אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הכל התחיל בקליק

מרד ליום אחד
לפני 10 שנים. 3 באוקטובר 2013 בשעה 14:17

פורסם לפני 2 ימים על ידי Madame T(שולטת) •

מתי יהיה שוב תיאור תבשילים טעימים ומעוררי חשק? :)

 

לפני הרבה הרבה זמן

סתם בעצם לא כ"כ הרבה. כשהייתי מנגינה שנגינתה מילאה את רחבי האתר.

אהבתי  לספר על יחסי הגומלין המתנהלים ביני לבין המטבח בימי שישי.

 זה אחד התחביבים שלי , להשקיע ולבשל לקראת שבת ואז להזמין משפחה או חברים  לסעודות מושקעות.

זה קורה רק ביום שישי. למי יש זמן לזה באמצע השבוע...

יש כאלו שביום שישי טובלים בים, אחרים בקניות וחלק  מנצלים זאת למנוחה.

ימי שישי שלי הם  במטבח.

ברקע שירים ברדיו, הדלת סגורה ודמו בראשו של מי שמפריע לי להתרכז ביצירותי הקולינריות

על השיש בצד ימין  הבשר הדגים ושאר המאכלים שעומדים לעלות על המאכלת.

צידו השני של השיש בוהק בצבעוניות מגוון ירקות שטופים ומוכנים  למגע הסכין.

ואני באמצע  עם מרץ ולב מתמוגג בהנאה :)

ומה אני מתכננת להכין מחר:

תהיה לנו שבת רגועה יחסית. זוג חברים שלנו שני ילדיהם והכלה הטריה של אחד מהם,  הוזמנו לארוחה

בני הזמין חבר לארוחה וביחד נהיה 10 סועדים:

ארבעה בנים בוגרים וגרגרנים למדי

שתי נשים ועוד נערה  שאוהבות בעיקר ירוק ומקסימום דגים (דיאטה)

כלה אחת שלא ממש תהיתי על קנקנה

ושני בעלים שאוהבים הכל.

כמובן שצריך שכולם יצאו מרוצים ושבעים.

את הארוחה יפתחו דגי בורי שאכין בתנור ברוטב טחינה

מי שממש לא התחבר לדג  יוכל להמיר אותו בקציצות טונה עם עשבי טיבול ורוטב לימון

ליד הדגים  אי אפשר לוותר על סלטים. (בעיני הכי טעים)

סלט כרוב ירוק בשומשום

סלט כרוב אדום עם  מבחר אגוזים

עגבניות שרי בתחמיץ ועשבי תיבול

חסה עם פלחי מנגו גרגרי רימון  ודבש

פלפלים במבחר צבעים בתחמיץ

קוביות חצילים מבושלות עם ירקות

חציל בתנור ועליו רוטב טחינה

 

למננה העיקרית אכין פרגיות ממולאות חתיכות פילה עוף עם צנוברים ופיסטוקים ורוטב  מעשבי תיבול

כתף בקר ברוטב מתוק חריף  כשהוא פרוס דק  וליצידו פלחי מנגו ומלון

אורז לבן

עגבניות קצת קטנות ממולאות  בורגול

תפוחי אדמה בתנור

פשטידת בשר  כשבתוכה מתחבאות פרוסות ביצה קשה (האשכנזים קוראים לזה קלופס)

לקינוח:

עוגת תפוחים

גלידת פירות

פיצוחים

ואי אפשר בלי  קפה שחור ותה עם נענע

בתקוה שהכל יתוקתק ויצליח בהתאם לתיכנון

ותודה למאדאם שעשתה לי חשק לכתוב }{

שתהיה שבת  טעימה ונעימה לכולם.

 

 

 

Madame T​(שולטת) - אחחח, אחחחח, זה נקרא - עונג שבת :)

סומכת עלייך, שתבשילייך יהיו יפים וטעימים!

שבת שלום לך, מגנינה :)
}{
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - בזכותך מאדאם
התבשילים קיבלו מקום של כבוד גם כאן
בחיי שעשית לי חשק לשוב
תודה
}{
לפני 10 שנים
Brave Dwarf - אני אוהב אוכל והכל תמיד טעים לי!
כל החיים שלי, מאז הייתי קטן, אני כל מיני דברים, אבל בעיקר כל הזמן רעב. כך שהפוסט שלך הגיע לי ישר ללב. אבל יש לי שאלה טכנית (לא תלונה! שאלה):
"מי שממש לא התחבר לדג יוכל להמיר אותו בקציצות טונה עם עשבי טיבול ורוטב לימון".
כי... כי... כי טונה זה לא דג? (-:
ועוד משהו: העוגה, עם קינמון? יש לה ציפוי? (אולי זיגוג סוכר? אולי קצפת?)

אני יושב בין זה: "פלפלים במבחר צבעים בתחמיץ" לבין זה: "כתף בקר ברוטב מתוק חריף כשהוא פרוס דק ולצידו פלחי מנגו ומלון". תשמרו לי מקום.
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - אני לא מסוגלת לאכול עוף או בשר כל שהוא בצורתו
מוכנה לאכול כשהוא בא כמילוי או קציצה או המבורגר או בדרך נסתרת אחרת.
עכשיו גמד, תקיש זאת לגבי הטונה
אה
תרגיש חופשי לשאול, לשאול ובטח גם... לבקר
הכי כייף כשיש מבקר אוכל (תרתי בטח תרתי....)

באשר לעוגת התפוחים
בהמשך הערב כשהסתיימו מטלות הבית , אשאיר את המתכון בתיבה שלך.
ונא לא לגמור לי את כל הפלפלים גם אני בוחשת בצלחת הזו.
:)
לפני 10 שנים
Brave Dwarf - LOL!
לפני 10 שנים
נופר001​(נשלטת) - אוחחחחחחח איזה מגרה את יואו איך בא לי. אני דורשת מתכונים מידי בפרטי.
דש יקירתי
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - אשמח להתגרות איתך ביחד נופר
:))
מתכונים- בשמחה
רק טיפה שאתפנה (שבוע לחוץ) ואשלח לך.
המשך שבוע נפלא שיהיה...
לפני 10 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י