סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

Anything Goes

In olden days a glimpse of stocking
Was looked on as something shocking,
But now, heaven knows,
Anything Goes

- Cole Porter

תנו לי צומי, בבקשה.
לפני 12 שנים. 6 בדצמבר 2011 בשעה 18:34

צפיתי בקליפ הזה:

&feature=share

והוא הותיר אותי עם כמה מחשבות מבולבלות. הראשונה הייתה "תעשו לי טובה, אף אחד לא מדבר ככה".
המחשבה השניה הייתה "זה בטח מה שחשבו לעצמם כל האנשים שהתייחסו לנפגעי אלימות אמיתיים בחוסר אמון".
חשבתי לעצמי, סביר להניח שזה באמת קורה איפהשהו. אבל לא בדיוק ככה, כמובן. רואים שזה משחק.
חשבתי לעצמי שזה בטח מוזר, לשחק את הגבר בסרטון כזה. שזו בטח תחושה מוזרה.
ניסיתי לחשוב איזו בחירה זו, לשחקן ולשחקנית. האם בשבילם זו עבודה טובה.
אני זוכרת שכשאני הייתי שחקנית חובבת, התפקידים שהכי אהבתי לעשות היו של נשים מוכות / מושפלות / מנוצלות / כיו"ב. אני נזכרת עכשיו איך בכל ההצגות של מגמת תיאטרון רציתי את התפקיד של הנערה שנאנסת (ורק עכשיו אני שמה לב שזה אולי טיפה תמוה, שאני יכולה לחשוב על לפחות שלוש הצגות שכללו סצנת אונס. בחרנו אותן יחד, כל הקבוצה. מה היה לנו מהנושא הזה?). אני נזכרת בכך שבכיתה ט' עשינו ערב מונולוגים לקהל מכרים ובחרתי מונולוג של זונה. אמא שלי יצאה מדעתה כששמעה על זה. אבל עדיין עזרה לי לשנן את הטקסט, חמודה שכמוה 😄
למה רציתי את התפקידים האלה? בעיקר כי זה היה נראה לי הכי מעניין, בתור שחקנית. הכי קיצוני. חיפשתי תפקידים קיצוניים, תפקידים שדורשים מגע, תפקידים שדורשים התמסרות ואומץ. תפקידים שבהם אי אפשר "לעשות כאילו". תמיד היו ויכוחים בקבוצה כי - כולן רצו את התפקידים האלה. הם היו תפקידים "עם בשר".

אני מנסה לחשוב מה הייתי מרגישה במקום השחקנית הזאת. האם הייתי מוכנה לנתק את עצמי מהמציאות ולהטיל את עצמי לתוך התפקיד הזה. הייתי צריכה לשכוח את ההקשר בשביל זה. הייתי צריכה לשכוח את המטרה הטובה, ופשוט לחיות את זה, להרגיש את זה. רק ככה הייתי יכולה לשחק היטב. אם הייתי חושבת על כמה שזה נורא להיות במצב הזה, לא הייתי עושה את התפקיד בהצלחה.

צפיתי בסרטון שוב וחשבתי לעצמי, כמה שזה דומה למשחקים שלנו. לפעמים אני קוראת פה תיאורים כל כך דומים. דברים שנשים כותבות על בעליהן, או על מאהביהן, "שולטיהן". דברים כל כך דומים. טון הדיבור של הגבר. הקטע עם המספריים. חובת הדיווח. האיסורים. העונש. הצייתנות המוטבעת. לפעמים זה הגבר שמתאר את זה, מעיני הגבר המעניש. לפעמים הם מכניסים קצת הומור לסיפור, מתבדחים קצת על הסיטואציה, מקלים את המתח, מזכירים שזה הכל בהסכמה. לפעמים התיאור מתחשב פחות, לפעמים הוא נשמע ממש ככה. אין שום דרך לדעת את ההבדל - רק ההקשר, רק סיפור המסגרת. לפעמים מישהי פה כותבת סיפור כזה ממש, ורק המילה שלה ש"זה בסדר ככה", שנאמרת במאמר מוסגר, מרגיעה אותנו.
הסתכלתי על הסרטון הזה וחשבתי, שבלי הכותרת "תצילו אשה מאלימות" ובלי ה"תעזרו לי" זו פשוט הייתה המחזה של פוסט כלשהו מבלוג בכלוב. בלי הכותרת הזאת, הסרטון הזה היה מגרה אותי!
האם הוא היה מגרה אותי?

* * *
אני לא יודעת לאן לקחת את זה. אני לא יודעת אם להפוך את זה לפוסט "מה זה אומר עלינו, הסוטים" או לפוסט שעוסק בבחירות של המפרסם ובבעייתיות שבסרטון הזה.

* * *
קצת עלינו: לפעמים אנחנו מזדעקים לעומת איזה פוסט כאן ואומרים "אוי לא, זו אלימות, זה אונס, בלה בלה בלה" ואז התגובה של אנחנו אחרים היא "זה אתר בדס"מ פה, הכל בהסכמה". ותמיד אני חושבת, זה לא כל כך פשוט. חלקנו באמת מהלכים על הקצה כאן. אין לנו דבר לסמוך עליו מלבד שיקול הדעת שלנו ושל אהובינו.
אין לנו מדד אובייקטיבי! הרי אנחנו עושים דברים שלאחרים ייראו כאילו צריך להציל אותנו.

על מה הסרטון הזה מתבסס? היא לא אומרת לא. היא לא כועסת. היא הולכת להביא את המספריים! ובכלל, היא מסכימה לחיות איתו. והיא נראית די בסדר, אין חבורות מיוחדות. היא לא נעולה בכלוב - הנה, היא יצאה לטייל עם חברה.
על מה סומך מי שביים את זה? שבחוש טבעי נדע, שכל זה לא בסדר.
שהאינסטינקטים שלנו יגידו לנו שהיחס של הגבר הזה לאשתו הוא לא קשיחות אלא התעללות.
זה לא רק ה"תעזרו לי" שאומר לנו שיש בעיה. אפשר היה להכניס אלף סצנות שונות בשניות שקדמו ל"תעזרו לי". אנחנו אמורים להרגיש שיש פה התעללות כבר ב"איפה הסתובבת".

הכותרת אומרת לנו לפרש את כל הסצנה כעדות להתעללות. האם היינו עולים על זה לבד?
אני חושבת שזו שאלה מאד טובה.
אם היו מציגים לנו את הסצנה הזאת עירומה, בלי הערות, בלי כותרת, בלי הקשר - מה היינו חושבים עליה? באיזה עולם סמנטי היינו ממקמים אותה?
ברור שבהקשר הזה אנחנו מבינים שזו אלימות וברור שבבלוג בכלוב שכותרתו "סשן אופנה" היינו מבינים את זה כבסדר גמור (כנראה). ברור שההקשר מאד חשוב.

אבל אני תוהה - האם יש דברים שניתן לשפוט אותם ללא ההקשר? (אני נוטה לומר שלא, אבל...)
האם חלקנו תמיד יטה לכיוון מסויים? האם חלקנו, בתור צופה מן הצד תמיד יניחו תחילה שזו אלימות אלא אם צויין אחרת, וחלק אחר יניח תמיד שאלה יחסים בהסכמה אלא אם צויין אחרת?

אני מנסה לשאול את עצמי: היו מראים לי את הסצנה ללא כותרות. יאללה יולי, מהר - אסוציאציה ראשונה!

עוד כמה שאלות עולות אבל אני רואה שאני מתקשה לנסח את המכלול. בינתיים אשמח מאד לשמוע תגובות על מה שכתבתי ובכלל הרהורים על הפרסומת הזאת.

* * *

וכן הקלקתי, אבל לא כי חשבתי שהפרסומת מוצלחת. למעשה הפרסומת עוררה בי אנטגוניזם, יש לי כמה השערות למה אבל אני לא בטוחה בדיוק. אלא שבסוף הפרסומת היה הסבר ברור על מטרות העמותה. אני מזדהה עם מטרות אלה ומעוניינת לתמוך בהן. הסרטון כשלעצמו לא עשה דבר מלבד לדחות אותי מלשתף פעולה. האמצעים מוכווני הרגש הזה תמיד מפריעים לי. אני מבינה שמשתמשים בהם כי זה מה שעובד על ההמון והמטרה מקדשת, אבל לי זה גורם חוסר נוחות. בכל מקרה, מה שטוב זה שהם השתמשו בשניהם: גם המחזה נוגעת ללב וגם הסבר ענייני. עלי השפיע ההסבר הענייני, אני מניחה שעבור אחרים ההמחזה. שיהיה, מה שעובד. המטרה טובה. תעשו קליק (אבל לא בשביל זה שמתי את הפוסט. אנא, חלקו איתי הרהור)
קנטור​(שולט){חתולהלה} - ממש מה שאני חשבתי לעצמי. (חוץ מהקטע עם התאטרון).
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - זה נורא הזכיר לי את הקטעים שמישהו מעלה לפורום קטע מ-ynet ואז מתפתח דיון על האם זה בסדר לקחת משהו מהחדשות ולהוציא אותו מההקשר בשביל לעשות עליו ביד, או שזה לא מוסרי להתגרות ממשהו שמוצג בתור אלימות "אמיתית".

אז הפעם מישהי העלתה את הקישור בשביל לעזור למטרה, אבל כשצפיתי חשבתי על זה שבאותה מידה מישהו יכול היה להעלות את זה ל"הבנים על הבנות" ולהגיד שאם מתעלמים מההקשר אז זה מדליק לאללה.
לפני 12 שנים
Dot - לדעתי בסופו של דבר, המסגרת של הסצינה היא שקובעת.
הרי טאבו זה שם המשחק לא?
ללא מסגרת ברורה זה יכול להדרדר למקומות רעים מאוד.
כן אנחנו משחקים באש. ולפעמים נכווים או גורמים נזק לאחרים. צריך להיות מודעים, וכמה שזה מוזר לחלק, תמיד להיות בשליטה עצמית מינימאלית. כי בסופו של דבר, במציאות המכוערת של היום מי אם לא אנחנו אחראים לעצמינוֿ ולאוהבינו?
ברגע האמת, אף אחד לא יגיד לנו מתי ואיפה לעצור. זו האחריות שלנו כבני אדם.
לפני 12 שנים
זמרת ברים​(נשלטת) - ראיתי את הפוסט שלך בלילה ורציתי להגיב אחרי זמן לחשוב.
אני חושבת שבלי סיפור מסגרת באמת קשה להגדיר מה קורה בין שני האנשים. בראיה שלי, שהיא ראיה בדס"מית, אם אין הסכמה אז מה שקורה שם הוא לא תקין, ואם יש, אז זה מחרמן לאללה.
אבל אני גם מודעת לזה שהראיה שלי אינה זו של כלל האוכלוסיה ואני מהמרת די בבטחון שרוב האנשים שרואים את הסרטון בכלל אינם מעלים על דעתם שיתכן מצב ובו האישה מסכימה למצב הזה. אני די בטוחה שלו חברותיי הונילייות היו יודעות מה אני עושה עם המאסטר שלי, הן היו מזדעזעות לחלוטין, גם אם הייתי נשבעת שזה הכל בהסכמה גמורה.
כלומר, הראיה שלי היא זו המוטה מראש, שצריכה את ההגדרה של המסגרת כדי להבין אם עלי להתרגש או להתרגז מהסרטון. (מצד שני, אולי זה דווקא אומר שיש לי יותר אפשרויות לראות סיטואציה מאשר לחברות הוניליות...)

בוקר טוב :)
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - אני חושבת שהמשפט האחרון שלך די קולע. אני אישית שמחה שיש לי יותר אפשרויות לפרשנות.

אני תוהה לא מעט על כל עניין ההסכמה. כמו שאפשר לראות בדוגמה הנ"ל ובעוד אלפי דוגמאות אחרות, לפעמים מתקיימת הסכמה שבויה. לא חסרים קורבנות אלימות שמביעים כביכול הסכמה לקבלת היחס המסויים. ובגלל המצב האומלל בו הם נמצאים לא מצליחים להביע מחאה. אז אפשר לדרוש הסכמה מפורשת. אבל מה קורה למשל במצב בו ניתנה הסכמה ראשונית, מפורשת, ואז נוצרה סביבה מתעללת שבה הקורבן הופך לחלש מכדי להצהיר על משיכת הסכמתו, ולא מצליח לקחת יוזמה ולהפסיק?
בהרבה מקרים הקורבן יאשים את עצמו ולא יצליח לצאת מהמצב בלי שגורם חיצוני ימשוך אותו משם.
במצבים כאלה, מה הכלים שלנו לשפוט את הסיטואציה? במצבים בהם לא ניתן לסמוך על הצהרתם של המשתתפים עצמם...

לא שיש לי טענה מגובשת בנושא. רק תהיות. מה את חושבת?
לפני 12 שנים
זמרת ברים​(נשלטת) - לא תמיד יש לנו את הכלים לשפוט את הסיטואציה.
עצוב, אבל נכון.
אפילו, ארחיב ואומר שלדעתי לרוב אנחנו בכלל לא יודעים את כל הסיטואציה גם כשמדובר באנשים קרובים לנו, לא כל שכן בבלוגים וכו', כי אנשים מספרים רק חלק (גדול או קטן, לא משנה) ממה שעובר עליהם, וכי אי אפשר בכלל לספר על כל הניואנסים שהופכים קשר בין אנשים למה שהוא.
איך אפשר לאתר קורבן שאפילו לא מודע לזה שהוא קורבן? אי אפשר.
איך אפשר לאתר קורבן שחלש מכדי לבקש עזרה, שחלש מכדי לקרוא הצילו? אפשר לדעתי בחלון הזדמנויות מסויים שבו הקורבן כן מצליח לבקש עזרה, וניתן רק לקוות שיהיה שם מישהו שיקשיב ברגע הנכון.

ברור שיש גם מקרים כאלה, ואני מהמרת שאפילו כאן בכלוב פה ושם. וכאן לפחות יש לנו מה לעשות - לשים 'נורות אזהרה' בפני מישהי שמתייעצת, להיות קשובות למילים שנאמרות שאולי מרמזות על משהו לא בהסכמה. בזהירות, בלי להתערב, רק להאיר.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - טוב, צודקת, מה אני אגיד.
לפני 12 שנים
T O M​(שולט) - בסרטון רואים זוג והקשר ביניהם שבעיניי הוא די לא בריא (כיוון שאין פה משחקי תפקידים והתננהלות של הדמויות מוצגת כחיי היום יום). עם זאת ,אין בסרטון איזה "ערך
מוסף" כלשהוא. משהו שיקפיץ את הקשר הזה לדרגה של התעללות ממושכת המצדיקה התערבות.
כי הרי באותה מידה אפשר להציג בסרטון נשים שמדברות
אל בעליהן לא יפה ומזלזלות בו. האם ניתן להגיד שהם עוברים גם התעללות אותם גברים? אם הגבר יגיד
"תעזרו לי?" , תקחי אותו ברצינות?

צריך איזהשהוא ערך מוסף בסרטון כמו פיזיות,
איבוד עשתונות, זריקת חפצים וכו', משהו שיעיד על סכנת נפשות אחרת זה נשאר בגדר "קשר לא מומלץ" אבל לא
משהו שרשויות החוק צריכות להתערב.
אז דיבר אליה לא יפה, אז רוצה לגזור לה את החולצה
שקנתה - זה עדיין בתוך קשר בין שני אנשים (גם אם לא בריא - עדיין לא "מאיים" מבחינת רשויות החוק)

על התעללות מילולית בתוך קשר זוגי קשה לשים דגש איפה עובר הגבול מבחינת הרשויות. מה כן מותר לו להגיד ומה אסור). יש בעייתיות .
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - כן, תום, הייתי לוקחת במלוא הרצינות גבר שמבקש עזרה למול אשתו המתעללת בו. באופן כללי אני נוטה לקחת ברצינות אנשים שאומרים שהם זקוקים לעזרה, תהיה התמונה אשר תהיה.

אחד הדברים שהטרידו אותי בסרטון הזה הוא שהוא במידה רבה נשען על הפרשנות הסובייקטיבית של הצופה. מה שהיה אמור להטות את הפרשנות לטובת החרדה לשלומה לא היה דווקא פעולה זו או אחרת אלא שפת הגוף והמימיקה שלה שהבהירו שהיא חשה פחד ממשי. ניתן להבין מהדינמיקה ביניהם שהיא מצייתת לו מתוך פחד. אני מסכימה שזה לא מובן מאליו ודורש הפעלת אמפתיה מסויימת. אני גם חושבת שזה אחד המסרים של העמותה - שהמטרה היא לא רק "להציל מידי הגבר הרשע" אלא לספק כלים לעצמאות, על מנת שאותן נשים יוכלו ליטול לעצמן את השליטה בגורלן. זו המטרה עמה הזדהיתי (כמו שציינתי במעומעם בסוף הפוסט).

כמה דברים שאמרת צרמו לי:
לא דובר פה כלל על חוק. דובר פה על פעילות של עמותה שמבקשת להעניק לנשים יכולת לעזוב קשר לא מומלץ. אך ורק על זה שאותן נשים צריכות עזרה בלעזוב בית שהן רוצות לעזוב.
לא הייתה פה מילה אחת על מקומו של הגבר בסיפור הזה, לא הייתה מילה אחת של שיפוט על אף אחד, ולא הייתה כל המלצה להעמיד לדין את הגבר שהוצג.
ולכן כל מה שאמרת על הרשויות לא רלוונטי כאן.

* * *
"אז דיבר אליה לא יפה, אז רוצה לגזור לה את החולצה" - האם לדעתך מותר להתנהג ככה? ואל תכניס לי עכשיו את הקשקוש הרגיל שלך על זה שאם זו הייתה אשה הייתי מדברת אחרת. זה פשוט לא נכון. תגיד, זה היה בכוונה? ההצגה של כל זה כ"לא נורא", זה בכוונה כדי להקפיץ אותי? או שאתה באמת חושב שזה לא נורא להתייחס חרא לאנשים?
האם אתה חושב שכל עוד לא הוצגה אלימות פיזית מפורשת אז המצב לא אמור לעורר דאגה? או שהתכוונת במקרה לכך שמוטב לנו לא להתערב לאנשים בחיים על סמך מידע חלקי?
וגם, האם התעללות צריכה להיות ממושכת בשביל להקפיץ אותנו?

אנשים צריכים להיות חופשיים, תום. אף אחד לא צריך להרגיש פחד בבית שלו, אף אחד לא צריך לציית מתוך פחד לבן הזוג שלו, אף אחד לא צריך להרגיש שאין לו אפשרות לקבל החלטה על אורח חייו. זו הנקודה כאן. אף אחד לא צריך להרגיש שבן הזוג שלו רודה בו.

* * *
ובקשה אישית ממני אליך: אני שמחה לראות גם תגובות שלא מסכימות איתי ושמחה להזדמנות לפתח דיון.
אני מצפה ממי שעונה לי לאותו הכבוד שאני נותנת לו.
ולכן אנא, אם אתה חושב שאני מדברת מהסולידריות הנשית ולא מהשכל שלי, או שניתן לפטור את דברי כ"קשקשת" וכיוצא באלה ביטויים של זלזול, אבקש ממך מראש לא לחזור לבלוג שלי. אין לי עניין בדבריו של מי שבא להגיב רק כדי לנסות להראות לי שאני פוסטמה.
אם מעניין אותך לקרוא את מה שאני כותבת ומעניין אותך להגיב ברצינות לדברים שלי, ברוך הבא.
לפני 12 שנים
T O M​(שולט) - איפה זילזלתי במה שאמרת?
איפה לא נתתי לך כבוד?

לגבי מה שהוצג בסרטון, אמרתי כבר שזה גם בעיניי
קשר לא בריא. אבל אם דמות הגבר מתנהגת ככה והאישה מסכימה לזה - מה אני ואת נוכל לעשות מלבד לדבר על ליבה של האישה שתעשה שינוי?
את צריכה לזכור שאם היא לא תקבל את דעתינו ותבחר לחיות בזוגיות כזו למרות האזהרות - זו בחירה שלה.
כל אחד בוחר את המסלול שלו.

ועוד דבר, בין מה שצריך לבין מה שקורה בפועל יש הבדל.
ובפועל, יש נשים שבאמת לא צריכות לחיות ככה אבל הן בוחרות לחיות שם. אחרי הרבה עצות של "תעזבי אותו" ודיבור בהגיון מצד אחרים שלא עזרו בכלום.
אני מצפה שתכבדי החלטה של אישה כזו אחרי כל
המסע השיכנוע. (ואני איתך במסע השיכנוע)

יהיה מצער לראות אישה נשארת בקשר כזה אבל גם דברים כאלה קורים. ההחלטות בסופו של דבר בידה.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - בתגובות כאן, לא זלזלת.

ברור שההחלטות בידיה.
מה דעתך על היעילות של סרטון כזה בהעברת המסר? אתה חושב שהבנת אותו בצורה מסויימת בגלל שאתה מכיר מערכות יחסים שבהן זה היה נחשב סשן ולא סתם יחס רע, או שהראיה שהצגת פה כללית יותר?
לפני 12 שנים
T O M​(שולט) -
אני חושב שהסרטון היה יותר אפקטיבי עם סיפורים אמיתיים של מקרים. שהאישה יושבת ומדברת בקצרה
על תחושת המצוקה.
ככה כמו שזה מוצג - זה נראה סצנה מהצגה.
וזה יכול להישאר בתודעת האישה כהצגה ואז חגרום לבטל את האינסטינקט הראשוני שהיא באמת במצוקה
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - זה בדיוק מה שאני חשבתי.
לפני 12 שנים
T O M​(שולט) - ולגבי מטרת העמותה - לא הייתי מודע שזו מטרתה
(אולי כי לא הקלקתי. אם הייתי מקליק הייתי רואה)
ולכן את צודקת. עניין רשויות החוק לא רלוונטי.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - חבל שאתה מגיב בלי לצפות בדבר כולו, שהרי הפוסט עוסק לא בנושא האלימות במשפחה אלא בסרטון הזה עצמו. הסרטון הוא לא טריגר לנושא אלא ממש הנושא, כך שברור שהתגובה הראשונית שלך תתפזר.

גם אני לא הקלקתי בצפיה ראשונה. ההסבר פשוט מופיע טיפה קדימה. לחיצה על הכפתור במסך פשוט מקפיצה אותך לנקודה בה מתחיל ההסבר. הבנתי את זה אחרי שצפיתי עד הסוף.
לפני 12 שנים
בחורה פשוטה - אני כבר יומיים מסתובבת עם רעיונות ומחשבות על הפוסט שלך שאני מנסה לגבש לכדי תגובה קוהרנטית. אז ככה:
אני לא חושבת שיש כזה דבר "משהו נטול הקשר". אפשר לחזור עם זה לאפלטון ומשל המערה - הרעיון שאין לנו גישה אל ה"אובייקטיבי". כל העולם הנפשי שלנו הוא סובייקטיבי ולפיכך נחווה רק מתוך הקשרים (פנימיים וחיצוניים). אנחנו תמיד מפרשים את המציאות מתוך עמדות מסויימות.
אני מסכימה איתך ששינוי הקונטקסט של הסרט יכול לשנות את הפרשנות שלו, אם כי במקרה הזה, עבורי לפחות, הפחד שלה עובר כל כך חזק שאני לא מצליחה לחשוב על הסיטואציה כמחרמנת עבורה, וכך גם לא עבורי.
אני מסכימה מאוד עם זמרת ברים על כך שדווקא המצאותנו פה בקונטקסט שקורא תיגר על מוסכמות ובוחן בלי הפסקה קונבנציות מאפשר לנו ריבוי של הקשרים ופרשנויות ויכולת משחק ביניהן, כמו שאת מיטיבה כל כך לעשות בבלוג שלך ובפורומים.
נראה לי גם שפחות משנה מהי השורה התחתונה בדיון הזה. פחות משנה אם אפשר או אי אפשר לפרש את הסרט ביותר מקונוטציה אחת. מה שבאמת משנה הוא העובדה שיש פה עם מי לדבר על זה. שאפשר לשאול את השאלה ולקבל מענה רלוונטי.
ולסיום (בגלל ששתינו אפורות ואני לא יכולה להגיד זאת בפרטיות) אני רק אנצל את ההזדמנות להודות לך על השרשור על הלכות הטהרה. זו דוגמה מצויינת להוצאת דבר מהקשרו והבנתו בקונטקסט אחר. נהניתי מהרעיון ונהניתי מהדיון שבא אחריו. אז תודה.
לפני 12 שנים
בחורה פשוטה - ועוד מחשבה, ספציפית בעניין האלימות כלפי נשים:
זה וודאי לא חדש לך שאחת מהמטרות של ארגוני הנשים וארגוני הסיוע היא יצירת שינוי תודעתי, והבנה של התופעה של אלימות כלפי נשים בקונטקסט חברתי - כמשקפת הלך רוח דכאני כלפי נשים המאפשר גם אלימות כלפיהן.
אם לחבר את זה לפוסט שלך - יכול מאוד להיות שיש אנשים שלא יפרשו את הסיטואציה כבעייתית, או יפרשו אותה ברמות שונות של בעייתיות (להלן תום.), ויתקשו אפילו להבין את העמדה שממנה את דוברת (וזה למשל מה שקרה בשרשור על "כשאת אומרת לא" - שיח חרשים).

ככל שיותר אנשים יחשפו למגוון פרשנויות רחב יותר של המציאות, או המשגות שנות שלה, כך יתרחב השיח, וכך ייקל על אנשים למצוא לעצמם מקום.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - וגם עם זה, מסכימה לחלוטין (אה, כן, קראתי אחת אחת :)). אני באמת חושבת שזה נורא מעניין לחשוב על זה. אני לא מצפה לקבל פה תשובה חד משמעית וגם לא הצבתי שאלה ברורה.

הכי מהמם אותי בכל פעם מחדש להבין שכל אחד מאיתנו באמת רואה וחווה מציאות אחרת. למשל דוגמת הפורום, וכמוה גם דוגמת קורבן האלימות, שחשה פחד מאד מוחשי ממי שפוגע בה, כאשר מבחינה אובייקטיבית ניתן בקלות להתגונן בפניו. למה האחת מצייתת ואחרת אומרת "שום מספרים, מה התחרפנת לגמרי?!" אבל היא כנראה לא הייתה נשארת יותר משבוע עם בחור כזה, אלא אם כן זה ממש עושה לה את זה או משהו.
המהפכה הפמיניסטית היא אחד התהליכים שהראו לכולנו כמה מה שנראה לנו "נכון" הוא אוסף מקרי של רשמים שתוך דור אחד אפשר להפוך לגמרי.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - ואני רוצה להדגיש שוב כמה נכון לדעתי המשפט האחרון שלך. ממש כך אני מאמינה.
לפני 12 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - תודה רבה.
ואני מסכימה עם כל מה שכתבת כאן (לא עלי, הכוונה, לשאר הדברים :))
לפני 12 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י