סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 20 שנים. 8 ביוני 2004 בשעה 17:11


והפעם בפינת המתכון, לבקשת מלכתי - בלי טחינה, בלי חומוס ובוודאי שבלי מלון טפו טפו טפו חס ושלום!!!!
וגם בלי טיגון של ממש כדי שהכנפיים העדינות של פיה לא ינזקו משפריצים של שמן רותח...

בלינצ'ס הונגרי (פלצ'ינקה)
================
3 ביצים
כ- 3 כפות קמח
חלב או מים
1 כפית סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
כ- 25 ג' חמאה או מרגרינה

אופן ההכנה:
----------------
לטרוף את הביצים, להוסיף את הקמח, לדלל במים או חלב או שניהם (אופציית המים והמרגרינה לאוכלי הכשר שרוצים למלא את הבלינצ'ס בבשר, יוצא יותר טעים עם חמאה וחלב), להמיס את החמאה או המרגרינה במחבת טפלון קטנה ולשפוך את החמאה/מרגרינה המומסת לבלילה, להוסיף את הסוכר, תמצית וניל והמלח ולבחוש היטב.
כשהתערובת דלילה למלא חצי מצקת בערך ולצקת למחבת החמה. כשהפלצ'ינקה משחימה בקצוות ולא נוזלית להפוך לעוד מספר שניות על האש ולהעביר לצלחת. להמשיך ככה עם כל התערובת ולמלא במה שאוהבים.

רעיונות למילוי:
------------------
* גבינה לבנה, צימוקים, סוכר, קינמון
* ממרח שוקולד (השחר העולה או נוטלה הכי טעימים)
* ריבה (שס"ק כמובן ;)
* אננס
* קצפת
* דובדבנים
ובקיצור - כל מה שטעים!!!!

בתאבון!!!

בטי בום​(שולטת) - תודה ,
ים המילוי הכי טעים זה בשר טחון (עגל ) מטוגן עם בצל :))
לפני 20 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - ואצלך אני לא דואגת לכשרות, את יכולה להכין את זה עם חמאה וחלב כדי שיצא ממש טעים (כל עוד לא תזמיני את הצד הצדיק של המשפחה).
ולאפרוח תשאירי כמה שימלא אותם במשהו שלא עשה מווו פעם (:
לפני 20 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י