סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 20 שנים. 25 ביוני 2004 בשעה 11:01

זו העוגה שאני הכי אוהבת שסבתא מכינה בקיץ, זו עוגת פירות עסיסית וטעימה והיום הכנו אותה יחד, אז החלטתי לצ'פר אתכם במתכון, למען תהנו גם אתם ותלקקו אצבעות.

החומרים:
-----------

12-15 פירות חתוכים (שזיפים, מישמשים, אפרסקים וכו')
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
200 ג' חמאה / מרגרינה או 3/4 כוס שמן (מומלץ שמן אגוזים)
1 אשל
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרד קליפת לימון מלימון אחד וכף מיץ לימון
תערובת משתי כפיות קינמון טחון ושתי כפיות סוכר

אופן ההכנה :
-----------------
להפריד את הביצים לחלבונים ולחלמונים בשתי קערות נפרדות.
את החלבונים לטרוף עם חצי כוס סוכר, חמאה/שמן/מרגרינה, אשל, גרד קליפת הלימון ומיץ הלימון.
את החלבונים להקציף, להוסיף את הסוכר הנותר, ואת שקית הסוכר וניל.
לאחד את תכולת הקערות ולערבב היטב.
למזוג את הבלילה לתבנית פיירקס משומנת ומקומחת.
לסדר את הפירות בצורה אחידה על הבלילה ולפזר מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
לאפות בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות.

יוצאת עוגה נפלאה לקיץ, מתוקה חמוצה ועסיסית.

בתאבון וסופשבוע נפלא לכולם!!!!

@buba@​(נשלטת) - אני היום אאפה אותה , היא קלה מאודדדד
תזהרי אם לא יצא טוב - חיוך
בובה


לפני 20 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י