יקבל רי-פיל.

אני חושבת על המרקים הפוטנציאלים וכבר נוזל לי ריר :
מרק עגבניות עם אורז של אמא שלי
מרק שעועית עם עצם (עם מח עצם) של אמא שלי
מרק כרוב חמוץ בתוספת תפוחי אדמה של אמא שלי
קוסקוס ומרק ירקות
מרק ברוקלי בשמנת של חמי
מרק בצל עם יין לבן (עם גבנ"צ וקרוטונים) של חמי
מרק פטריות
מרק כתום (בטטה, דלעת, גזר)
מרק מיסו עם המון איטריות
וכמובן מרק העוף האלמותי של אמא שלי בתוספת שמיר/איטריות/שקדי מרק/קנידלך/קרפלך עם כבד/קוביות סולת

הענין הוא שלמרות הוויתור על מנה עיקרית - אי אפשר לוותר על מנה אחרונה.
משהו צונן שיחזיר את הרעננות הנחשקת.
תמיד שאני מעיינת בסיפרי בישול אני מתעכבת על הקינוחים.
כל כך חבל שהמבחר במסעדה ממוצעת יש תמיד את אותו מבחר של עוגות (טריקולד, עוגת שוקולד חמה, פאי תפוחים ועוגת גבינה). מה עם קינוחים שווים שאינם עוגות? הספרים מלאים מהם.

אז מה דעתכם לאכול מנת מרק משביעה ולקנח בקינוח מצנן? מסעדה ללא מנה עיקרית?
רעיון לא פרקטי בעליל. אולי למכור את הזכיון באנטארטיקה?

Brida​(נשלטת){DDDOM} - יאמי...

רק לידע כללי, אלא אם כן את לא מגדירהאת ירושלים כישראל:), יש שם מסעדה מופלאה לגמרי, רק של מרקים עם השם הכל כך פשוט "המרקייה" עם לחם מושלם, והפסטו הכי טעים שאכלתי בחיים.

תהני ותרגישי טוב, זה הכי חשוב...
לפני 16 שנים
אושה{אוש} - אוו! זו סיבה לבקר בעיר הקודש!
תודה לך (עכשיו צריך לשכנע את אוש שאוכל רק מרק עוף צח)
לפני 16 שנים
תהום - יש אפילו בת"א מסעדה רק של מרקים ברח' יהודה הלוי בחורף יש שם המון מרקים טעימים ובכקיץ פיצות ושאר אוכל איטלקי מעולה.

לדעתי גם צריך לשנות את הקינוחים במסעדות העוגות הנדושות וגם המוס שוקולד ובאווריה (שלרוב בכלל לא טעימה) ומלבי או סלחב די נמאס!!!
לפני 16 שנים
Whip​(שולט) - לפי רשימת המרקים נראה לי הכי מתאים ש...
תקימי מסעדה!
תשכרי את אימך וחמך לבשל שם מרקים, או שאת תכיני לפי מתכונים שלהם,
את תהיי הלקוחה מספר אחת,
מרכיבת התפריט,
ואחראית על העיצובים המשתנים.
ככה גם תעשי משהו שאת אוהבת...
לפני 16 שנים
scarlettempress{L} - וויפ צודק. "סופ-אושה", מה את אומרת? :)

האמת היא שזה באמת מבאס שאין יותר מבחר של מרקים במסעדות רגילות. אם בא לי מרק אז תמיד יש איזה מרק אחד, במקרה הטוב שניים.
וגם הקינוחים... מבחר גדול יש רק בקונדיטוריות.
מבאס.
לפני 16 שנים
FairyInChains​(מתחלפת){SimbaInCha} - אם את פותחת מסעדת מרקים... Im so there!
יאם יאם :)
לפני 16 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י