חמישי אחר חצות
המוזה שורצת על כל חלקי גופי
ואיך לא?
אחרי שיחה שהיתה במהלך היום והחדירה בי המון חום
וצפיה לשבוע הבא שמסתמן להיות שבוע של שינוי,
מרגישה איך לאט לאט המוזה משתלטת על כולי
מלמעלה ועד למעורה החמה.
פרץ יצירתיות נפתח ואיתו נפתח גם המקרר.
פרסתי על השולחן את שלל הירקות שהיו שם:
סלק, לפת, קולורבי, גזר, מלפפון
הוצאתי שתי צינצנות ענקיות ומלאתי אותן בפרוסות פרוסות של כל הירקות החתוכים.
כמה לימונים, שיני שום, מלח, גבעולי שמיר
והצינצנות הולכות לשיזוף שימשי על אדן החלון.
בעוד כמה ימים תהיה שם חגיגה של חמוצים.
היה במקרר גם חצי אבטיח משאריות הקיץ,
נזכרתי בסבתא שלי שהיתה מחמיצה אפילו אבטיח
פרסתי גם אותו ועטפתי בשום ולימון
גם הוא יישב על אדן החלון ויקבל החמצה.
הסתמן שהלילה נהפך לחמוץ מידי.
2 בלילה
המוזות מעיפות את קורי השינה
הוצאתי מהמקרר חבילות שוקולד שנשארו
ריסקתי בסקויטים ואת פרורי עוגת השוקולד (שכבר אף אחד לא נגע בה)
המסתי את השוקולד עם ברנדי וצימוקים
גילגלתי כדורים מתוקים וציפיתי אותם בפרורי קורנפלקס (מה לא עושים למען הבריאות)
שני כדורים נבלעו בגרוני והפכו את הלילה למתוק.
השאר סודרו במגש ונחו במקרר.
הקצין שלי חטף 2 על הבוקר
הבת לפני בית הספר, הסתפקה בכדור אחד, ( צריך לשמור על הגיזרה)
השכן שבדיוק דפק כדי לבקש חלב, התכבד בצלחת עם 3 כדורים.
ובעלי חתך כדור לשני חצאים, חצי לו וחצי האכיל אותי.
עד שבת נראה לי רוב המגש יהיה ריק.
3 לפנות בוקר
העייפות מתחילה להשתלט
הכנתי רשימה של ארוחת שבת:
מוסקה- חצילים במילוי בשר הודו ובקר
תפוחי עץ ממולאים כבד ומצופים ברוטב דבש ( אחחח אין על זה)
סלט רוקט
סלט כרוב בפסטה
סלט חסה
חציל בטחינה
מטבוחה חריפה ( תוצרת בית רק בית)
עגבניות שרי עם צנוברים
עוף עם אננס שזיפים משומרים ואגוזים
כתף בקר ברוטב פטריות
אורז לבן
במיה ברסק עגבניות
פרוסות חצילים מטוגנות ומבושלות ברוטב עגבניות
פשטידת תפוחי אדמה
אגסים אפויים ביין
שטרודל תפוחי עץ
בנתיים
הפשטידה בתנור
והעוגה מחכה בתור להכנס לשם.
כל השאר בדרך להכנה
שתהיה שבת מתוקה/ חמוצה
והכי חשוב רטובה ( מגשם) אינשאללה....!
לפני 14 שנים. 22 באוקטובר 2010 בשעה 6:08